تغذیه سالم

هندوانه زرد و قرمز چه تفاوت‌‎ هایی با یکدیگر دارند ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

هندوانه زرد (آناناسی) چیست و چه فرقی با هندوانه قرمز دارد؟

هندوانه قرمز به خاطر وجود لیکوپن، رنگ قرمز خاصی دارد. ولی هندوانه زرد به خاطر وجود بتاکاروتن و آنتی‌اکسیدان‌های قوی دیگری که بیشتر در سیب‌زمینی شیرین و هویج دیده می‌شود، متفاوت است.

برای کسانی که هندوانه زرد را تجربه نکرده‌اند، ممکن است این تصور پیش بیاید که این نام توسط کسانی که از هندوانه قرمز خوششان نمی‌آید، ساخته شده است. اما این نوع هندوانه با رنگ عجیبش واقعاً وجود دارد و منابع غنی از مواد مغذی است.

هندوانه زرد چیست؟

این هندوانه در واقع به جز رنگ زردش، تقریباً شبیه به هندوانه‌های دیگر است.

هندوانه زرد چگونه درست میشود؟

این نوع هندوانه به دلیل یک جهش ژنتیکی وجود دارد و در آن هیچ یا مقدار بسیار کمی از لیکوپن ساخته می‌شود.

رنگ:

هندوانه زرد در واقع شکل اصلی هندوانه است که ابتدا در آفریقا کشت شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که لیکوپن به میوه‌ها و سبزیجات محبوبی مانند گوجه‌فرنگی و هندوانه قرمز رنگ می‌دهد. تا زمانی که هندوانه زرد به یک میوه تجاری تبدیل نشده بود، بیشتر هندوانه‌ها را برای افزایش محتوای لیکوپن پرورش می‌دادند.

طعم:

طعم هندوانه زرد کمی شیرین‌تر از هندوانه قرمز است و معمولاً مزه‌هایی شبیه به عسل یا زردآلو دارد. پوست این هندوانه کمی ضخیم‌تر است، اما رنگ خاص و طعم خوشمزه‌اش آن را به میوه‌ای ارزشمند تبدیل کرده است.

هندوانه زرد یا قرمز ?

هندوانه زرد بهتر است یا قرمز؟

هندوانه زرد به جز تعدادی تفاوت جزئی، به طور کلی مانند هندوانه قرمز مواد مغذی دارد. تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که هر برش از هندوانه زرد دارای ویتامین A و ویتامین C به مقدار بالا است و حدود 18% و 21% از نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند.
همچنین در هر تکه میزان کالری بسیار کمی (کمتر از 50 کیلوکالری) و مقدار متوسطی پتاسیم و سدیم وجود دارد. در حالی که هندوانه قرمز دارای لیکوپن است، هندوانه زرد دارای بتاکاروتن و آنتی‌اکسیدان‌های قوی دیگری است.

موارد مصرفی هندوانه زرد

هندوانه زرد کاربردهای زیادی دارد مانند هندوانه قرمز.

از نظر بافت، هر دو مشابه هستند و به خاطر خنکی تابستانی‌اش، هندوانه زرد به یک افزودنی محبوب در سالاد و اسموتی تبدیل شده است.
همچنین می‌توانید از آب هندوانه زرد به عنوان یک نوشیدنی شیرین و مقوی استفاده کنید.
هندوانه زرد برای خوردن خام یا به عنوان پایه برای سالادهای سالم گزینه خوبی است.
به عنوان میان‌وعده در مهمانی‌های تابستانی هم می‌توانید از برش‌های هندوانه استفاده کنید.
استفاده از هندوانه زرد در دوران بارداری نیز مشابه هندوانه قرمز مفید است، زیرا حاوی کلسیم و پتاسیم بالایی است که می‌تواند به تقویت استخوان‌های جنین کمک کند.

هندوانه زرد و قرمز چه تفاوت‌‎ هایی با یکدیگر دارند ؟ (2 نکته مهم)

طریقه نگهداری هندوانه زرد

اگر قصد دارید هندوانه زرد را برای مدت طولانی نگه دارید، خوب است روش‌های صحیح ذخیره‌سازی آن را بدانید.

اگر هندوانه زرد را به صورت برش‌نزده نگهداری کنید، می‌توانید آن را تا 2 هفته قبل از خراب شدن نگه دارید.
این هندوانه را می‌توانید حدود 2 تا 3 هفته در یخچال قبل از بریدن نگه دارید.
پس از بریدن، حتماً قسمت بریده شده را با نوعی پلاستیک (مثل توری یا پوشش پلاستیکی) بپوشانید.
قبل از برش، حتماً پوست هندوانه را خوب بشویید، زیرا این هندوانه ممکن است مقداری از بقایای مواد شیمیایی کشاورزی و آفت‌کش‌ها را حفظ کند.
برش‌های هندوانه می‌توانند 3 تا 5 روز در یخچال بمانند، اما بعد از آن شیرینی و طعم خود را از دست می‌دهند.

تفاوت بین هندوانه قرمز و زرد

به طور خلاصه، تفاوت اصلی بین هندوانه زرد و قرمز در ترکیبات شیمیایی آنهاست. رنگدانه‌های موجود در هندوانه قرمز از لیکوپن تشکیل شده، در حالی که هندوانه زرد شامل بتاکاروتن است، همان ماده‌ای که به هویج رنگ می‌دهد.
علاوه بر این تفاوت‌های شیمیایی، هندوانه زرد طعم شیرین‌تری دارد و پوست آن ضخیم‌تر از هندوانه قرمز است. هر دو نوع هندوانه برای افزایش آنتی‌اکسیدان‌های بدن بسیار مفید هستند و در بسیاری از مصارف مشابه کاربرد دارند.

منبع : سلام دنیا

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا