پوسیدگی دندان هایتان را فراموش نکنید (2 نکته مهم)

اگر به زیبایی و سلامت دندانهایتان اهمیت میدهید، هرگز از پوسیدگی دندان غافل نشوید و این مطلب را از دست ندهید.
به پوسیدگی دندانهایتان توجه کنید
پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی است که میتواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود. این بیماری به دلیل فعالیت میکروبها روی سطح دندان آغاز میشود و به تدریج به داخل دندان میرود.
برای اینکه پوسیدگی ایجاد شود، میکروبها به مواد قندی نیاز دارند تا از آنها اسید تولید کنند و این اسید باعث آسیب به ساختار دندان میشود. در واقع، پوسیدگی دندان به معنای تخریب بافتهای سخت دندان است.
محمد باقر رضوان توضیح میدهد: با رعایت دقیق بهداشت دهان و دندان، میتوان از وجود دندانهای پوسیده جلوگیری کرد. اگر بتوانیم پلاک میکروبی را که بهدلیل مسواک نزدن بر روی دندانها و بین آنها جمع میشود، پاک کنیم، دیگر دندانی پوسیده نخواهیم داشت.
او اضافه میکند: اگر به موارد بهداشتی توجه شود، دیگر مهم نیست که آیا فرد آب حاوی فلوراید مینوشد یا نه، فلوراید تراپی انجام میدهد یا خیر، یا اینکه آیا قند مصرف میکند یا نه. نکته مهم این است که پلاک میکروبی که حاوی میکروب است و باعث پوسیدگی دندان میشود، روی دندانها شکل گرفته است.
رضوانی همچنین میگوید: اگر فرد بتواند پلاک میکروبی را بهخوبی پاک کند و از تشکیل دوباره آن جلوگیری کند، دندانهایی سالم و بدون پوسیدگی خواهد داشت و دیگر نیازی به فلوراید تراپی و اقدامات دیگر نخواهد بود.
این دندانپزشک تصریح میکند: اگر کسی به این وضعیت ایدهآل در مراقبت از دهان و دندان برسد، دیگر در طول عمرش نیازی به مراجعه به دندانپزشک برای درمان نخواهد داشت.
او ادامه میدهد: اما بسیاری از افراد میگویند که این کار شدنی نیست و سوال میکنند که چقدر میتوانند در طول روز وقت بگذارند تا دندانهای خود را با نخ دندان تمیز کنند یا مسواک بزنند.
برای حفظ بهداشت دهان و دندان، علاوه بر مسواک زدن و استفاده از نخ دندان که شاید همیشه عملی نباشد، باید اقداماتی انجام دهیم تا از پوسیدگی دندانها جلوگیری کنیم. ما میتوانیم به دو روش این مشکل را حل کنیم: یکی کاهش اثرات منفی پلاک میکروبی و دیگری افزایش قدرت دندانها برای مقاومت در برابر پوسیدگی.
طبق گفتههای رضوانی، مهم است که مصرف شکر و مواد قندی را کاهش دهیم. زیرا وقتی کمتر شکر مصرف کنیم، تاثیر منفی پلاک میکروبی بر روی دندانها نیز کاهش مییابد و احتمال پوسیدگی کمتر میشود.
اگر هم با وجود کاهش مصرف شکر، هنوز مشکل پوسیدگی دندانها ادامه داشت، باید به فکر تقویت ساختار دندانها باشیم. به ویژه برای مقابله با اسیدهایی که پلاک میکروبی تولید میکند. یکی از بهترین راهها برای تقویت دندانها استفاده از فلوراید است.
گردآوری: مجله اینترنتی رضیم