مکانهای تفریحی و تاریخی جهان

پارک ییلدیز استانبول کجاست؟ | عکس + مسیرهای دسترسی (+ تصاویر)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

پارک ییلدیز کجاست؟

در این پارک، نشانه‌هایی از سلطنت پادشاهان متعددی به چشم می‌خورد که هر کدام آثار باارزشی را در اینجا به یادگار گذاشته‌اند. در فصل بهار، گل‌های رنگی شکوفا می‌شوند و منظره‌ای زیبا برای عکس‌برداری فراهم می‌کنند.

پارک ییلدیز در استانبول با درختان مانند کاج، سرو، بلوط، لیمو و انواع گل‌های رنگارنگ، نمایی بسیار زیبا دارد. در سایه این درختان، می‌توانید بر روی نیمکت‌های چوبی راحت و مدرن استراحت کرده و از هوای دلپذیر پارک لذت ببرید. این پارک مکانی عالی برای فرار از شلوغی شهر و مراکز خرید محسوب می‌شود.

معرفی پارک ییلدیز

باغ سلطنتی ییلدیز، که حالا آن را به نام پارک ییلدیز می‌شناسند، یکی از بزرگ‌ترین پارک‌های عمومی استانبول است و بازدید از آن تجربه‌ای به‌یادماندنی و خوشایند خواهد بود.

در گذشته، پارک ییلدیز جزئی از باغ سلطنتی کاخ ییلدیز بود و در زمان سلطنت سلطان عبدالحمید دوم، تنها برخی افراد خاص حق ورود به آن را داشتند. امروز این پارک باغی وسیع پر از گل‌ها و گیاهان رنگارنگ است که از زمان عثمانیان به یادگار مانده‌اند. از این پارک می‌توان مناظر زیبایی از تنگه بسفر را دید و اینجا مکانی عالی برای گذران وقت و پیک‌نیک به شمار می‌آید. در این پارک، دو عمارت چادیر و مالتا برای استراحت و صرف صبحانه و ناهار موجود است.

پارک ییلدیز در منطقه بشیکتاش استانبول و در میدان ییلدیز بین چرغان و کاخ ییلدیز واقع شده است. این پارک دارای دو ورودی جداگانه است که یکی در خیابان چراغان و دیگری در خیابان پالنگ قرار دارد و می‌توانید از هر دو خیابان به این پارک دسترسی پیدا کنید.

تاریخچه پارک ییلدیز

این منطقه زمان‌های قدیم به عنوان جنگل استفاده می‌شد. در دوران سلطنت سلیمان، پادشاهان از این محل برای شکار استفاده می‌کردند و در قرن‌های بعد، این باغ به تازگی در کنار کاخ‌های ساحلی باقی ماند تا اینکه در قرن نوزدهم، این منطقه شروع به رشد کرد. نام پارک هم از اولین کاخی که در اینجا ساخته شده، گرفته شده است.
در زمان عبدالحمید دوم، باغ بیرونی قصر به مساحت 25 هکتار با دیوار احاطه شد و در این منطقه یک دریاچه مصنوعی، چند عمارت، خانه‌های تابستانی و یک کارخانه تولید ظروف چینی ایجاد شد. این باغ در اوایل قرن 1600 به تدریج مشهور شد.

در آن زمان، این پارک به “باغ کازانجی اوغلو” شهرت داشت، زیرا به خانواده کازانجی تعلق داشت. با گذشت زمان، اعضای سلسله عثمانی تغییرات زیادی در این باغ ایجاد کردند. میهری شاه سلطان اوین عمارت باغ را بنا نهاد و زیبایی‌های آن او را محسور کرده بود.

بعد از آن، عمارت دیگری توسط سلطان محمود دوم ساخته شد. در زمان سلطنت عبدالعزیزخان، تعداد عمارت‌ها افزایش یافت و از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به “مالتا” “شاله” “چادیر” اشاره کرد.
تنها عمارت‌های چادیز، مالتا، شاله کیوسک سالم مانده و بقیه تخریب شده‌اند. سلطان محمود از کاخ دلمه باغچه به باغ ییلدیز نقل مکان کرد و پس از آن چند عمارت کوچک، مسجد حمیدیه و کارگاه‌های مختلف مانند تعمیرات نجاری و ریخته‌گری آهن در باغ ساخته شد. همچنین او یک مقر نظامی با ظرفیت بیش از چهارده هزار سرباز بنا کرد.

بخش‌های مختلف پارک ییلدیز

پارک ییلدیز به دو بخش تقسیم شده است: بخش بیرونی و کارخانه چینی‌سازی که به روی عموم باز است و شامل عمارت شاله، چادیر و مالتا می‌باشد. گیاهان پارک شامل مگولیا، برگبو، درختان ارغوان و شاه بلوط هندی است و در بخش بیرونی دو دریاچه مصنوعی وجود دارد. بلندترین بخش پارک “ییلدیز شاله” است که به سال 1880 برای شکار عبدالحمید ساخته شد و شاله (کلبه ییلاقی) حتماً ارزش دیدن دارد.

در حدود 500 متری شاله، عمارت مالتا قرار دارد که این عمارت در سال 1870 ساخته شد و سلطان عبدالحمید برادر خود را در آن به زندان انداخت. تراس این عمارت نمایی زیبا از تنگه بسفر دارد و اتاق ناهار خوری در طبقه دوم دارای سقفی با لوستر زیبا است.

در فاصله 10 دقیقه‌ای این…

پارک ییلدیز استانبول کجاست؟ | عکس + مسیرهای دسترسی (+ تصاویر)

“`

این کارخانه چینی‌سازی در یک ساختمان زیبا و مجلل ساخته شده که توسط یک معمار ایتالیایی طراحی شده است. این معمار با طرح خود سبک جدیدی از هنر را به استانبول معرفی کرده است و به راحتی می‌توانید از کارگاه این کارخانه هم بازدید کنید.

در این کارخانه، انواع چینی‌ها از جمله فنجان، نعلبکی و ماگ‌های زیبا به فروش می‌رسند. جالب است بدانید که در مرکز ییلدیز پارک، چندین رستوران، کافه و بوفه وجود دارد که بعد از گشت و گذار، می‌توانید برای نوشیدن یک قهوه خوشبو و طعم‌دار ترک به همراه باقلوای خوشمزه استانبول به آنجا بروید. این می‌تواند یکی از بهترین خاطرات سفرتان باشد.

تصویر پارک ییلدیز

بهترین زمان برای بازدید از پارک ییلدیز

ماه آوریل بهترین زمان برای بازدید از این پارک است. در این ماه گل‌های بهاری، مانند لاله‌های رنگارنگ، شکوفه می‌زنند و جلوه‌ای خاص و زیبا به پارک می‌بخشند. برای گرفتن عکس‌های زیبا، حتماً این زمان را انتخاب کنید.

ساعت بازدید از پارک ییلدیز

پارک ییلدیز به صورت 24 ساعته باز است. اگر بدون خودرو به پارک بروید، ورودی آن رایگان است، اما برای پارک کردن خودرو باید حدود 8 لیر پرداخت کنید. همچنین، بازدید از کارخانه چینی از ساعت 9 تا 18 در روزهای دوشنبه تا جمعه امکان‌پذیر است. توجه داشته باشید که در روزهای تعطیل و شنبه و یکشنبه پارک بسته است و فعالیتی ندارد.

چگونه به پارک ییلدیز برویم؟

روش اول: برای رفتن به این پارک زیبا، می‌توانید در حوالی میدان تکسیم سوار اتوبوس DE1 شوید و در ایستگاه هفتم کاباش ارکک لیسسی پیاده شوید. بعد از حدود 10 دقیقه پیاده‌روی به پارک خواهید رسید.
روش دوم: از میدان تکسیم کنار هتل Cvk Bosphor با اتوبوس به سمت ارتاکوی بروید و نزدیک کاخ پیاده شوید. تابلوهای راهنمای پارک در آن حوالی قرار دارند.

منبع : لحظه آخر

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا