دانستنی های پزشکی

چاقی، حس چشایی را کم می‌کند! (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

اضافه وزن باعث اختلال در حس چشایی می‌شود

مشکلات مربوط به چاقی تنها به چند مورد محدود نمی‌شود؛ از مشکلاتی مانند چربی خون و بیماری قلبی گرفته تا درد پا و کمر، همه اینها بسیار رنج‌آورند. اما کمتر شنیده‌ایم که چاقی می‌تواند حس چشایی را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین پیشنهاد می‌کنم با این مقاله از مجله رضیم همراه باشید تا با آخرین پژوهش‌ها درباره ارتباط چاقی و کاهش حس چشایی آشنا شوید.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که افزایش وزن می‌تواند باعث کاهش حساسیت افراد به طعم غذا شود. همچنین، زمانی که فرد وزن اضافی خود را از دست می‌دهد و به وزن طبیعی برمی‌گردد، این مشکل نیز از بین می‌رود. اما در مورد اینکه این روند چگونه اتفاق می‌افتد، تحقیقات روشنی وجود نداشت. اما مطالعه جدید محققان دانشگاه کرنل نشان می‌دهد که التهاب ناشی از چاقی، تعداد حسگرهای چشایی در زبان را کاهش می‌دهد و به همین دلیل حس چشایی ضعیف‌تر می‌شود.

گیرنده‌های حس چشایی شامل حدود 50 تا 100 سلول از سه نوع اصلی هستند که هر کدام وظایف خاصی در حس کردن پنج طعم اصلی (شوری، شیرینی، ترشی و …) دارند. این سلول‌ها به سرعت از بین می‌روند و به جای آن‌ها سلول‌های جدیدی تولید می‌شود. به عبارت دیگر، عمر هر یک از این سلول‌ها تقریباً 10 روز است.

در یک پژوهش جالب از موش‌ها در دانشگاه کرنل استفاده شده است. در این مطالعه، برای بررسی تغییرات در گیرنده‌های حس چشایی در موش‌های چاق، آن‌ها به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول رژیم غذایی معمولی با 14 درصد چربی داشت و گروه دوم یک رژیم غذایی پرچرب با 58 درصد چربی دریافت کردند.

“`

در یک آزمایش، برخی موش‌ها به یک رژیم غذایی پرچربی و برخی دیگر به یک رژیم غذایی با چربی طبیعی تغذیه شدند. نتایج این آزمایش جالب و البته نگران‌کننده بود. بعد از 8 هفته، موش‌های گروهی که رژیم پرچربی داشتند، تقریباً یک سوم بیشتر از موش‌های دیگر وزن گرفتند. اما آنچه جالب‌تر است این است که موش‌های چاق حدود 25 درصد دریافت‌کننده‌های حسی کمتری در مقایسه با موش‌های دیگر داشتند، بدون اینکه تغییر زیادی در اندازه یا توزیع سه نوع سلول اصلی این گیرنده‌ها به وجود آمده باشد.

در موش‌های چاق که به طور ژنتیکی مستعد چاقی بودند، این نتایج حتی در رژیم غذایی پرچرب هم دیده نشد. بنابراین، به نظر می‌رسد که فقط مصرف چربی به تنهایی باعث کاهش حس چشایی نمی‌شود و تجمع بافت چربی نیز در این میان موثر است. این نتایج بسیار احتمالاً به توسعه روش‌های درمانی جدید برای بهبود حس چشایی در افرادی که چاق هستند، کمک خواهد کرد.

در مورد چاقی، همچنین می‌توانید بخوانید:

چاقی باعث افزایش فعالیت تومورهای سرطانی می‌شود

13 علت اصلی چاقی شکمی و ورزش‌های مفید برای رفع آن

24 ماده غذایی مفید برای برطرف کردن چاقی شکمی

امیدوارم از این مقاله درباره ارتباط چاقی و اختلال عملکرد حس چشایی استفاده کرده باشید. لطفاً نظر خود را درباره این مقاله با ما و سایر کاربران مجله رضیم در میان بگذارید.

ترجمه و گردآوری

رویانیان

چاقی، حس چشایی را کم می‌کند! (2 نکته مهم)

بخش سلامت مجله رضیم

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا