دانستنی های پزشکی

ویتامین P (بیوفلاونوئید) با بدن چه می‌کند؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

ویتامین P یا روتین چیست؟

به نقل از رضیم: ویتامین P به گروهی از ترکیبات گیاهی مانند بیوفلاونوئیدها اشاره دارد، اما این ترکیبات واقعاً ویتامین نیستند. انواع مختلفی از فلاونوئیدها در میوه‌ها، سبزیجات، چای، کاکائو و شراب پیدا می‌شوند. این ترکیبات نه فقط در رنگ محصولات گیاهی، بلکه در حفاظت از گیاهان در برابر اشعه فرابنفش (UV) و بهبود سلامت نیز مؤثر هستند.

انواع فلاونوئیدها و منابع غذایی این ترکیبات:

فلاونوئیدها معمولاً به عنوان بیوفلاونوئیدها شناخته می‌شوند و بخشی از خانواده ترکیبات پلی‌فنول گیاهی هستند که به شش دسته تقسیم می‌شوند. وقتی که این ترکیبات برای اولین بار از گیاهان جدا شدند، دانشمندان فکر می‌کردند که آن‌ها نوعی ویتامین هستند و به همین دلیل به آن‌ها ویتامین P گفتند. اما امروزه دیگر از این نام استفاده نمی‌شود و می‌دانیم که فلاونوئیدها ویتامین نیستند. این ترکیبات به گیاهان کمک می‌کنند تا از عفونت‌ها، آفتاب سوختگی، استرس‌های محیطی و حشرات محافظت کنند. همچنین در رنگ‌های مختلف گیاهان و میوه‌ها مانند توت‌ها، گیلاس و گوجه‌فرنگی تأثیرگذار هستند.

برخی از انواع فلاونوئیدها به شرح زیر هستند:

فلاونول‌ها: این گروه، پرمصرف‌ترین نوع فلاونویدها در رژیم غذایی ما هستند و شامل ترکیباتی مثل کمپفرول، کوئرستین، میریستین و فیستین می‌شوند. این ترکیبات در روغن زیتون، توت‌ها، پیازها، انگور و چای وجود دارند.

فلاون‌ها: این ترکیبات به وفور در غذاهای ما یافت می‌شوند، مانند جعفری، آویشن، نعنا، کرفس و بابونه.

فلاون تریول‌ها: این زیرگروه شامل کاتچین‌هایی مانند اپی کاتچین و اپی گالوکاتچین است که بیشتر در چای سبز، سیاه و اولانگ یافت می‌شوند. همچنین در کاکائو، سیب‌ها و انگور نیز وجود دارند.

فلاونون‌ها: این نوع فلاونویدها در مرکبات وجود دارند و طعم تلخ پوست پرتقال، لیمو و دیگر مرکبات به این ترکیبات مربوط است.

ایزوفلاون‌ها: جنیستئین و دیادزین دو ایزوفلاون معروف هستند که در دانه‌های سویا و سایر محصولات سویا یافت می‌شوند.

آنتوسیانیدین‌ها: بیشتر میوه‌ها و سبزیجات قرمز، آبی و بنفش مانند بلوبری، توت‌فرنگی و انگور رنگ خود را از آنتوسیانیدین‌ها می‌گیرند.

تاثیر ویتامین P (بیوفلاونوئید) بر سلامت

فلاونوئیدها تأثیرات زیادی بر سلامت دارند و از بروز بیماری‌های قلبی، دیابت و سایر بیماری‌ها جلوگیری می‌کنند. تأثیر مثبت اصلی این ترکیبات در سلامتی به خاطر خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن‌هاست. مطالعات نشان داده‌اند که این مواد می‌توانند تولید رادیکال‌های آزاد را کاهش دهند و در نتیجه از آسیب سلولی جلوگیری کنند.

سلامت مغز را با ویتامین P (بیوفلاونوئید) بهبود دهید: تحقیق‌های زیادی نشان می‌دهند که فلاونول‌های موجود در کاکائو می‌توانند از سلول‌های مغزی حفاظت کنند و به سلامتی مغز از طریق بهبود ارتباطات سلولی که مسئول حمایت از سلول‌ها و حافظه هستند، کمک کنند.

درمان دیابت با ویتامین P: تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف مقدار زیادی از فلاونوئیدها با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.

بیماری‌های قلبی: مطالعات نشان داده‌اند که مصرف برخی از انواع فلاونوئیدها، به ویژه فلاونول‌ها، آنتوسیانیدین‌ها و پروآنتوسیانیدین‌ها با کاهش خطر قابل توجهی از بیماری‌های قلبی مرتبط است.

ویتامین P (بیوفلاونوئید) با بدن چه می‌کند؟ (2 نکته مهم)

درمان بیماری‌های آلرژیک با ویتامین P (بیوفلاونوئید): بیماری‌های آلرژیک معمولاً با استرس اکسیداتیو بالا همراه هستند. برخی از بیماری‌های آلرژیک مانند آسم، آبریزش بینی و اگزما می‌توانند پاسخ مثبتی به دریافت مقدار بالای فلاونوئیدها نشان دهند. فلاونوئیدها می‌توانند در حذف رادیکال‌های آزاد و گونه‌های فعال اکسیژن کمک کنند. در ادامه…

“`

این روش می‌تواند به کاهش حساسیت و التهاب ناشی از بیماری‌هایی مانند آسم کمک کند.

کاهش کلسترول

شواهد بسیاری وجود دارند که نشان می‌دهند استفاده از این برنامه می‌تواند به کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) کمک کند. در یک مطالعه، به بیماران دیابتی که فشار خون بالا داشتند، روزانه 500 میلی‌گرم روتین داده شد. محققان متوجه شدند که سطح کلسترول LDL در خون این افراد کاهش یافته است.

کاهش درد آرتروز

یکی از کاربردهای رایج این روش کاهش درد آرتروز است. این روش در کاهش استرس اکسیداتیو در افرادی که مبتلا به آرتریت هستند مؤثر است و این به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی آن است. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهند این برنامه می‌تواند عملکرد زانو را در برخی افراد مبتلا به آرتریت بهبود بخشد.

دوز و میزان مصرف ویتامین P

فلاونوئیدها دوز مشخصی ندارند و برای رشد و سلامت افراد ضروری نیستند. یک رژیم غذایی که پر از مواد غذایی کامل و متنوع باشد، خود به‌طور طبیعی شامل فلاونوئیدها است و این مواد می‌توانند فواید سلامتی فراوانی را به بدن فرد برسانند. بنابراین، مصرف این ترکیبات از طریق رژیم غذایی ضروری به نظر نمی‌رسد، اما امروزه مکمل‌های متعددی که شامل انواع فلاونویدها مانند کوئرستین و روتین هستند، در بازار موجودند.

نتیجه‌گیری: فلاونوئیدها که به نام ویتامین پی نیز شناخته می‌شوند، گروه بزرگی از ترکیبات گیاهی هستند که در میوه‌های رنگی، گیاهان، کاکائو و چای یافت می‌شوند. این ترکیبات می‌توانند به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل کرده و بدن را از ابتلا به بیماری‌های مزمن دور نگه دارند و تأثیرات زیادی بر سلامتی داشته باشند. توصیه می‌شود افراد برای بهره‌مندی از تمام فواید سلامتی فلاونویدها، ترکیب متنوعی از مواد غذایی گیاهی را مصرف کنند و اگر رژیم غذایی مناسبی ندارند، از مکمل‌های مختلف این مواد استفاده کنند.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا