دارو های گیاهی

چای سیستوس و تمام فواید بی نظیر این معجون سنتی (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

چای سیستوس چیست ؟

چای سیستوس از گیاه سیستوس اینکانوس گرفته می‌شود که به نام رز سنگی نیز شناخته می‌شود. این چای یکی از قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های دنیا است و از دیرباز برای مصارف دارویی و زیبایی استفاده می‌شده است.

در کتاب‌های مقدس همچون انجیل و قرآن به این گیاه اشاره شده است. چای سیستوس با استفاده از گل‌ها و برگ‌های خشک شده این گیاه تهیه می‌شود.

این نوشیدنی طعمی گل‌دار و خوشمزه دارد. یکی از ویژگی‌های خوب این چای، عطر بسیار دلچسب آن است.

در واقع، عصاره این گیاه به عنوان یکی از مواد معطر استفاده می‌شود. یک فنجان چای سیستوس پر از آنتی‌اکسیدان‌ها است.

مزایای چای سیستوس برای سلامتی

دلایل زیادی وجود دارد که چای سیستوس به عنوان یک داروی سنتی مفید شناخته ‌شود.

گفته می‌شود این چای می‌تواند در درمان زخم‌ها، التهاب‌ها و بهبود سلامتی کمک کند.

تحقیقات جدید نیز این باور را تأیید کرده‌اند، چرا که نشان داده شده این گیاه مملو از آنتی‌اکسیدان است.

بدین ترتیب، آنچه شما در یک فنجان چای سیستوس دارید، نه تنها طعمی خوشمزه و معطر است بلکه مزایای زیادی برای سلامتی نیز دارد.

1. بیماری لایم

سیستوس به طور سنتی برای درمان بیماری لایم استفاده می‌شود. گفته می‌شود این گیاه می‌تواند از ابتلا به این بیماری جلوگیری کند و آن را درمان کند.

حتی امروزه بسیاری از مردم معتقدند این گیاه می‌تواند از افراد و حیوانات در برابر تیک‌های عصبی، که عامل اصلی بیماری لایم محسوب می‌شود، محافظت کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که عصاره سیستوس برای درمان باکتری بورلیا (عامل بیماری لایم) مؤثر است و حاوی ترکیبات خاصی است که این درمان را ممکن می‌سازد.

چای سیستوس در طب سنتی

2. سرشار از آنتی‌اکسیدان

خواص درمانی چای سیستوس به خاطر غنای آن از آنتی‌اکسیدان‌ها است.

این گیاه به طور جداگانه توسط محققان مختلف بررسی شده و نتایج جالبی در مورد توانایی آنتی‌اکسیدانی خود نشان داده است.

چای سیستوس و تمام فواید بی نظیر این معجون سنتی (2 نکته مهم)

یک تحقیق جامع در سال 2018 درباره قدرت آنتی‌اکسیدانی این گیاه در یک نشریه علمی منتشر شد و نشان داد که این گیاه سرشار از پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها بوده و می‌تواند در زمینه‌های تغذیه و درمان بسیار مؤثر باشد.

خصوصیات درمانی چای سیستوس

گیاه سیستوس

3. کاهش ریسک بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، از مزایای چای سیستوس

بیماری‌های قلبی و عروقی یا CVDها یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ و میر در دنیا هستند. سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند افرادی که ریسک بالایی برای ابتلا به این بیماری‌ها دارند، باید سریعاً تشخیص و مدیریت شوند.

چای سیستوس می‌تواند در این کار کمک کند. براساس یک تحقیق در سال 2019 که در نشریه‌ای تخصصی قلب منتشر شد، چای سیستوس اینکانوس می‌تواند عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی و عروقی نظیر استرس اکسیداتیو و دیس لیپیدمی (نوع ناسالم چربی) را کاهش دهد.

این تحقیق توصیه کرده است که برای مدیریت بیماری‌های قلبی و عروقی، روزانه چای سیستوس مصرف شود.

مزایای چای سیستوس

کاربردهای پزشکی چای سیستوس

4. درمان بیماری های تنفسی

یکی از استفاده های سنتی چای سیستوس در درمان عفونت‌ها بوده است.

یک تحقیق که به طور تصادفی انجام شده و شامل گروهی بود که از دارونما استفاده کردند، نشان داده که مصرف منظم عصاره سیستوس می‌تواند به طور چشمگیری علائم سرماخوردگی را در افراد کاهش دهد.

محققان می‌گویند که وجود پلی‌فنل‌ها دلیل این خاصیت چای سیستوس است.

استفاده سنتی چای سیستوس

خصوصیات درمانی چای سیستوس

5. مدیریت عفونت های ویروسی

عفونت‌های ویروسی معمولاً به سختی با داروهای قوی درمان می‌شوند. اما مواد طبیعی مثل سیستوس می‌توانند گزینه خوبی برای مدیریت آن‌ها باشند.

یک پژوهش که در سال 2016 در یک ژورنال علمی منتشر شده است، نشان داده که عصاره سیستوس اینکانوس دارای خواص ضد ویروسی قوی است و احتمال مقاوم شدن ویروس‌ها در برابر آن کم است.

این ماده برخلاف بسیاری از درمان‌های طبیعی دیگر، به سلول‌های میزبان آسیب نمی‌زند. این تحقیق که به دنبال یافتن درمان‌های گیاهی بود، پیشنهاد داده که تحقیقات بیشتری در مورد توانایی این گیاه در مدیریت عفونت‌های ویروسی مزمن انجام شود.

عفونت های ویروسی و پچای سیستوس

مزایای چای سیستوس

6. از بین بردن پلاک های دندانی

یکی از کاربردهای سنتی سیستوس، بهبود سلامت دهان و دندان است. پلی فنل‌های موجود در چای سیستوس می‌توانند با خواص آنتی باکتریایی خود به از بین بردن پلاک‌های دندانی کمک کنند.

تحقیقی در یک ژورنال دندانپزشکی نشان داده که شستشوی دهان با چای سیستوس می‌تواند چسبندگی باکتری‌ها (که باعث ایجاد پلاک می‌شود) را در دهان کاهش دهد.

طرز تهیه چای سیستوس

طرز تهیه چای سیستوس

چگونه چای سیستوس مصرف کنید؟

برخی افراد بر این باورند که چای سیستوس باید سه بار دم شود. اما ما یک روش ساده‌تر داریم که به همان اندازه مؤثر است.

دو نکته مهم که باید به یاد داشته باشید این است که حتماً از آب تصفیه‌شده استفاده کنید و هرگز اجازه ندهید چای بجوشد. با رعایت این نکات، چای شما خوش‌عطر و دلپذیر خواهد بود.

مواد لازم

  1. 3 قاشق غذاخوری برگ‌های چای
  2. 1 لیتر آب تصفیه‌شده
  3. چای یا شیرین‌کننده در صورت دلخواه

دستورالعمل

  • برگ‌های چای را به آب در یک قابلمه اضافه کرده و روی اجاق بگذارید.
  • آب را تا دمای 75 درجه سانتی‌گراد گرم کنید، اما دقت کنید که دما از 90 درجه سانتی‌گراد بالاتر نرود. اگر دماسنج دارید، با استفاده از آن دما را کنترل کنید.
  • زمانی که حباب‌های هوا ظاهر شد، دما را در نزدیکی نقطهٔ جوش نگه دارید و ظرف را با یک درپوش بپوشانید تا ترکیبات خوش‌بو از برگ‌ها خارج نشوند.
  • بگذارید چای در همان دما برای 5 دقیقه باقی بماند.
  • پس از آن، بگذارید برگ‌های چای برای 5 دقیقه دیگر در آب خیس بخورند و سپس با استفاده از صافی، برگ‌ها را جدا کنید.
  • حالا می‌توانید از یک فنجان چای داغ لذت ببرید.

چای سیستوس

نکته :

برای تهیه چای سیستوس توجه کنید که فقط از آب تصفیه شده استفاده کنید. وجود مواد اضافی و فلزات در آب می‌تواند تاثیر خوبی که چای دارد را کاهش دهد.

تحقیقات زیادی درباره فواید چای سیستوس انجام شده، اما نمی‌توانیم بگوییم که تنها برای درمان یک بیماری مناسب است.

اگر دارویی مصرف می‌کنید، بهتر است قبل از نوشیدن چای با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین توصیه می‌کنیم قبل از اینکه برای اولین بار چای سیستوس را مصرف کنید، با یک کارشناس گیاهان دارویی صحبت کنید. در نهایت، استفاده طولانی مدت و در مقدار زیاد از چای سیستوس چندان توصیه نمی‌شود.

بیشتر بخوانید :

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا