تغذیه سالم

پنیر هالومی (پنیر کبابی) چیست و چه مزه ای دارد ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

پنیر هالومی و خواص آن

اگر به تازگی به بخش محصولات لبنی در فروشگاه‌های بزرگ نگاهی انداخته‌اید، حتماً متوجه شده‌اید که یکی از جدیدترین پنیرهایی که به بازار آمده، پنیر هالومی است.

وقتی پنیر هالومی را می‌پزید، روی آن ترد و داخلش دارای بافتی نرم و چسبناک شبیه پنیر موزارلا می‌شود. این پنیر طعم بسیار خوشمزه و شوری دارد.

فقط کافیست این پنیر را به ساندویچ‌ها، سالادها و دیگر غذاهای مورد علاقه‌تان اضافه کنید تا طعم ویژه‌اش را متوجه شوید. همچنین، می‌توانید با مصرف این پنیر، سطح پروتئین و کلسیم بدن خود را افزایش دهید.

پنیر هالومی چیست و طعم آن چگونه است؟

پنیر هالومی نوعی پنیر نیمه‌سفت، شور و بدون مایه است که به طور سنتی در یونان از شیر گوسفند تهیه می‌شود. در آمریکا، این پنیر را به طور معمول از شیر گاو و بز نیز درست می‌کنند.

هالومی بدون پنیر مایه تولید می‌شود. پنیر مایه یک آنزیم است که به شیر اضافه می‌شود تا پنیر درست کند.

چون پنیر مایه معمولاً از معده حیواناتی مانند گوساله، گوسفند و بز گرفته می‌شود، گیاهخواران معمولاً از مصرف پنیرهایی که با آنزیم ساخته شده‌اند، پرهیز می‌کنند.

هالومی طعم و بافت فوق‌العاده‌ای دارد. این پنیر در مقایسه با پنیرهایی نظیر فتا کمی سفت‌تر است، اما نرم و صاف نیز می‌باشد.

وقتی هالومی را به روش‌های مختلفی مثل کباب کردن و سرخ کردن می‌پزید، طعم عالی و واقعی‌اش به خوبی نمایان می‌شود. در این حالت پنیر از بیرون ترد و از داخل بسیار خوشمزه می‌شود.

بافت و طعم این پنیر کبابی همان چیزی است که آن را منحصر به فرد می‌کند و به همین دلیل محبوبیت روزافزونی دارد. می‌توانید از این پنیر در تهیه سالادها، ساندویچ‌های مختلف و سایر غذاها استفاده کنید.

ارزش غذایی پنیر هالومی

طبق استانداردهایی که متخصصان آمریکایی ارائه کرده‌اند، یک تکه ۲۵ گرمی از هالومی حاوی ارزش غذایی زیر است:

  • ۷۴ کالری
  • ۵ گرم پروتئین
  • ۶ گرم چربی
  • ۱۸۰ میلی‌گرم کلسیم (۱۸ درصد از نیاز روزانه بدن)

خواص پنیر هالومی چیست؟

پنیر هالومی غنی از پروتئین

همانطور که در بالا ذکر شد، فقط یک تکه نازک یا ۲۵ گرم از پنیر هالومی حاوی پنج گرم پروتئین است. خوردن به میزان کافی پروتئین‌های مختلف برای بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله تأمین انرژی و جذب مواد مغذی بسیار مهم است.

تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش مصرف پروتئین می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد.

البته، وجود نمک و چربی‌های اشباع شده در این پنیر به معنای این نیست که بهترین منبع پروتئین است، اما مصرف آن به صورت متعادل می‌تواند مفید باشد.

پنیر هالومی منبع خوبی از کلسیم

پنیر هالومی منبع خوبی برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن است. به گفته محققان یونانی، میزان کلسیم در این پنیر به شیوه‌ای که برای تولید آن استفاده می‌شود بستگی دارد. ولی تقریباً ۸۰ درصد کلسیم موجود در پنیر از مولکول‌های کازئین است.

پنیر هالومی (پنیر کبابی) چیست و چه مزه ای دارد ؟ (2 نکته مهم)

ما می‌دانیم که کلسیم یک ماده مغذی مهم برای سلامت بدن محسوب می‌شود و مصرف کافی این ماده اهمیت بالایی دارد. خوردن مواد غذایی سرشار از کلسیم مانند هالومی می‌تواند به تقویت قلب و استخوان‌ها کمک کند.

پنیر هالومی مناسب برای گیاهخواران

بسیاری از کارخانه‌های لبنی تولیدکننده پنیر هالومی، از پنیر مایه استفاده نمی‌کنند. بنابراین این نوع پنیر برای گیاهخواران مناسب است.

با این حال، اگر گیاهخوار هستید، بهتر است برچسب غذایی روی بسته‌بندی محصول را بررسی کنید تا مطمئن شوید که پنیر مورد نظر شما بدون پنیر مایه است.

تحقیقات منتشر شده در مجله بین‌المللی تغذیه ورزشی نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی گیاهی که معمولاً استفاده می‌شوند، می‌توانند…
“““html

هالومی پنیر خاصی است که به خاطر داشتن مقدار زیاد کربوهیدرات و کمبود پروتئین شناخته شده است.

بنابراین اضافه کردن هالومی به برخی از وعده‌های غذایی گیاهخواران می‌تواند مواد مغذی خوبی را به بدن برساند.

روش مصرف پنیر هالومی

نکات احتیاطی در مورد مصرف این پنیر

هالومی پنیر نمکی است. بنابراین اگر زیاد از آن مصرف کنید، ممکن است سطح سدیم بدن به راحتی افزایش یابد.

سرخ کردن پنیر هالومی در چربی‌های اشباع هم برای بدن مناسب نیست. به همین دلیل، توصیه می‌شود که پنیر هالومی را در حد معقول مصرف کنید. همچنین اگر از آن در غذاهای مختلف استفاده کردید، دیگر به غذا نمک اضافه نکنید.

به خاطر نمک زیاد، بهتر است حدود یک بار در هفته یا کمتر از هر بار یک تکه هالومی استفاده کنید.

روش مصرف پنیر هالومی

طبخ هالومی بسیار ساده است. می‌توانید آن را در تابه سرخ کنید یا به صورت کبابی مصرف کنید. هالومی چربی زیادی دارد، بنابراین ممکن است به روغن اضافه‌ای نیاز نداشته باشید.

1. سرخ کردن پنیر هالومی

پنیر را به تکه‌های تقریباً نیم اینچ برش بزنید. بعضی از تولیدکنندگان نیز این کار را از قبل انجام می‌دهند و سپس پنیر را بسته‌بندی می‌کنند.

تکه‌ها را در یک تابه نچسب و بدون روغن روی حرارت متوسط بپزید.

اجازه دهید هر طرف حدود ۱ تا ۲ دقیقه سرخ شود تا رنگ پنیر قهوه‌ای و بافتش ترد شود.

2. پختن پنیر هالومی

تکه‌های نیم اینچی پنیر را در یک ظرف مخصوص فر بریزید و با روغن زیتون آغشته کنید.

سپس ظرف را در فر با دمای ۳۹۰ درجه فارنهایت قرار دهید و اجازه دهید پنیرها ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزند. در این مدت لبه‌های پنیر قهوه‌ای می‌شود.

3. کباب کردن پنیر هالومی

تکه‌های نیم اینچی پنیر را با روغن زیتون آغشته کرده و سپس روی سیخ بزنید و بر روی حرارت زیاد کباب کنید.

هر از چند گاهی سیخ را بچرخانید تا پنیرها نسوزند.

برای ترد شدن پنیر، آن را ۲ الی ۵ دقیقه کباب کنید.

به این ترتیب حالا می‌دانید که پنیرهای تهیه‌شده به این روش‌ها را چطور می‌توان استفاده کرد. در ادامه به کاربردهای مختلف این نوع پنیر اشاره می‌کنیم.

  • آن را به سالاد اضافه کنید.
  • تکه‌های نازک آن را به جای سس داخل ساندویچ بگذارید.
  • به عنوان جایگزین گوشت گاو، با بادمجان کبابی و سس پستو یک همبرگر گیاهی لذیذ تهیه کنید.
  • صبح‌ها همراه نان به عنوان صبحانه میل کنید.
  • به جای موزارلا برای تهیه سالادها و غذاهای مختلف از آن استفاده کنید.
  • بعد از سرخ کردن سیب‌زمینی، چند تکه پنیر هالومی کبابی را روی سیب‌زمینی‌ها بریزید تا یک سیب‌زمینی پنیری خوشمزه درست شود.
  • هالوومی و سبزیجات کبابی را مخلوط کنید و به عنوان دورچین غذا سرو کنید.

بیشتر بخوانید :

پیدا کردن پنیری که قابل کباب کردن باشد و همان طعم و قوام هالومی را داشته باشد، کار آسانی نیست. البته شاید بتوانید از توفو یا paneer به عنوان جایگزین پنیر هالومی در بعضی از غذاها استفاده کنید.

اما این مواد هرگز طعم هالومی را نخواهند داشت و نباید انتظار زیادی از آن‌ها داشته باشید. زمانی که بحث جایگزین گوشت پیش می‌آید، هالومی یکی از بهترین انتخاب‌هاست.

افرادی که باید از مصرف مواد غذایی پر سدیم اجتناب کنند، بهتر است مصرف پنیرهای شور مانند هالومی را محدود یا حتی متوقف کنند.

طبق گزارش مرکز خدماتی “Pregnancy, Birth and Baby” دولت استرالیا، مصرف پنیر هالومی در دوران بارداری بی‌ضرر است.

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا