دانستنی های سفری

پایتخت فندق ایران کجاست/ جشن فندق کجا برگزار می شود ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

پایتخت فندق ایران

فندق یکی از مهم‌ترین محصولات آجیل در جهان به حساب می‌آید و در بازار جهانی خشکبار، مقام سوم را دارد. این میوه در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی هم کاربرد دارد.

استان گیلان به خاطر مناظر زیبا و طبیعت بکرش، از محبوب‌ترین نقاط طبیعت‌گردی در ایران است. یکی از جاهای دیدنی این استان، ییلاق اشکورات است که در شهرستان رودسر واقع شده.

ییلاق اشکورات، با داشتن باغ‌های پربار فندق، یکی از برترین مناطق کشت فندق در ایران به شمار می‌آید. این استان در شمال ایران، منطقه‌ای سرسبز و خوش‌آب‌وهوا است و از انواع محصولات کشاورزی و سوغاتی‌های معروفی همچون برنج، چای، بادام و زیتون برخوردار است. فندق یکی از محصولات اصلی این استان است.

فندق محلی اشکور

فندق به عنوان یکی از باارزش‌ترین مغزها بسیار مشهور است و در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. این میوه به صورت طبیعی، برشته یا فرآوری شده در تهیه شکلات، شیرینی و محصولات نانوایی به کار می‌رود. همچنین، فندق در مناطقی با آب‌وهوای معتدل و رطوبت بالا رشد می‌کند، و در ایران نیز در چند منطقه خاص کاشت می‌شود.

بهترین فندق مال کجاست

بهترین فندق مال کجاست ؟

استان‌های گیلان، مازندران و قزوین در زمینه کشاورزی فندق در ایران بسیار فعال هستند و به عنوان مناطق اصلی تولید فندق شناخته می‌شوند.

گل‌های فندق در بهار و قبل از اینکه برگ‌ها ظاهر شوند، شکوفا می‌شوند. فندق‌ها به صورت خوشه‌ای رشد می‌کنند و دارای پوسته‌های چوبی هستند که نواحی هسته را محافظت می‌کند. برای مصرف، لازم است که این پوشش‌ها از فرانسوت خرد شوند.

با بزرگ‌ترین سطح زیر کشت فندق، این منطقه به عنوان مرکز فندق ایران شناخته می‌شود و بخشی از فندق‌های آن به کشورهای بزرگ تولیدکننده شکلات مانند آلمان صادر می‌شود. طعم بی‌نظیر فندق نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها نیز محبوبیت دارد، و همین موضوع باعث تقویت بازار صادرات فندق ایران شده است که نقش مهمی در اقتصاد استان گیلان ایفا می‌کند.

رتبه اول تولید فندق

ییلاق اشکورات در رحیم‌آباد شهرستان رودسر، به خاطر شرایط خاص جوی، حدود ۷۱ درصد باغ‌های فندق گیلان و حدود ۵۷ درصد باغ‌های فندق ایران را شامل می‌شود. این منطقه با تولید حدود ۱۵۳۰۰ تن فندق، جایگاه ویژه‌ای در این صنعت پیدا کرده است.

فندق‌های اشکورات با توجه به آب‌وهوای مطلوب، طعم و کیفیت بسیار خوبی دارند و در صنعت شکلات‌سازی نیز کاربرد زیادی دارند، زیرا ترکیب آن با شکلات طعمی خاص به ارمغان می‌آورد.

بیشتر اهالی در ییلاق اشکورات در زمینه کشاورزی و دامداری فعالیت دارند و خیلی‌هایشان باغ‌های فندق دارند و به زبان گیلکی صحبت می‌کنند.

رتبه اول تولید فندق

شهرستان رودسر در زمینه تولید فندق، در مقام اول قرار دارد و بیشترین میزان فندق در این شهرستان در منطقه ییلاق اشکورات تولید می‌شود. کار در باغ‌های فندق…

“““html

پایتخت فندق ایران کجاست/ جشن فندق کجا برگزار می شود ؟ (2 نکته مهم)

فندق یکی از راه‌های ایجاد شغل است که بسیاری از افراد از آن برای گذران زندگی خود استفاده می‌کنند.

مناسب‌ترین مکان برای رشد فندق

بهترین مکان برای رشد فندق

به‌راستی می‌توان گفت که بهترین مکان برای کشت و رشد درختان فندق استان گیلان و به‌خصوص منطقه‌ی ییلاق اشکورات است. این منطقه شرایط مناسبی را برای درختان فراهم می‌کند تا بهترین میوه‌ها را تولید کنند و ثمرات زیادی برای باغبانان به ارمغان آوردند. یکی از نیازهای اصلی یک درخت فندق آب باران در طول سال است و ارتفاعات گیلان با شرایط آب و هوایی مطلوبی این نیاز را تأمین می‌کند. علاوه بر این، خاک مناسب و حاصلخیز نیز بسیار حائز اهمیت است.

این خاک باید عمیق و غنی باشد تا ریشه درختان به‌راحتی در آن نفوذ کند و تمامی مواد مورد نیاز خود را از لایه‌های پایین‌تر زمین به دست بیاورد. دلیل نیاز این درختان به خاک‌های عمیق این است که آب و مواد مغذی در این نوع خاک‌ها بیشتر از خاک‌های کم‌عمق است. بنابراین درختان در زمان‌های با بارندگی کمتر می‌توانند نیازهای خود را از این منابع تأمین کنند و به زندگی ادامه دهند. همه این ویژگی‌ها با شرایط جوی و خاک منطقه‌ی ییلاق اشکورات گیلان هماهنگ است و باعث شده این منطقه بسیار مناسب برای کشت فندق باشد.

فندق محلی گیلان

خواص فندق محلی گیلان

فندق محلی گیلان که از ییلاق اشکورات می‌آید، منبعی غنی از چربی‌های خوب، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. با خرید فندق محلی گیلان به سلامت بدن خود کمک کنید و عملکردهای بازسازی‌اش را بهبود ببخشید. خواص حیرت‌انگیز فندق شامل سلامتی قلب، استخوان‌ها، مغز، دستگاه عصبی، پوست و مو، مدیریت دیابت و پیشگیری از سرطان و آسیب‌های عصبی است. همچنین به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حفظ وزن متوازن کمک می‌کند. فندق سورت شده اشکورات یکی از بهترین انواع فندق است و ویژگی‌های خاصی دارد که آن را از سایر فندق‌های موجود در بازار متمایز می‌کند.

ارزش غذایی و خواص فندق محلی ییلاق اشکورات

فندق مملو از مواد مغذی و مفید است و به بهبود سلامت کمک شایانی می‌کند. این خشکبار شامل ویتامین‌های نوع B است که برای بهبود عملکرد مغز و تنظیم فشار خون بسیار مفید می‌باشد. خرید فندق محلی ییلاق اشکورات که غنی از پروتئین و آنتی‌اکسیدان است، می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی، عروقی و سرطانی جلوگیری کند. همچنین مغز دانه‌های خوشمزه فندق دارای کالری کمی است و به همین دلیل در رژیم‌های غذایی ورزشکاران استفاده می‌شود.

برداشت فندق در ییلاق اشکورات

زمان برداشت فندق در ییلاق اشکورات معمولاً از ابتدا تا انتهای شهریورماه ادامه دارد. در این زمان، همه آماده برداشت از باغ‌های فندق هستند و سپری کردن این ماه در استان گیلان و به ویژه در ییلاق اشکورات به معنای لذت بردن از آب‌وهوای مطلوب و دیدن طبیعت زیبا است. خانواده‌ها در این فصل به دنبال فرصتی برای سفر و سپری کردن لحظات شاد با فرزندانشان قبل از شروع سال تحصیلی جدید هستند. سفر به شمال ایران، به‌ویژه به گیلان و ییلاق اشکورات تجربه‌ای دلنشین است. می‌توانید علاوه بر لذت بردن از طبیعت، فندق‌های خوشمزه‌ای تهیه کنید.

وقتی میوه فندق برسد، از درخت روی زمین می‌افتد و در این زمان باید خیلی سریع آن را جمع کرد، چون در رطوبت رنگ مغز فندق به‌سرعت تغییر می‌کند. همچنین چون رطوبت در خاک زیر درختان هم زیاد است، باید پوست فندق به‌سرعت از میوه جدا شود که این کار هم مانع از تغییر رنگ میوه می‌شود.

نکته دیگر زمان برداشت است. زمان مناسب برداشت فندق به رنگ میوه بستگی دارد. زمانی که رنگ پوسته فندق تقریباً قهوه‌ای شود، زمان برداشت فرا رسیده است.

“`

برداشت فندق کاری است که به تنهایی در باغ‌های بزرگ انجام نمی‌شود. بلکه نیاز به همکاری و کمک اعضای خانواده باغداران، دوستان و نزدیکان و حتی استخدام کارگران دارد. این همکاری نه تنها به جمع‌آوری فندق کمک می‌کند، بلکه به اشتغال‌زایی نیز یاری می‌رساند. به طور کلی، جمع‌آوری میوه‌ها در کشاورزی ایران، به ویژه در شمال، یک کار گروهی است. حالا بیایید به روش برداشت فندق بپردازیم.

وقتی باغداران متوجه می‌شوند که فندق‌ها رسیده‌اند، کار برداشت را شروع می‌کنند. این کار معمولاً به روش سنتی انجام می‌شود. یعنی یکی از باغداران به بالای درخت می‌رود و شاخه‌ها را خم می‌کند تا فندق‌ها بریزند و دیگران این فندق‌ها را جمع‌آوری و در سبدها می‌گذارند. بعد از آن، عده‌ای دیگر فندق‌ها را به گونی یا کارتن منتقل می‌کنند. فندقی که به دست ما می‌رسد، نتیجه زحمت‌های بی‌پایان باغداران و کارگرانی است که در این باغ‌های وسیع کار می‌کنند.

جشن برداشت فندق

مردم با دیدن تلاش باغداران و کارگران در طول سال، از حفظ و برداشت و بسته‌بندی این میوه، بیشتر تشویق می‌شوند تا از این محصولات داخلی خرید کنند و از باغداران حمایت نمایند. این کار می‌تواند به اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی کمک کند.

معمولاً در پایان برداشت هر محصول زراعی و باغی در ایران، جشنی برپا می‌شود که نشان‌دهنده شادی مردم از تلاش یک ساله آن‌ها و شکرگزاری از خداوند برای برکات و روزی‌ها است. اما در سال‌های اخیر، برگزاری این جشن‌ها در بسیاری از مناطق ایران کم‌رنگ شده یا به کلی فراموش شده است و تنها در برخی مناطق به صورت ضعیف ادامه دارد. با این حال، استان گیلان و به ویژه روستاهای دو شهرستان رودبار و رودسر هنوز جشن و سرور را در زمان برداشت فندق برگزار می‌کنند.

منبع: الی گشت

بیشتر بخوانید

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا