چای کوهی چیست؟خواص چای کوهی را میدانید؟ (2 نکته مهم)

“`html
چای کوهی و خواص چای کوهی:چای کوهی یک گیاه از خانواده کلازیاسه (Clusiaceae) است که در آمریکا و اروپا به وفور کشت میشود و معمولاً در areas گندم و ذرت به صورت طبیعی رشد میکند. چای کوهی در این دو قاره به نام سنت جونز شناخته میشود و به تازگی محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
جالب است بدانید روغن چای کوهی برای مدت سه قرن در انگلستان تنها داروی موثر برای درمان زخمها محسوب میشده است.
چای کوهی در مناطقی با ارتفاع کم و متوسط رشد میکند و در بسیاری از مناطق ایران نیز یافت میشود. فصل رشد این گیاه معمولاً از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد است. چای کوهی خواص زیادی دارد؛ این نوشیدنی خوشعطر و خوشمزه میتواند یک جایگزین عالی برای چای بعدازظهر یا ناهار باشد. در اروپا، نانواییها به خوبی این گیاه را میشناسند زیرا مقداری از آن را به آرد اضافه میکنند تا نان خوشمزهتری تهیه کنند.
چای کوهی و خواص چای کوهی
گلهای چای کوهی به رنگ سفید یا زرد بوده و در بالای ساقه به صورت خوشهای رشد میکنند. این گلها کمی خوشبو بوده و عطر خاصی دارند. میوه چای کوهی به شکل کپسولی است.
ماده مؤثر در چای کوهی هایپریسین نام دارد و محصولات دارویی این گیاه نیز بر اساس همین ماده تهیه میشوند. خاصیت ضد افسردگی چای کوهی نیز به این ماده مربوط میشود. این ماده، آنزیم mono amino oxidase Mao را مهار میکند و تقریباً همانند داروی ترانیل سیپرومین عمل میکند. در بازار ایران، دو نوع محصول دارویی از چای کوهی موجود است: قطرههای هایپیران و قرص پرفوران که هر دو برای درمان افسردگی استفاده میشوند. نکتهای که درباره این گیاه و محصولاتش قابل ذکر است، تداخلات زیاد آنهاست که مصرف آنها را محدود کرده است و دلیل این مسئله هم همین مهار آنزیمی است.
از خواص دارویی چای کوهی، خاصیت ادرارآوری آن است که برای شستشوی مجرای ادراری (کلیه و مثانه) مفید میباشد.
چای کوهی خاصیت آرامبخش برای سیستم عصبی دارد. همچنین یکی از داروهایی است که ممکن است منجر به سقط جنین در زنان باردار شود. این نوشیدنی آرامشبخش برای رفع خستگی و ضد افسردگی است و به آن توکلیجه نیز گفته میشود. توکلیجه گیاهی معطر و آرامشبخش است. گل این گیاه که به شکل سنبلهای از گلهای ریز صورتی تا قرمز رنگ است، در میان کاسبرگهای سبز روشن و پشمالو قرار دارد. به همین دلیل در زبان آذری آن را توکلیجه یا پشمالو مینامند.
چای کوهی یک تقویتکننده قوی برای اعصاب است. این گیاه نشاطآور و شادیآور بوده و خاصیت ضد دردی دارد، به ویژه برای دردهای مفصلی، روماتیسمی، سردرد، سرگیجه و دردهای عصبی. مصرف چای کوهی خستگی ذهنی را برطرف کرده و به خاطر ایجاد انرژی و نشاط میتواند برای رفع خستگی و بیحوصلگی در افراد افسرده مفید باشد. علاوه بر اینها، چای کوهی اشتها را افزایش داده و به تنظیم عملکردهای گوارشی و تقویت کبد، بهویژه در هضم غذا کمک میکند.
چای
“““html
چای کوهی در درمان بیماریهای معده و روده با ریشههای روانی و همچنین بیماریهای اسهالی که ناشی از تحریکات عصبی هستند، تأثیرگذار و آرامشبخش است.
میزان مصرف و طرز تهیه چای کوهی
یک قاشق مرباخوری پر از چای کوهی را در یک لیوان آب جوش بریزید و با قاشق خوب هم بزنید. سپس روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید به مدت 20 دقیقه بماند تا دم بکشد. بعد از آن آن را صاف کرده و میتوانید با شکر سرخ نوش جان کنید.
چای کوهی، یک نوشیدنی خوش رنگ و خوش مزه است که در شبهای سرد پاییزی و زمستان، بعد از یک روز کاری میتواند آرامش به شما هدیه دهد و خستگیتان را رفع کند و انرژی از دست رفته را به شما باز گرداند.
از نظر طب قدیم ایران، این گیاه گرم و خشک است. ماده قرمز رنگی که در برگهای چای کوهی وجود دارد و با فشار دادن برگها استخراج میشود، برای بهبود زخمها و درمان سوختگیها استفاده میشود.
چای کوهی میتواند بیماری مننژیت را درمان کند؛ همچنین درد پشت و گردن را تسکین میدهد و خاصیت ضدافسردگی دارد. این گیاه میتواند اشتها را افزایش دهد، بنابراین میتوانید آن را به کودکان و افراد مسن که اشتها ندارند، بدهید. کسانی که از داروهای آسم و ضدسرماخوردگی و حساسیت استفاده میکنند، نباید چای کوهی مصرف کنند. تأثیر ضد افسردگی این گیاه به اثبات رسیده و مکانیزم اثر آن از طریق مهار یک آنزیم خاص است.
برای تهیه جوشانده یا دمکرده این گیاه، باید حدود یک قاشق چایخوری از برگ و گل خشک گیاه را در دو فنجان آب جوش بریزید و آنقدر بجوشانید تا یک فنجان باقی بماند. سپس میتوانید آن را مصرف کنید.
به طور خلاصه میتوان به موارد زیر به عنوان خواص دارویی چای کوهی اشاره کرد:
1)خواص چای کوهی: دارای خاصیت ضد کرم معده و روده است.
2)خواص چای کوهی: ادرارآور و قاعدهآور است.
3)خواص چای کوهی: گرفتگی صدا را برطرف کرده و باعث خروج خلط میشود.
4)خواص چای کوهی: برای درمان بیماری کزاز موثر است.
5)خواص چای کوهی: اگر برگ آن را به صورت پودر درآورده و روی زخمهای عمیق و عفونی بپاشید، میتواند این زخمها را بهبود بخشد.
“““html
خواص چای کوهی:این چای برای درمان اسهال و همچنین اسهال خونی بسیار مفید است.
7)خواص چای کوهی:این چای بهترین دارو برای تسکین درد دنبالچه به شمار میرود.
8)خواص چای کوهی:اگر نگران خونریزی مغزی هستید یا احتمال این وجود دارد، حتماً از این چای استفاده کنید.
9)خواص چای کوهی:این چای میتواند به درمان مشکلات جنسی کمک کند.
10)خواص چای کوهی:این چای برای درمان بیماری مننژیت کارایی دارد.
11)خواص چای کوهی:این چای میتواند به درمان فلج کمک کند.
12)خواص چای کوهی:این چای میتواند سرفههای شدید را کاهش دهد.
13)خواص چای کوهی:این چای به تسکین دردهای پشت و گردن و همچنین خشکی گردن کمک میکند.
14)خواص چای کوهی:این چای برای درمان کمخونی مفید است.
15)خواص چای کوهی:این چای اشتها را افزایش میدهد؛ بنابراین میتوان آن را به افرادی که اشتها ندارند، مانند کودکان و افراد مسن، داد.
16)خواص چای کوهی:این چای خاصیت ضد افسردگی دارد.
17)خواص چای کوهی:این چای به درمان بیخوابی کمک میکند.
18)خواص چای کوهی:این چای به درمان سرماخوردگی بسیار کمک میکند.
19)خواص چای کوهی:برای
“`
این گیاه برای درمان تب و همچنین اثر نیش حشرات استفاده میشود.
اخیراً دانشمندان تحقیقات جدیدی درباره این گیاه شگفتانگیز انجام دادهاند و متوجه شدهاند که چای کوهی میتواند ویروسها را از بین ببرد و حتی بر روی ویروس بیماری ایدز نیز تأثیر مثبت دارد. بیماران مبتلا به ایدز مدتی است که از این گیاه استفاده میکنند تا سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و بیماری را کاهش دهند.
دانشمندان همچنین بر روی تأثیر چای کوهی بر سرطان ریه تحقیقاتی وسیع را آغاز کردهاند و به نتایج خوبی دست یافتهاند.
همانطور که قبلاً اشاره شد، این دارو تأثیر بسیار خوبی بر روی افسردگی دارد و اگر به مدت سه هفته مداوم استفاده شود، میتواند افسردگی را از بین ببرد، بیخوابی را درمان کند و به بیماران کمک کند تا اعتماد به نفس خود را دوباره به دست آورند.