پارافین خوراکی : خواص و عوارض روغن پارافین خوراکی (2 نکته مهم)

“`html
پارافین خوراکی چیست ؟
روغن پارافین میتواند به روشهای مختلف و بهطور موضعی روی قسمتهای مختلف بدن استفاده شود و استفاده درست از این روغن میتواند به کاهش دردهای شما کمک کند.
پارافین خوراکی یک ترکیب چرب از نوع هیدروکربن است که در صنایع دارویی و غذایی استفاده میشود.
پارافین خوراکی یک روغن تصفیهشده معدنی است که به صورت مصنوعی و در کارخانههای پتروشیمی تولید میشود. این روغن مشابه دیگر روغنها به نظر میرسد، اما به دلیل اینکه میتواند دماهای بالایی را تحمل کند، گاهی در تولید روغنهای سرخکردنی از آن استفاده میکنند.
پارافین خوراکی از نوع مایع است و به میزان زیادی از ناخالصیها تصفیه شده و معمولا در صنایع لوازم آرایشی، بهداشتی و پزشکی استفاده میشود.
پارافین یک روغن قابل هضم برای بدن نیست و به همین دلیل، کاربردهای خوراکی آن محدود است که در این مطلب با آنها آشنا خواهیم شد.
پارافین یک ترکیب هیدروکربنی طبیعی است که تمام اتمهای کربن در آن با پیوندهای ساده بهم متصلاند و به این نوع ترکیبات، آلکان نیز گفته میشود.
به عبارت دیگر، ویژگی هیدروکربنهای پارافینی این است که اتمهای کربن بهوسیله پیوندهای ساده به هم متصل شدهاند.
سایر پیوندها نیز با اتمهای هیدروژن پر شدهاند. فرمول عمومی پارافینها CH2n+2 است.
انواع پارافین
پارافین به دو صورت مایع و جامد تولید و استفاده میشود.
- پارافین مایع از برشهای سبک روغن پایه تولید میشود.
- پارافین جامد از برشهای واکسی که به آنها اسلاک واکس گفته میشود تولید میشود.
پارافین در صنایع مختلفی مانند تولید واکسهای نفتی، کاغذ، جوهر، شمع، نساجی، چرم، چسب، لاستیک و بهویژه در صنعت آرایشی و بهداشتی برای تولید انواع کرمها، رژ لب و دیگر محصولات آرایشی کاربرد دارد.
- پارافین مایع : پارافین مایع تولیدی شرکت ایران پارافین کاملا شفاف و بیبو است. این شرکت میتواند پارافین مایع را با درجه اشتعال لازم برای مشتریان تولید کند.
- پارافین جامد ماکروکریستال یا سبک : این نوع پارافین جامد کمتر شناخته شده است و در بازار به نام پارافین کریستال معروف است. این پارافین بر اساس درخواست مشتری میتواند درصد روغن متفاوتی داشته باشد. ماده اصلی این نوع پارافین، اسلک واکس سبک است و پارافین حاصل از روش عرقگیری (Sweating) به دست میآید.
- پارافین جامد میکروکریستال یا سنگین : بیش از 90 درصد پارافینهای جامد در بازار از نوع سنگین و میکرو است که میتواند بر اساس درخواست مشتری درصد روغن متفاوتی داشته باشد. ماده اصلی این نوع پارافین، اسلک واکس سنگین است که با فشار صفحات فولادی بر اسلک واکسهای کیسه شده در دمای معین حاصل میشود.
خواص روغن پارافین خوراکی
شربت پارافین خوراکی برای کودکان و نوزادان
پارافین خوراکی دارویی، که به آن شربت پارافین نیز میگویند، یک ملین برای رفع برخی مشکلات گوارشی مانند یبوست، بهویژه در کودکان و نوزادان است.
شربت پارافین دارویی خوراکی یک مایع نسبتا غلیظ و شفاف است که باید از هر گونه مواد تهنشین شده و یا رنگ خاصی خالی باشد. این شربت یک چربی غیرقابل حل در آب است که دفع را آسان میکند و خود به خود از بدن خارج میشود.
اما بسیار مهم است که مصرف این دارو فقط با تجویز پزشک متخصص انجام شود، زیرا استفاده خودسرانه و بیش از حد از آن ممکن است موجب ایجاد مشکلاتی مانند تحریک پوست ناحیه مقعد کودک، اسهال، آسیب به سیستم گوارش یا ایجاد اختلال در جذب برخی داروها شود که این موارد از جمله عوارض و مضرات پارافین خوراکی
“““html
است.
کاربرد پارافین در مصارف خوراکی
از پارافین مایع خوراکی میتوان برای براق کردن میوهها، سبزیجات و شکلات استفاده کرد. این کار نه تنها باعث میشود که این مواد غذایی زیباتر به نظر برسند، بلکه به حفظ رطوبت آنها کمک کرده و زمان نگهداریشان را بیشتر میکند.
با این حال، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مصرف پارافین برای افزایش زمان نگهداری میوهها را ممنوع کرده است.
اضافه کردن مقدار کمی پارافین به شکلات ذوب شده باعث میشود که شکلات بعد از سفت شدن، ظاهری شبیه شیشه پیدا کند و در دمای اتاق نرم نشود.
همچنین برخی از تولیدکنندگان روغنهای خوراکی، به خاطر افزایش تحمل حرارتی، پارافین را با روغنهای گیاهی مانند روغن نخل ترکیب میکنند که این ترکیب برای سلامت انسان مضر است.
مضرات و عوارض پارافین خوراکی
همانطور که گفته شد، پارافین یک روغن گیاهی یا حیوانی نیست و محصولی است که از صنایع پتروشیمی به دست میآید. بنابراین مصرف مداوم آن میتواند خطراتی برای سیستم گوارش و سایر قسمتهای بدن ایجاد کند.
به دلیل اینکه پارافین خوراکی ظرفیت تحمل گرمایی بالایی دارد، متاسفانه بعضی از تولیدکنندگان در روغنهای سرخ کردنی از آن استفاده میکنند تا هزینههای تولید را کاهش دهند.
مصرف پارافین خوراکی به صورت مداوم و بدون تجویز پزشک میتواند برای سلامت انسان خطرات زیادی داشته باشد.
پارافین یک مادهای است که از نفت خام تولید میشود و چربی آن در بدن قابل تجزیه نیست. استفاده مداوم از پارافین در روغنهای سرخ کردنی میتواند به بروز بیماریهای قلبی و عروقی منجر شود و حتی کشنده باشد.
بیشتر بخوانید :
سایت رضیم
“`