رژیم درمانی

ویژگی افراد سوداوی مزاج + بایدها و نبایدها در رژیم غذایی آنها (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

رژیم غذایی برای افراد سودا مزاج در طب سنتی

در طب سنتی، افراد را به چهار نوع مزاج تقسیم می‌کنند: سرد و تر، گرم و تر، گرم و خشک و سرد و خشک. هر کدام از این مزاج‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند و برای داشتن زندگی سالم‌تر بهتر است نکات تغذیه‌ای مرتبط با هر مزاج را رعایت کنند.

افراد سوداوی مزاج معمولاً پوست خشکی دارند و باید پوست خود را با روغن زیتون یا روغن کنجد چرب کنند. همچنین 10 تا 15 دقیقه پیاده‌روی بعد از شام برای آن‌ها مفید است. استفاده از چند قطره آب لیمو تازه و آب هویج و سیب نیز توصیه می‌شود. حمام کردن با آب ولرم و ماساژ با روغن‌های مناسب به آن‌ها کمک می‌کند. همچنین بینی خود را با مقداری رطوبت مرطوب کنند.

این افراد بهتر است پیاده‌روی کنند و 5 تا 6 ساعت خواب کافی داشته باشند. خوابیدن در طول روز برای آن‌ها مضر است و باید از هوای سرد و خشک مثل کولر گازی دوری کنند. از بی‌خوابی و کم‌خوابی اجتناب کنند زیرا افسردگی، غم و احساس تنهایی می‌تواند علائم سودا را تشدید کند. تماشای بیش از حد کامپیوتر و تلویزیون هم باعث افزایش سودا می‌شود.

خصوصیات جسمی افراد سوداوی مزاج:

این افراد معمولاً لاغر هستند، خواب کمی دارند و بینی آن‌ها خشک است. آن‌ها به طعم‌های شیرین و گرم بیشتر از طعم‌های سرد تمایل دارند و در فصل بهار راحت‌ترند، ولی فصل پاییز برایشان خوشایند نیست.

خصوصیات روانی افراد سوداوی مزاج :

افراد سوداوی مزاج معمولاً دقیق، منظم، دوراندیش و محاسبه‌گر هستند و بسیاری از فلاسفه و دانشمندان در این دسته قرار می‌گیرند.


برخی از پرهیزهای غذایی افراد سوداوی مزاج

این افراد باید از مصرف زیاد بادمجان، غذاهای نمک‌سود مانند ماهی دودی، ماهی شور، خیارشور، پنیر شور، گوشت گاو و شترمرغ، غذاهای مانده و فریز شده، کلم، کاهو، برنج سفید، غوره و میوه‌های ترش مانند آلو ترش، انار ترش، پرتقال، تمشک، گریپ‌فروت و لیمو خودداری کنند.

از تمامی غذاها و نوشیدنی‌هایی که خاصیت سرد دارند، بویژه سرد و خشک، پرهیز کنند و در صورت نیاز، حتماً آن‌ها را با مصلح مصرف نمایند.

غذاهای مفید برای افراد سوداوی مزاج

گوشت بره، شتر، تخم‌مرغ محلی، گندم، لوبیا، سیب با پوست، گلابی، طالبی، به، بادام شیرین، خربزه و انگور گزینه‌های مناسبی هستند. همچنین در صورت مصرف برنج، از شوید، زیره سیاه و زعفران استفاده کنند.

سبزیجات گرم مانند نعنا، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری، تره، ساقه کرفس، چغندر، شلغم، ترب، هویج، کشمش، خرما، هل، سالاد فصل با جوانه گندم و نخود، کنجد، ارده، عسل، شیره خرما یا انگور و نان سنگک هم برای این افراد مفید هستند.

مزاج سرد و خشک و استعداد بیماری‌ها

بی‌خوابی، لخته شدن خون، گرفتگی عروقی، واریس، درد معده، خشکی پوست، تیرگی پوست، ترک خوردن پوست، افسردگی، اسکیزوفرنی، پسوریازیس و بزرگی طحال از جمله مشکلات ممکن هستند.

توجه: هر فرد با یک مزاج مشخص متولد می‌شود و این مزاج برای او طبیعی است. داشتن مزاج گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک یا سرد و تر به معنای بیماری نیست، بلکه این که غلبه‌ی خلط‌های مختلف مانند دم، صفرا، سودا یا بلغم می‌تواند باعث بیماری شود.

پرهیزهای غذایی مناسب برای مزاج سرد و خشک

افراد باید از مصرف زیاد بادمجان، غذاهای نمک‌سود مانند ماهی دودی، ماهی شور، خیار شور، پنیر شور، گوشت گاو و شترمرغ و غذاهای مانده و فریز شده خودداری کنند.

همچنین لبنیات، کلم، گل‌کلم، کاهو، ماهی، برنج سفید، عدس، ترشی‌ها، سرکه، تمبر هندی، غوره و آبغوره، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، قارچ، لوبیا سبز، نخودفرنگی، ذرت و جو نیز باید محدود شوند. برای میوه‌های ترش هم بهتر است بعد از مصرف، از یک تا دو قاشق عسل استفاده شود.

(از تمامی غذاها و نوشیدنی‌هایی که دارای مزاج سرد و به ویژه سرد و خشک هستند پرهیز کنند و در صورت ضرورت، حتماً با مصلح مصرف نمایند.)

“`html

ویژگی افراد سوداوی مزاج + بایدها و نبایدها در رژیم غذایی آنها (2 نکته مهم)

و به مقدار خیلی کم استفاده کنند.)


رژیم غذایی مناسب برای مزاج سوداوی

  • گوشت بره، شتر، کبوتر، گنجشک و سار، مرغ محلی فربه، تخم‌مرغ محلی
  • گندم، لوبیا، سیب با پوست و دانه، گلابی، طالبی، به، بادام شیرین، خربزه، انگور، آب نارگیل، آلو شیرین
  • اگر برنج مصرف می‌شود، حتماً از شوید، زیره سیاه و زعفران استفاده شود.
  • سبزی‌های گرم مانند نعناع، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری، تره، ساقه کرفس، کنگر، چغندر، شلغم، ترب، هویج‌فرنگی
  • عسل، توت، کشمش، انجیر، خرما، هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، زیره
  • استفاده از بذرهای ملین مانند قدومه شیرازی، تخم ریحان، سالاد فصل با مقداری جوانه گندم
  • شربت زعفران، فرنی بادام، نخود، نخود آب، کنجد، ارده، عسل، شیره خرما یا انگور، پسته، گردو، فندق
  • نان سنگک کنجدی با کره محلی گاوی و مربای بالنگی که در تهیه آن از عسل استفاده شده است.

سوداوی مزاج‌ها چه بخورند؟

غذاهای گرم و تر، برای افرادی که مزاج سوداوی دارند مناسب است، به شرطی که تعادل رعایت شود.

  1. آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، دنبه و استخوان، نخود، زردچوبه، بدون رب و گوجه‌فرنگی
  2. انواع آش‌ها و سوپ‌های ایرانی
  3. انواع خورشت‌های ایرانی

میوه‌های مناسب طبع سودا:

خرمای شیرین، انجیر، انبه، مرکبات شیرین، انار شیرین، سیب شیرین، و تمام میوه‌های فصل اگر شیرین باشند و میوه‌ها به‌صورت جداگانه مصرف شوند.

سبزی‌های مناسب طبع سودا:

انواع سبزی‌خوردن به‌جز گشنیز، کاهو با مصلح، هویج، کرفس و جوانه گندم

لبنیات مناسب طبع سودا:

مصرف شیر گرم در شب‌ها با مصلح (خرما یا عسل) خوب است.

نوشیدنی‌های مناسب طبع سودا: (شامل عرقیات، دم‌نوش‌ها و شربت‌ها)

نوشیدنی‌های گرم برای رژیم غذایی افراد با مزاج سوداوی مناسب است، از جمله دم‌نوش بادرنجبویه، زعفران، دارچین، زنجبیل، گل‌گاوزبان، شربت عسل، شربت شیره انگور، شربت شیره خرما و عرقیات سنتی مانند عرق بیدمشک، بهارنارنج، نسترن، نعناع، پونه و مشابه آن‌ها.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا