پودر خامه چیست و چگونه تهیه میشود ؟ (مرحله به مرحله)

“`html
پودر خامه چیست ؟
پودر خامه یا خامه زده شده یک محصولی است که با جدا کردن آب از خامه به دست میآید و به آن خامه خشک یا پودر خامه میگویند. چربی این پودر معمولاً بین ۴۰ تا ۷۰ درصد است و مقدار آب آن کمتر از ۲ درصد میباشد.
روش استفاده از پودر خامه
تولید پودر خامه :
روش تولید پودر خامه فرآیند نسبتا سادهای دارد. در این روند، دستگاهی به نام سپراتور چربی را از شیر جدا کرده و سپس این چربی با مقدار مشخصی شیر ترکیب میشود تا خامه به دست بیاید. در برخی کارخانهها نیز با افزودن طعم دهندهها و رنگهای مختلف، محصولات متفاوتی تولید میکنند.
دستور تهیه پودر خامه :
اول، کاسهای که میخواهید خامه را در آن بریزید و همزن را به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید تا سرد شوند (این کار به بهتر و سریعتر شدن عمل آوری خامه کمک میکند).
پس از این مدت، کاسه را از فریزر بیرون آورده، خامه را داخل آن بریزید و ۲ قاشق پودر خامه به آن اضافه کنید. کمی خامه و پودر خامه را با قاشق مخلوط کنید، سپس با سرعت کم همزن، مخلوط را به مدت ۱۰ ثانیه بزنید و بعد سرعت را بالا ببرید و به مدت ۳ دقیقه هم بزنید تا خامه فرم بگیرد و حجیم شود. اگر تمایل دارید، میتوانید در این مرحله مقداری پودر قند یا اسانس، رنگ خوراکی یا پودر کاکائو هم اضافه کنید.
حالا میتوانید از خامه آماده برای تزیین استفاده کنید. این خامه تا چند ساعت بیرون از یخچال خوب باقی میماند.
مصارف پودر خامه در صنایع غذایی :
فرم دادن خامه با پودر خامه :
با استفاده از پودر خامه میتوانید خامهای تهیه کنید که فرم خود را به خوبی حفظ میکند و میتوانید آن را به هر شکل دلخواه درآورید. نیازی به اضافه کردن شیرین کننده ندارد و مقاومت آن در برابر گرما عالی است و طعم اصلی خامه نیز حفظ میشود.
توجه:
برای تزیینهایی مثل شکوفه زدن روی کیک که به خامه سفتتری نیاز دارید، میتوانید مقدار پودر خامه را به ۳ قاشق غذاخوری افزایش دهید و در این صورت استفاده از اسانسهایی مانند اسانس وانیل نیز پیشنهاد میشود.