رسپی

پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده؛ رسپی یک غذای محلی و لذیذ

بهترین آپلیکیشن آشپزی

غذاهای محلی همیشه خوشمزه و جذاب هستند. یکی از این غذاها پیاز پلو با گوشت چرخ‌کرده است که اصالتاً متعلق به شهر اردبیل است. این غذای خوشمزه به نام‌ سوغان پلو هم شناخته می‌شود چون سوغان در زبان ترکی به معنای پیاز است. پیاز ریز بنفش یکی از مواد اصلی این غذای خوش‌عطر و طعم است. در این مقاله از مجله رضیم با ما باشید تا طرز تهیه پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ‌کرده را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ‌کرده

برای آماده‌سازی این غذای خوشمزه برای ۴ نفر، به مواد زیر نیاز دارید:

پیاز بنفش کوچک ۱۰ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
برنج ۳ پیمانه
گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
زعفران به مقدار دلخواه
نمک، فلفل سیاه و سماق به مقدار لازم
آبلیمو به مقدار لازم

طرز تهیه پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ‌کرده

برای تهیه این غذای محلی، مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول: سرخ کردن پیازها

ابتدا پیازهای بنفش کوچک را پوست کنده و بشویید. سپس در یک تابه به اندازه کافی روغن بریزید و با حرارت ملایم پیازها را خوب سرخ کنید. تا زمانی که پیازها نرم و طلایی شوند به سرخ کردن ادامه دهید. سعی کنید پیازها به طور یکدست سرخ شوند.

بیشتر بخوانید: مرغ اسفناج پهلو؛ یک غذای معروف شمالی

مرحله دوم: آماده کردن گوشت قلقلی

یک عدد پیاز را پوست کنده و بشویید. سپس آن را با رنده ریز در یک کاسه رنده کنید. گوشت چرخ‌کرده را با آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه و سماق به پیاز اضافه کرده و با دست خوب ورز دهید تا مواد ترکیب شوند. سپس مایه را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.

مرحله سوم: تهیه پیاز داغ

یک عدد پیاز دیگر را پوست کنده و بشویید. سپس به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه کمی روغن ریخته و پیازها را کمی سرخ کنید تا نرم شوند. بعد از آن از روی حرارت بردارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماش پلو با کدو حلوایی؛ به سبک شمالی

“`html
رسپی پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ‌کرده

بیشتر بخوانید: معرفی ۱۰ خاصیت شگفت‌انگیز برنج

مرحله چهارم: گوشت قلقلی را سرخ کنید

بعد از نیم ساعت که گوشت چرخ‌کرده با ادویه‌ها طعم‌دار شد، آن را از یخچال بیرون بیاورید. سپس، به اندازه گردو از آن بردارید و گرد کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و زمانی که داغ شد، گوشت‌های قلقلی را در تابه بگذارید تا سرخ شوند. بعد از سرخ شدن گوشت‌ها، پیازهای تفت داده شده را به تابه اضافه کنید و روی حرارت را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی باقالی‌ پلو درباری با دنده گوسفندی

مرحله پنجم: پیاز پلو را دم کنید 

برنجی که قبلاً در آب نمک خیسانده‌اید را در یک قابلمه بریزید و کمی نمک هم اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا برنج به جوش بیاید و در این حین کف آن را بردارید.

پس از آبکش کردن برنج، ته قابلمه می‌توانید نون یا سیب‌زمینی بگذارید. روی آن یک لایه برنج بریزید و بعد مقداری از پیازهای کوچک بنفش و کمی گوشت قلقلی روی برنج بچینید. کمی زعفران آب شده هم روی مواد بریزید و این کار را تا تمام شدن مواد تکرار کنید. در نهایت درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج حدود ۴۵ دقیقه دم بکشد.

پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده؛ رسپی یک غذای محلی و لذیذ

بیشتر بخوانید: رسپی دمی زیتون

نکات تکمیلی برای تهیه پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ‌کرده:

  • می‌توانید به جای اینکه برنج را با مواد مخلوط کنید، آنها را به صورت جداگانه سرو کنید.
  • به جای آرد نخودچی، می‌توانید از آرد یا پودر سوخاری هم استفاده کنید.
  • می‌توانید این غذا را با مرغ هم درست کنید به جای گوشت چرخ‌کرده.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، رسپی پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ‌کرده را برایتان آماده کردیم. اگر هنوز این غذا را امتحان نکردید، به شما پیشنهاد می‌دهیم که حتماً طبق این رسپی آن را درست کنید و از طعم فوق‌العاده‌اش لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا