پاستیل رو اینطوری تو خونه درست کن تا کشدار شه!

“`html
پاستیل یکی از تنقلات محبوب در میان کودکان و بزرگسالان است که در اشکال و طعمهای مختلف در بازار پیدا میشود و درست کردن آن خیلی ساده است. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا طرز تهیه پاستیل کشدار خانگی را به راحتی برایتان توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه پاستیل خانگی
برای تهیه پاستیل خانگی به مواد زیر نیاز دارید:
پودر ژله (با طعم و رنگ مورد نظر) | ۱ بسته |
آب سرد | نصف پیمانه |
پودر ژلاتین | ۲ قاشق غذاخوری |
گلوکز | ۲ قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه پاستیل خانگی
مراحل تهیه پاستیل خانگی به این صورت است:
مرحله اول: مخلوط کردن پودر ژله و آب
ابتدا پودر ژله و آب سرد را در یک ظرف با هم ترکیب کنید. سعی کنید از یک کاسه استیل استفاده کنید. سپس ۲ قاشق پودر ژلاتین را به مخلوط اضافه کنید.
مرحله دوم: افزودن گلوکز
سپس دو قاشق گلوکز نیز به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. یک ظرف مانند کتری را با آب پر کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، کاسه استیل را روی ظرف بگذارید به طوری که ته کاسه با آب تماس نداشته باشد. اجازه دهید بخار آب مایع پاستیل را حل کند و شفاف شود.
بیشتر بخوانید: رسپی پاستیل با طرح هندوانه
مرحله سوم: هم زدن مواد
در حینی که کاسه روی کتری در حال جوش قرار دارد، به آرامی مواد را هم بزنید تا هیچ دانه ژلاتینی باقی نماند و مایه کاملاً شفاف شود.
اگر کف روی ژله جمع شده است، آن را بردارید تا پاستیل شما کاملاً شفاف شود. اگر کف را هم بزنید، پاستیل شما کمی کدر میشود. این کار بستگی به سلیقه شما دارد.
مرحله چهارم: انتقال مواد به قالب
مواد را از روی حرارت بردارید، داخل یک پارچ کوچک بریزید و به کمک آن مایه را داخل قالب سیلیکونی بریزید تا پر شود (قالبهای مخصوص پاستیل در طرحها و اندازههای مختلف در فروشگاههای قنادی وجود دارد). نیازی
“““html
به چرب کردن قالب نیازی نیست چون پاستیل سفت است و به سادگی از قالب جدا میشود.
سپس قالب را داخل یخچال قرار بدهید تا پاستیلها ببندند. با اینکه به دلیل وجود پودر ژلاتین اضافی و اندازه کوچک، پاستیلها خیلی زود خودشان را میگیرند، اما بهتر است اجازه دهید ۸ ساعت داخل یخچال بمانند و بعد از قالب در بیاورید.
بیشتر بخوانید: رسپی انواع ژله خوشمزه
مرحله پنجم: آماده سازی نهایی پاستیل خانگی
پاستیلها را بعد از در آوردن از قالب داخل یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. پاستیلها در ابتدا کمی چسبنده هستند، اما اگر یک شب داخل یخچال بمانند، چسبندگیشان از بین میرود و کشدار و خوشمزه میشوند.
برای از بین بردن چسبندگی پاستیل، میتوانید دستتان را کمی به گلیسیرین خوراکی آغشته کنید و پاستیلها را داخل دستتان حرکت بدهید. این کار چسبندگی پاستیلها را از بین میبرد و کمی براق میشوند.
اگر به گلیسیرین خوراکی دسترسی ندارید، میتوانید از روغن مایع استفاده کنید، اما مواظب باشید مقدار روغن زیاد نشود که پاستیلها حالت چرب پیدا نکنند. این کار فقط برای کاهش چسبندگی است و باید خیلی کم از روغن استفاده شود.
به همین روش میتوانید انواع پاستیلها را با رنگ و طعمهای مختلف تهیه کنید.
نکات تهیه پاستیل خانگی
در ادامه، به چند نکته کاربردی برای تهیه پاستیل خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- چون بیشتر آمادهسازی پاستیل به روش بن ماری انجام میشود، بهتر است از ظرف استیل استفاده شود تا حرارت را خوب جذب کند و روند بن ماری را سریعتر کند. اما اگر ظرف استیل ندارید میتوانید از ظروف چینی یا شیشهای هم استفاده کنید، اما هیچگاه از ظرف پلاستیکی استفاده نکنید چون قرار دادن ظروف پلاستیکی بر روی حرارت بخار آب خطرناک است.
- گلوکز را از لوازم قنادیها میتوانید تهیه کنید و اگر به آن دسترسی ندارید، میتوانید آن را حذف کنید. اما وجود گلوکز باعث میشود پاستیل حالت کشسانی و انسجام بهتری پیدا کند. اگر آن را حذف کنید، پاستیل شما حالت ژلهای خیلی سفت خواهد داشت.
- در صورت تمایل، میتوانید ۲ قاشق غذاخوری شکر هم به مواد اضافه کنید و بعد روی حرارت قرار دهید تا پاستیل شیرینتر شود.
- پاستیل خانگی به مدت یک تا یک و نیم ماه داخل ظرف دربسته در یخچال قابل نگهداری است بدون اینکه طعم و کیفیت آن تغییری بکند.
- اگر قالب خاصی برای پاستیل ندارید یا دوست دارید پاستیل شما مانند پاستیلهای بازاری بلند و استوانهای باشد، میتوانید از نی استفاده کنید.
- به جای از بین بردن چسبندگی پاستیل با گلیسیرین خوراکی، میتوانید پاستیلها را داخل شکر دانه ریز بغلطانید و بعد اضافات شکر را با دستتان بگیرید. با این روش پاستیل شکری درست میشود، خصوصاً ژلههایی که کمی ترش هستند، مثل طعم لیمویی بسیار خوشمزه خواهد شد.
- برای داشتن پاستیل چند رنگ و لایهای، فقط باید یک رنگ ژله را داخل قالب بریزید و بلافاصله که کمی خودش را گرفت، رنگ بعدی را روی آن بریزید و اجازه دهید کاملاً خودشان را بگیرند.
- اگر میخواهید رنگ پاستیلتان کاملاً مات شود (مثل زمانی که بستنی به ژله اضافه میکنیم) بعد از برداشتن از روی حرارتِ بن ماری، با همزن هم بزنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که رنگ ژله مات شود.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، طرز تهیه پاستیل خانگی خوشمزه و کشدار را برایتان توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً این خوراکی پرطرفدار را طبق رسپی فوق تهیه و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.