تغذیه سالم

پودر غوره و خواص فوق العاده آن (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

غوره یکی از میوه‌های بسیار مفید برای بدن است. غوره میوه نارس انگور است که طعمی ترش دارد و به شکل‌های خشک، تازه، فشرده یا منجمد به فروش می‌رسد. معمولاً برای نگهداری بهتر از غوره‌ها، از آبغوره، ترشی و گرد غوره استفاده می‌شود. گرد غوره برای افزودن طعم به بعضی غذاها به کار می‌رود.

فواید پودر غوره برای بدن

باید توجه داشته باشید که غوره به دلیل داشتن انواعی از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند برای بدن بسیار مفید باشد و به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک کند. بهترین نوع غوره آن است که سبز، بزرگ و آبدار باشد، همچنین دانه نداشته و پوست نازک و تازه‌ای داشته باشد. در ادامه خواص پودر غوره را بررسی می‌کنیم.

  • مبارزه با تومورها

یکی از مهم‌ترین فواید غوره این است که می‌تواند با تومورهای سرطانی مبارزه کند و سطح استرول‌های مفید در خون را بالا ببرد. این استرول‌ها برای کمک به درمان تومورهای سرطانی بسیار مفید هستند و خاصیت ضد تومور دارند.

  • ویتامین C زیاد

گرد غوره دارای میزان بالایی از ویتامین C است و با مصرف این میوه می‌توانید بیماری‌هایی همچون اسکوربوت، التهاب دهان و خونریزی لثه‌ها را که ناشی از کمبود این ویتامین است، درمان کنید.

  • کاهش کلسترول بد در خون

از دیگر فواید غوره، کاهش کلسترول بد در خون است. مصرف غوره می‌تواند اثرات منفی یک رژیم غذایی پرکلسترول را کاهش داده و به کاهش ذخیره لیپیدها در بدن کمک کند.

  • درمان کرم روده

پودر غوره می‌تواند به دفع کرم از روده و معده کمک کند و به دلیل خواص ضدعفونی‌کننده‌ای که دارد، معده و روده را پاکسازی کند.

  • درمان سیاتیک

درد سیاتیک می‌تواند تأثیرات منفی زیادی بر بدن داشته باشد. مصرف خواص پودر غوره می‌تواند به کاهش درد سیاتیک و روماتیسم کمک کند، زیرا دارای ترکیباتی است که به تسکین این دردها کمک می‌کنند.

  • هضم بهتر غذا

غوره باعث می‌شود غذاهای چرب و سنگین راحت‌تر هضم شوند. اگر بعد از غذاهای سنگین کمی آب غوره مصرف کنید، اسید معده شما متعادل‌تر می‌شود و هضم غذا بهتر خواهد شد.

  • بهبود سیستم گوارشی

غوره به دفع صفرا و تقویت کبد کمک کرده و می‌تواند به بهبود سیستم گوارشی کمک کند. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد غوره ممکن است باعث دل‌پیچه شود.

مزایای پودر غوره

  • اشتهای بیشتر

پودر غوره به تحریک اشتها کمک می‌کند. می‌توانید مقداری پودر غوره را به سالاد خود اضافه کنید تا اشتهایتان افزایش یابد.

  • استفاده از پودر غوره برای درمان مشکلات گوارشی

افرادی که چاق و دارای مزاج گرم و تر هستند می‌توانند از غذاهایی که با غوره تهیه می‌شود، مانند خورش کدو سبز یا آش آبغوره استفاده کنند. کارشناسان طب سنتی بر این باورند که افرادی که به چاقی دموی مبتلا هستند می‌توانند برای کاهش وزن از مواد غذایی با طبع سرد و خشک استفاده کنند.

پودر غوره و خواص فوق العاده آن (2 نکته مهم)

خواص پودر غوره در طب سنتی

طبع غوره سرد و خشک است و تا حدی باعث جمع شدن مواد می‌شود. بنابراین می‌توانید از این ماده در طب سنتی کمک بگیرید.

“`

همچنین قابل توجه است که برای درمان اسهال خونی که به دلیل حرارت و گرمازدگی ایجاد شده، استفاده از غوره بسیار مفید خواهد بود.

در طب سنتی گفته شده که غوره توانایی کاهش حرارت خون و صفرا را دارد. این خاصیت باعث می‌شود که استفاده از غوره به خصوص در تابستان، از بروز مشکلاتی مانند گرمازدگی جلو گیری کند.

یکی دیگر از ویژگی‌های غوره در طب سنتی، کمک به تجزیه بلغم است و به این ترتیب دفع آن از بدن را بهبود می‌بخشد. همچنین، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌های زیاد، غوره می‌تواند به تقویت کبد، به ویژه کبد گرم، کمک کند. برای جلوگیری از تشنگی یا رفع آن، استفاده از پودر غوره در آب بسیار موثر است.

نصایح امام رضا علیه‌السلام درباره غوره

همان‌طور که اشاره شد، مزاج غوره سرد و خشک است و می‌تواند حرارت خون و صفرا را کاهش دهد. استفاده روزمره از آن بسیار مفید است. همچنین، باید توجه داشت که مصرف غوره می‌تواند صفرا و بلغم موجود در خون را از بین ببرد. امام رضا علیه‌السلام نیز در این زمینه توصیه‌هایی دارند که شامل موارد زیر است:

افرادی که مزاج سرد دارند، نباید در فصل سرد، غوره یا آبغوره مصرف کنند، زیرا این کار می‌تواند منجر به افزایش بلغم در زمستان شود.

نصایح امام رضا علیه‌السلام برای مسافران

مسافر باید در هنگام سفر در نظر داشته باشد که اگر او از غذایی پر شود، نباید به سفر برود و همچنین باید از غذاهای سرد مانند قریص، هلام، سرکه، روغن زیتون و آب غوره استفاده کند.

بدانید که مسافر باید در هنگام سفر به دمای هوا توجه داشته باشد، و در هوای گرم نباید شکم خود را از غذا پر کند و نیز با شکم خالی سفر نکند. او باید تعادل در تغذیه را رعایت کند و در هوای گرم از غذاهای سرد و مرطوب مانند قریص (گوشت تازه)، هلام (گوشت بدون چربی)، سرکه و روغن زیتون و آب غوره استفاده کند. (رساله ذهبیه)

منبع: آرگا

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا