چرا خورشت کرفس تلخ شد؟ + راهکارهای از بین بردن تلخی

“`html
تلخ شدن خورش کرفس مشکلی است که معمولاً به خاطر رعایت نکردن نسبت سبزیهای مورد استفاده یا روش نادرست تهیه آن به وجود میآید. در این مقاله از مجله رضیم با علل تلخ شدن خورش کرفس و راههای رفع این مشکل آشنا خواهید شد.
اصلیترین دلیل تلخ شدن خورشت کرفس، سرخ کردن زیاد سبزیجات و کرفس و همچنین استفاده از نعنا در مقدار زیاد است. گاهی نیز ممکن است اضافه کردن پودر لیمو نامرغوب باعث تلخی این خورش شود. برای رفع این مشکل، باید در زمان سرخ کردن سبزیها دقت کنید و آنها را مرتب هم بزنید. اضافه کردن کمی جعفری سرخ شده به خورشتی که به خاطر نعنای زیاد تلخ شده نیز به متعادل کردن طعم آن کمک میکند. برای آشنایی با روشهای رفع تلخی خورش کرفس و بررسی دلایل آن، میتوانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.
علت تلخ شدن خورش کرفس چیست؟
خورشت کرفس یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است، اما اگر در تهیه آن از نعناع زیاد استفاده کنید یا سبزی به درستی آماده نشود، ممکن است مزه تلخی پیدا کند. در ادامه به مهمترین دلایل تلخ شدن خورش کرفس اشاره شده است.
۱- سرخ کردن کرفس به مدت زیاد
یکی از دلایل اصلی تلخی خورش کرفس، سرخ کردن طولانی کرفس و برگ آن است. باید توجه داشته باشید که کرفس و برگ کرفس فقط تا زمانی سرخ شوند که رنگشان طلایی شود. اگر رنگ کرفس سیاه شود، نشاندهنده سوختن آن است که طعم خورشت را تلخ میکند.
۲- سرخ کردن سبزی خورش به مدت طولانی
دلیل دوم تلخی خورش کرفس، سرخ کردن طولانی سبزی خورش است. اگر ترکیب نعنا و جعفری را بیش از حد سرخ کنید یا از روغن کمی برای سرخ کردن استفاده کنید، سبزی به جای سرخ شدن میسوزد و رنگش سیاه میشود. در این حالت خورشت تلخ میشود و سبزیها نیز عطر و طعم خود را از دست میدهند.
۳- استفاده از مقدار نعنای زیاد در خورش
برای تهیه خورش کرفس معمولاً از ترکیب جعفری، نعنا و برگ کرفس استفاده میشود. اما اگر مقدار نعنا را بیشتر از سایر سبزیها در نظر بگیرید، طعم خورشت ممکن است تلخ شود.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش کرفس گیاهی
۴- اضافه کردن پودر لیمو عمانی تلخ
اگر برای طعمدار کردن خورش، از پودر لیموی نامرغوب استفاده کنید، ممکن است طعم خورش تلخ شود. برای مزهدار کردن بهتر است از پودر مغز لیمو استفاده کنید. برخی از پودرهای لیمو با مخلوط کردن پوست و هسته لیمو ساخته میشوند و از این رو ممکن است تلخ باشند. بهتر است برای تهیه این غذا از پودر مغز لیمو یا پودر لیموی با کیفیت استفاده کنید.
۵- استفاده از کرفس نامرغوب
برخی کرفسها طعم تلخی دارند و استفاده از آنها ممکن است باعث بدطعم شدن خورش شود. معمولاً در اثر نگهداری کرفس در مکانهای گرم یا رسیده بودن بیش از حد، طعم آن تلخ میشود. قبل از استفاده از کرفس در خورش، حتماً قسمتی از ساقه را برش دهید و چشیده تا اگر تلخ بود، استفاده نکنید.
روشهای از بین بردن تلخی خورش کرفس
برای جلوگیری و رفع تلخی خورش کرفس روشهای زیادی وجود دارد. در ادامه به نکات مؤثر برای رفع این مشکل اشاره شده است.
نسبت سبزیها را رعایت کنید
برای تهیه خورش کرفس باید از نسبت مناسبی از سبزیجات استفاده کنید. به طور کلی برای تهیه این خورش باید از جعفری بیشتر و نعنا کمتری استفاده کنید. برای یک کیلوگرم سبزی خورشت کرفس به ۱۵۰ گرم نعنا و مقداری جعفری و برگ کرفس نیاز دارید.
استفاده بیش از حد از نعنا طعم خورش را تلخ میکند. اگر حس کردید مقدار نعنای سبزی زیاد است، میتوانید کمی جعفری و برگ کرفس تازه خرد شده به آن اضافه کنید.
“““html
تا این مشکل برطرف شود.
در زمان سرخ کردن سبزیجات صبور باشید
وقتی که سبزی مخصوص خورش کرفس را سرخ میکنید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید سبزیجات به آرامی و با حرارت ملایم در روغن سرخ شوند. از روغن کافی استفاده کنید و مراقب باشید که رنگ سبزیجات تیره و سیاه نشود.
بیشتر بخوانید: بهترین چاشنیها برای خورشت کرفس مجلسی
مقداری جعفری به خورش اضافه کنید
اگر بعد از درست کردن خورش کرفس متوجه شدید که طعم آن به خاطر زیاد بودن نعنا تلخ شده است، میتوانید کمی جعفری خرد شده آماده کنید و آن را در روغن سرخ کنید و سپس به خورش اضافه کنید. بعد از اضافه کردن جعفری، اجازه دهید خورش برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد.
از چاشنی مناسب استفاده کنید
برای مزه دار کردن این خورش میتوانید از آب لیموترش تازه، آبغوره یا پودر مغز لیمو استفاده کنید. اگر از پودر لیمو استفاده میکنید، حتما طعم آن را بچشید تا مطمئن شوید ترکیب آن با پوست و هسته لیمو خوب است.
کرفس را برای چند دقیقه سرخ کنید
اگر کرفس را مدت زیادی سرخ کنید، مزهاش تلخ خواهد شد. قبل از اضافه کردن کرفس به غذا، میتوانید آن را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید. در حین تفت دادن کرفسها، باید آنها را مدام هم بزنید و جلوگیری کنید از تیره شدن رنگ کرفسها.
چند عدد قند به خورش اضافه کنید
برخی میگویند که اضافه کردن چند حبه قند میتواند طعم تلخی خورش کرفس را برطرف کند. برای این کار، ۱ تا ۲ حبه قند در خورش بیندازید و اجازه دهید قندها خوب ذوب شوند. سپس مزه خورش را بچشید و ببینید که آیا تلخی آن کم شده است. این روش به متعادل شدن طعم خورش کمک میکند.
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت کرفس + نکات لعابدار شدن آن
از آبلیمو کمک بگیرید
برای از بین بردن تلخی نعنا در غذا میتوانید مقداری آب لیموترش تازه به خورش اضافه کنید. لیمو طعم خورش را متعادل کرده و تلخی نعنا را کاهش میدهد. این روش زمانی موثر است که مقدار تلخی خورش کم باشد.
اگر پرسیدهاید که چطور تلخی برگ کرفس را بگیریم، بهترین راه این است که آبلیمو به خورش اضافه کنید. به یاد داشته باشید که آب لیمو را در نیم ساعت پایانی پخت خورش اضافه کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به علت تلخ شدن خورش کرفس و همچنین روشهای برطرف کردن این مشکل اشاره شد. شما از چه روشهایی برای از بین بردن تلخی خورش کرفس استفاده میکنید؟ به نظر شما کدام روش بیشتر روی برطرف کردن طعم تلخ این خورش موثر است؟