چند خوراکی مفید برای جلوگیری از سرما خوردگی (2 نکته مهم)

غذاهای مؤثر در جلوگیری از سرماخوردگی
با رضیم همراه باشید تا با خوراکی های مفید برای مقابله با سرماخوردگی آشنا شوید.
چقدر مهم است که سیستم ایمنی بدنمان را تقویت کنیم؛ اما چطور؟
چگونه سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم؟
فصل سرما به معنی شروع و شیوع بیماریهایی مثل سرماخوردگی، آلرژیهای فصلی و افسردگی است. اما با خوردن ۵ خوراکی ساده میتوانیم از این بیماریها در فصل پاییز و زمستان در امان بمانیم. تغییر فصل به معنای تغییر در سبک زندگی و افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای جدید است. اما با کمی توجه به عادات غذایی و رفتاری میتوانیم از بیماریها دوری کنیم و فصل را بدون بیماری سپری کنیم.
همه میدانیم که رژیم غذایی و نحوه زندگی در ابتلا و درمان بسیاری از بیماریها نقش مهمی دارند. یکی از بیماریهایی که در فصل پاییز شایع میشود، سرماخوردگی و آنفلوانزاست.
زمانی که خود ما یا یکی از نزدیکانمان به این بیماری مبتلا میشویم، توصیههای زیادی درباره تغذیه از اطراف به گوش میرسد؛ اما وقت آن فرا رسیده که نگاهی علمی به این موضوع داشته باشیم.
۱. به مواد غذایی طبیعی اعتماد کنید، نه مکملها!
غذاهایی که مصرف میکنیم تنها حاوی ویتامینها و مواد معدنی نیستند. آنها یک بسته کامل از خواص غذاییاند. به عنوان نمونه، خوردن یک پرتقال به مراتب برای بدن بهتر از مصرف مکمل ویتامین C است. پرتقال فقط ویتامین C نیست، بلکه شامل ویتامینها و مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم، فولات، ویتامین B6 و مقدار زیادی آنتیاکسیدان و فلاوونوئید میباشد.
زیرا استفاده از مکملها میتواند عوارضی همچون تهوع و سردرد را در پی داشته باشد. در حالی که اگر این مواد از طریق رژیم غذایی تأمین شوند، جذب و کارایی آنها بالاتر خواهد بود و عوارضی نیز نخواهد داشت.
درباره ویتامین C
در حالیکه همه ما به اهمیت ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی معتقدیم، تحقیقات نشان دادهاند که مصرف مکملهای ویتامین C حتی در مقادیر زیاد تأثیر قابلتوجهی در پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا نخواهد داشت. اما خوردن میوهها و سبزیجات سرشار از ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی بسیار مؤثر است.
پس فراموش نکنید که دلیل قدرت میوهها و سبزیجات در جلوگیری از سرماخوردگی و تقویت ایمنی، محتوای بالای ویتامین A، ویتامین E، فلاوونوئیدها، آنتیاکسیدانها و البته ویتامین C طبیعی آنهاست.
برای این منظور بهتر است از میوهها و سبزیهایی مثل پرتقال، گریپفروت و سایر مرکبات استفاده کنید.
۱- سیر خام
سیر خام دارای ترکیباتی به نام «آلیون» و «آلیسین» است. این دو ترکیب از قویترین ضدویروسها به شمار میروند که میتوانند از ابتلا به بیماریهای ویروسی و مسری فصلی مثل سرماخوردگی جلوگیری کنند.
محققان بر این باورند اگر ویروس سرماخوردگی به بدن افرادی که عادت به خوردن سیر خام دارند وارد شود، قبل از اینکه شروع به فعالیت کند، از بین خواهد رفت و فرد به بیماری مبتلا نخواهد شد. برای بهرهمندی از خواص ضدویروسی سیر، باید آن را له یا رنده کنید و از بلعیدن سیر به صورت درسته خودداری نمایید.
۲- پیاز خام
پیاز خام نیز مانند سیر خام حاوی آلیون و آلیسین است و مقدار زیادی ویتامین C را که به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی شناخته میشود، در خود دارد. تمام این ترکیبات با هم میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند و از ابتلا به بیماریهای ویروسی و میکروبی جلوگیری کنند. بهتر است افرادی که نمیخواهند سرما بخورند،…
وعدههای اصلی غذایی خود را با پیاز خام همراه کنید.
3- ادویهها
ادویههای مختلفی مثل زردچوبه، دارچین و پودر میخک دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان هستند. این ادویهها میتوانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند و از ابتلا به بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی جلوگیری کنند. برای اینکه بیشتر از خواص ادویهها بهره ببرید، بهتر است آنها را 10 دقیقه قبل از پایان پخت به غذایتان اضافه کنید.
4- سوپ مرغ
سوپ مرغ یکی از غذاهایی است که برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید است. سوپ مرغی که شامل مرغ، ادویهها، هویج، پیاز و سیر باشد، علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، بلع و تنفس را راحتتر کرده و کمک میکند تا فضاهای حلق و بینی گرم و مرطوب بمانند. با اینکه ویروسهای سرماخوردگی به دنبال مخاط سرد و خشک هستند، گرم و مرطوب شدن این قسمتها میتواند از نفوذ ویروسها جلوگیری کند. همچنین، مصرف سوپ مرغ در زمان سرماخوردگی با کاهش التهابها به تخفیف علائم بیماری کمک میکند.
5- مرکبات
مرکبات نیز مانند سوپ مرغ در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی موثر هستند. پرتقال، نارنج، نارنگی و لیمو نه تنها سرشار از ویتامین C هستند، بلکه مصرف روزانه آنها میتواند احتمال ابتلا به سرماخوردگی را تا 23 درصد کاهش دهد. سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، سیبزمینی شیرین و گوجهفرنگی تازه نیز ویتامین C دارند و در پیشگیری از سرماخوردگی مفیدند.
6- گوشت قرمز
اگر یکی از اعضای خانوادهتان سرما خورده است، حتماً در غذای باقی اعضا حداقل 23 گرم گوشت قرمز را قرار دهید. گوشت قرمز دارای روی است که به تولید گلبولهای سفید خون کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این کار میتواند از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کند.
7- ماهی سالمون
ماهی سالمون دریایی دارای ویتامین D است و میتواند به پیشگیری از بیماریهای عفونی و ویروسی مانند سرماخوردگی کمک کند. برای پیشگیری از سرماخوردگی، میتوانید هفتهای دو بار ماهی سالمون را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
8- گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون از بهترین منابع پروتئین محسوب میشود و علاوه بر تأمین روی، انرژی کافی برای کسانی که سرما خوردهاند فراهم میکند تا احساس کسالت ناشی از سرماخوردگی را کاهش دهد.
9- آب سبزیجات
مخلوط آب سبزیجاتی مثل گوجهفرنگی، کرفس، کدو و خیار میتواند دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان و ویتامین C باشد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و طول مدت سرماخوردگی را کاهش دهد.
10- زنجبیل
نوشیدن دمنوش زنجبیل برای افرادی که سرما خوردهاند و دچار سوزش گلو هستند، بسیار مفید است. این دمنوش میتواند با گرم و مرطوب کردن حلق و کاهش درد گلو، به بهبود سریعتر بیماری کمک کند. همچنین، زنجبیل خاصیت تسکیندهنده درد و کاهش تب دارد. بنابراین، مصرف آن برای افراد مبتلا به سرماخوردگی سودمند خواهد بود.
11- چای گرم
نوشیدن انواع چای، مانند چای سبز، اولانگ یا سیاه به صورت گرم میتواند با فراهم کردن مقدار زیادی آنتیاکسیدان به بهبود سریعتر سرماخوردگی کمک کند. اگر کمی عسل یا لیمو به چای خود اضافه کنید، خواص درمانی آن بیشتر میشود. عسل برای بهبود زخمهای گلو موثر است و لیمو سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. اگر به کافئین موجود در چای حساسیت دارید، میتوانید انواع بدون کافئین را در زمان سرماخوردگی مصرف کنید.
12- موز
یبوست یکی از مشکلات شایعی است که افراد مبتلا به سرماخوردگی به علت کمآبی بدن به آن دچار میشوند. بنابراین، مصرف موز میتواند به رفع یبوست ناشی از سرماخوردگی و همچنین بهبود حالت تهوع و استفراغ کمک کند.
جمعآوری شده توسط مجله اینترنتی رضیم
مرجان امینی