گل و گیاهان

همه چیز در مورد گل رز (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

همه چیز در مورد گل رز

گل رز جزو خانواده گل سرخیان است که در مناطق مختلف دنیا می‌روید. این گیاهان به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند، از جمله رزهای مینیاتوری، پاسیویی، هیبرید چای، فلورینبدا، درختچه‌ای و رونده.

جنس رز شامل ۱۲۰ نوع مختلف است که از مناطق سرد سیبری تا نواحی نیمه گرمسیری وجود دارند. برای تولید رزهای بریدنی، از نوع‌های هیبرید چای و فلورینبدا در گلخانه‌ها استفاده می‌شود که در انتهای شاخه گل می‌دهند.

از دیرباز گل سرخ در دل مردم جای خاصی داشته و همیشه زیبا و منحصر به فرد بوده است. گل سرخ تاریخ و افسانه‌های بسیاری را در خود دارد.

این گیاه زیبا میلیون‌ها سال پیش از وجود انسان روی زمین وجود داشته و زیبایی و عطرش همه‌جا را پر کرده است. در زبان لاتین، “rosa” به معنای گل سرخ است و گل‌های خشک شده‌ای که از ۳۰۰ سال قبل از میلاد در قبرهای مصریان پیدا شده‌اند، نشان‌دهنده آشنایی آن‌ها با این گل زیباست.

گل رز در رنگ‌های مختلفی دیده می‌شود، با این حال تنها رنگی که در طبیعت وجود ندارد، آبی است.

در انواعی که گل می‌دهند (مثل هیبرید چای و فلورینبدا)، هر ساله شاخه‌های جدید از جوانه‌های سال قبل رشد می‌کنند و بعد از تولید گل، رشد آن متوقف می‌شود. شاخه‌های جدید ممکن است از جوانه‌های زیر گل تولید شوند، که بسته به نوع و شرایط آب و هوایی ممکن است گل دهند یا ندهند.

نام علمی : Rosa hybrida

همه چیز در مورد گل رز (2 نکته مهم)

نام انگلیسی : Rose

همه چیز در مورد گل رز

گل رز از زمان دوران باستان به عنوان ملکه گل‌ها شناخته شده و مورد توجه قرار گرفته است.

ابتدا از این گل بیشتر به عنوان یک دارو استفاده می‌شد، ولی به تدریج کشت و کار آن در باغ‌ها گسترش پیدا کرد. عشق و علاقه انسان به این گل در تمام فصول باعث شده تا در گلخانه‌ها نیز تولید شود. حالا گل رز یکی از محبوب‌ترین گل‌ها در جهان است و از نظر میزان تولید در رتبه اول قرار دارد.

ویژگی‌های مورد پسند گل رز در بازار جهانی:

۱ـ شاخه‌های بلند و محکم که قدرت نگهداری گل را داشته باشند.

۲ـ اندازه و رنگ مناسب گل با توجه به نوع آن.

۳ـ یکنواختی در زمان برداشت گل‌ها.

۴ـ عاری بودن گل‌ها از هر نوع آسیب یا بیماری.

۵ـ یکنواختی در اندازه شاخه‌ها.

۶ـ اندازه و کیفیت و ظاهر مناسب با توجه به نوع گل.

کشورهای اصلی تولیدکننده این گل:

ایالات متحده، هلند، انگلستان، کلمبیا، اکوادور، کنیا، آفریقای جنوبی و هندوستان از جمله کشورهایی هستند که در تولید گل رز فعالیت دارند. همچنین تولید در بعضی کشورهای آمریکایی و آفریقایی به سرعت در حال افزایش است، در حالی که تقریباً همه کشورها بسته به ظرفیت خود به تولید گل رز مشغولند.

تولید گل رز در ایران عمدتاً محدود به استان‌های تهران، مرکزی، اصفهان و خوزستان است.

همچنین کشورهای اروپایی، آمریکا، آسیای میانه و ژاپن از واردکنندگان اصلی گل رز به حساب می‌آیند.

همه چیز در مورد گل رز

گل رز، زمان شکوفه دادن آن از بهار تا اواسط تابستان است. این گل‌ها در رنگ‌های سفید، صورتی و قرمز وجود دارند و عطر بسیار خوشی دارند.

گل رز منابع خوبی از ویتامین E است و خواص درمانی زیادی برای پوست و مشکلات مختلف پوستی دارد. این گل برای تمامی نوع‌های پوست مناسب است، اما بیشتر برای پوست‌های خشک و حساس توصیه می‌شود.

از دیگر خواص دارویی گل رز تاثیری است که بر روی مویرگ‌های زیر پوست می‌گذارد. این گل می‌تواند قرمزی پوست را که به خاطر گشاد شدن مویرگ‌هاست، کاهش دهد.

آب گل رز برای کاهش مشکلات پوست و ضدعفونی کردن عفونت‌های چشمی استفاده می‌شود. همچنین خاصیت آرامبخش و ضد

افسردگی دارد و می‌تواند تنش‌های عصبی، بیماری‌های گوارشی، و مشکلات قلبی را کاهش دهد.

عصاره گل رز به هضم غذا کمک کرده و برای مشکلات خونی و رحم نیز مفید است.

چای گل رز را می‌توان با جوشاندن یک دوم گرم گلبرگ‌های آن در ۱۵۰ میلی‌لیتر آب تهیه کرد و نوشید. این چای در کاهش گلو درد، عفونت مثانه و درمان اسهال اثرگذار است.

قسمت مرکزی گل رز (که دانه‌ها را نگهداری می‌کند) نیز حاوی ویتامین‌های (E، D، C، B3 و A) می‌باشد.

همچنین می‌توان از روغن گل رز برای خوشبو کردن هوای اتاق استفاده کرد.

به طور کلی، گل رز فواید زیادی دارد.

گردآوری توسط: مجله رضیم

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا