چند ترفند ساده برای پختن نخود فرنگی به صورت خشک و کنسروی (2 نکته مهم)

نخود فرنگی یکی از سبزیجات پرخاصیت و محبوب در آشپزی است که هم به شکل خشک و هم کنسروی در دسترس قرار دارد. این ماده غذایی سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین C و آنتیاکسیدانهاست و در انواع خوراکها، سوپها، پلوها و سالادها استفاده میشود. با این حال، روش پخت نخود فرنگی بسته به نوع آن (خشک یا کنسروی) متفاوت است و عدم آگاهی از روش درست پخت، میتواند منجر به بافت سفت یا طعم نامطلوب شود.
نکات مهم در پخت نخود فرنگی
نخود فرنگی یکی از محصولات فصلهای سرد سال است. این نخود سبز رنگ در فصلهای بهار و پاییز به فروش میرسد و میتوانید آن را تهیه و فریز کنید تا در تمام طول سال در دسترستان باشد.
بلانچ نخود سبز
بلانچ کردن یک روش آشپزی است که بیشتر برای سبزیجات استفاده میشود و با این کار رنگ، طعم و تازگی مواد غذایی را حفظ میکنیم. توصیه میشود قبل از فریز کردن نخود فرنگی، آن را بلانچ کنید.
نحوه بلانچ کردن نخود سبز
جزءهای تازه و بدون لک نخود فرنگی را انتخاب کنید. باید سریع نخودها را از غلافشان خارج کنید تا نرم بمانند و تازه بمانند. اگر مقدار نخود فرنگی زیاد است، از فرد دیگری کمک بگیرید، زیرا بعد از خارج شدن از غلاف به تدریج سفت میشوند.
یک قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیفتد. سپس ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. یک کاسه بزرگ آب یخ آماده کنید. نخود فرنگیها را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه در آب جوش بگذارید، سپس سریعاً آنها را در آب یخ بریزید و اجازه دهید ۵ دقیقه بمانند. بعد از آن، نخود فرنگیها را در یک آبکش بریزید و در کیسههای پلاستیکی بستهبندی کنید. بهتر است نخود فرنگیها را در بستههای کوچک و به مقدار کم بستهبندی کنید.
علت دیر پختن نخود فرنگی
یکی از دلایل دیر پختن نخود فرنگی، فریز کردن آن به حالت خام است. بهتر است قبل از فریز کردن آن را کمی بجوشانید تا نیمپز شود و سپس بستهبندی کنید.
پخت نخود فرنگی برای الویه
برای تهیه سالاد الویه میتوانید از کنسروهای نخود فرنگی که آماده هستند استفاده کنید. اگر نخود فرنگی تازه دارید، باید آنها را آبپز کنید و سپس به الویه اضافه کنید.
زمان پخت نخود فرنگی
نخود فرنگی یکی از سبزیجاتی است که خیلی سریع پخته میشود و حدود ۳ تا ۵ دقیقه برای پخت کامل نخود فرنگی تازه و فریزر شده کافی است. اگر نخود فرنگی خشک است و در آب خیسانده شده، به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد و ۵ تا ۱۰ دقیقه مناسب است.
چگونه نخود فرنگی را بپزیم که سبز بماند ؟
اگر میخواهید نخود فرنگی در هنگام پخت سبز بماند، ۱ قاشق چایخوری شکر و ۱ قاشق چایخوری نمک را ترکیب کرده و در حین پخت به قابلمه اضافه کنید تا رنگ نخود تغییر نکند.
طرز پخت نخود سبز خشک
فراموش نکنید قبل از پخت، نخود فرنگی خشک را حدود ۳ تا ۶ ساعت در آب قرار دهید تا خوب خیس بخورد. بعد از این زمان، آن را به صورت جوشاندن یا بخارپز کردن بپزید.
چروکیده شدن نخود فرنگی
نخود فرنگی جزو سبزیجاتی است که پوستش حین پخت چروکیده میشود. برای جلوگیری از این اتفاق، در حین پخت کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.
کنسرو نخود فرنگی
تهیه کنسرو نخود فرنگی یکی از بهترین راهها برای نگهداری این ماده غذایی خوشمزه است. برای این کار، دانههای نخود فرنگی را خوب بشویید و تمیز کنید. تعدادی شیشه تهیه کنید و آنها را با دانههای نخود فرنگی پر کنید. یک قابلمه را از آب پر کرده و مقداری نمک به آن اضافه کنید تا طعم نمک حس شود.
خاصیت نخود فرنگی پخته و نپخته
بعد از جوش آمدن محلول آب و نمک، اجازه دهید خنک شود و سپس این محلول را درون شیشهها بریزید. بعد از این مرحله، یک قابلمه بزرگ انتخاب کرده و از آب پر نمایید. شیشهها را بدون در، داخل قابلمه…
چیده و روی حرارت قرار دهید. وقتی که آب در قابلمه به جوش آمد، محلول آب و نمک داخل شیشهها هم شروع به جوشیدن میکند.
زمانی که نخودفرنگیها ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بجوشند، خوب پخته و نرم میشوند. اگر آب و نمک درون شیشهها کم شد، دوباره آنها را پر کنید. بعد از این زمان، نخودفرنگیها را بررسی کنید و اگر نرم شده بودند، درب شیشهها را ببندید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دیگر هم به همین شکل بجوشند. زمانی که شیشه نخودفرنگیها خنک شد، میتوانید آن را به یخچال منتقل کنید و به تدریج از آن استفاده کنید.
نکات پخت نخودفرنگی در مایکروویو
علاوه بر بخارپز کردن، سرخ کردن و جوشاندن، میتوانید به روش دیگری هم نخودفرنگیها را بپزید. برای این کار، نخودها را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در مایکروویو بگذارید تا به خوبی بپزند.