تغذیه سالم

چه خوراکی هایی برای مسمومیت غذایی مفید هستند؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

مواد غذایی مفید برای مسمومیت غذایی

محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها تخمین زده اند که در سال جاری، از هر ۶ نفر در آمریکا، یک نفر مسمومیت غذایی خاصی را تجربه خواهد کرد. در این مطلب از رضیم، ما به طور خاص در مورد مواد غذایی مفید برای مسمومیت غذایی صحبت خواهیم کرد.

چه مراحلی بعد از مسمومیت غذایی باید انجام شود؟

کارشناسان توصیه می‌کنند که بعد از اینکه نشانه‌های شایع مسمومیت غذایی مثل استفراغ، اسهال، و درد شکم را تجربه کردید، باید به معده‌تان استراحت بدهید.

این استراحت به این معناست که برای چند ساعت از خوردن و نوشیدن بعضی چیزها خودداری کنید. در کنار خوردن مواد غذایی مفید برای مسمومیت غذایی، مراحل زیر را نیز دنبال کنید.

آبرسانی به بدن

نوشیدن مایعات برای کمک به بدن در مقابله با اثرات مسمومیت غذایی بسیار مهم است. استفراغ و اسهال می‌تواند منجر به کمبود آب در بدن شود، بنابراین مکیدن یخ یا خوردن سوپ‌های رقیق ایده خوبی برای آبرسانی به بدن است.

نوشیدنی‌های ورزشی که حاوی الکترولیت هستند، بهترین راه برای جلوگیری از کم آبی بدن در این شرایط می باشند. دیگر مایعاتی که در مواد غذایی مفید برای مسمومیت غذایی قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • آب آشامیدنی (مانند اسپریت یا ۷UP)
  • چای بدون کافئین
  • سوپ مرغ یا سبزیجات
  • مصرف غذاهای آسان‌الهضم

زمانی که احساس مسمومیت می‌کنید ممکن است نتوانید برخی غذاهای خاص را نگه دارید. بنابراین بهتر است غذاهایی که هضم‌شان راحت است را انتخاب کنید.

غذاهای چرب هضم‌شان برای معده سخت است و به ویژه زمان‌هایی که مسمومیت وجود دارد، باید از خوردن آنها پرهیز کنید.

مواد غذایی راحت‌الهضم عبارتند از:

  • موز
  • غلات
  • سفیده تخم مرغ
  • عسل
  • ژله
  • بلغور جو دوسر
  • کره بادام زمینی
  • سیب‌زمینی ساده مانند سیب‌زمینی پخته شده
  • برنج
  • نان بیسکویتی نمکی (بیسکویت ترد)
  • تست
  • سیب‌زمینی
  • رژیم BRAT راهنمای خوبی برای شناسایی مواد غذایی مفید برای مسمومیت غذایی است.
  • مصرف داروهای طبیعی

در دوره مسمومیت غذایی، بدن شما سعی دارد با از بین بردن باکتری های مضر، دستگاه گوارش‌اش را پاکسازی کند. به همین خاطر، مصرف داروهای ضد اسهال بدون تجویز پزشک برای درمان مسمومیت غذایی توصیه نمی‌شود.

زمانی که علائم شما به اوج خود می‌رسند، می‌توانید از چای زنجبیل استفاده کنید، زیرا زنجبیل معده را آرام می‌کند.

بعد از اینکه دوباره احساس بهبودی کردید، می‌توانید با مصرف ماست طبیعی یا کپسول پروبیوتیک به مدت حداقل دو هفته، باکتری‌های مفید روده را جایگزین کنید.

این مواد کمک می‌کنند تا باکتری‌های سالم که در طول مسمومیت غذایی از بین رفته‌اند، دوباره به سیستم گوارش و ایمنی بدن شما برگردند.

علائم مسمومیت غذایی

راهنمایی های دیگر

چه خوراکی هایی برای مسمومیت غذایی مفید هستند؟ (2 نکته مهم)

حداکثر یک ساعت بعد از استفراغ، دندان‌های‌تان را مسواک بزنید. اسید معده که هنگام استفراغ از دهان خارج می‌شود، می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند و دندان‌های شما را تخریب کند.

می‌توانید دهان‌تان را با ترکیبی از آب و جوش شیرین شستشو دهید. دوش گرفتن هم به پاکسازی بدن از باکتری‌های ناسالم کمک می‌کند. همچنین باید به اندازه کافی استراحت کنید. استراحت مناسب می‌تواند به شما کمک کند سریع‌تر بهبود یابید.

از مصرف چه غذاها و نوشیدنی های دیگری باید در این دوران اجتناب کنیم؟

بدن شما در حال حاضر
“““html

پاتوژن هایی که باعث مسمومیت غذایی می شوند، در حال تهاجم به بدن شما هستند و شما باید به آن ها اجازه ندهید که بیشتر شوند. بنابراین اولین کاری که باید انجام دهید این است که از خوردن مواد غذایی که می توانند شما را بیمار کنند خودداری کنید. اگر غذایی یا نوشیدنی مشکوکی داشتید، فورا آن را دور بیندازید.

علاوه بر این، باید از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های دیگری که می توانند برای شما در این زمان ضرر داشته باشند نیز پرهیز کنید. این موارد شامل:

  • الکل
  • کافئین (مثل نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا یا قهوه)
  • غذاهای ادویه دار
  • غذاهای حاوی فیبر بالا
  • محصولات لبنی
  • غذاهای چرب
  • غذاهای سرخ شده
  • نیکوتین
  • غذاهای چاشنی دار
  • آب میوه

همچنین مهم است که از مصرف هر نوع داروی ضد اسهال بدون تجویز پزشک پرهیز کنید. اگر این نکات ساده را دنبال کنید، مسمومیت شما به سرعت بهبود می یابد.

مسمومیت غذایی چگونه ایجاد می شود؟

پنج نوع پاتوژن اصلی وجود دارند که ۹۱ درصد از بیماری های غذایی در ایالات متحده را به وجود می آورند. این پاتوژن ها عبارتند از:

  1. نوروویروس (عموماً در صدف، میوه و سبزیجات وجود دارد)
  2. سالمونلا (معمولاً در تخم مرغ، گوشت و لبنیات پیدا می شود)
  3. Clostridium perfringens (در گوشت و مرغ وجود دارد)
  4. کمپیلوباکتر (در گوشت نپخته و آب آلوده یافت می شود)
  5. استافیلوکوک ها (در محصولات حیوانی مانند خامه، تخم مرغ و شیر دیده می شوند)

سالمونلا و نوروویروس بیشتر از سایر عوامل، باعث بستری شدن در بیمارستان به دلیل مسمومیت غذایی می شوند، اما این مشکل می تواند ناشی از پاتوژن های دیگری نیز باشد:

  • باکتری ها
  • انگل ها
  • قارچ ها
  • سموم
  • آلاینده ها
  • آلرژن ها

غذاهای خام و روش های نادرست پخت و پز محصولات گوشتی، دلایل اصلی مسمومیت غذایی هستند. بنابراین، فراموش نکنید که بعد از تماس با مواد خام و نپخته دست ها، ظروف و تخته های خود را خوب بشویید.

بیشتر افرادی که دچار مسمومیت غذایی می شوند، نیازی به رفتن به بیمارستان ندارند. درد معده، استفراغ و اسهال از رایج ترین علائم این بیماری هستند که معمولاً بعد از ۴۸ ساعت بهتر می شوند. اما اگر شما سابقه بیماری های دیگری مثل کم آبی، مشکلات قلبی یا دیگر مشکلات شدید داشته باشید، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید و مایعات زیادی مصرف کنید.

اگر علائم شما شدید است، باید فورا به بیمارستان بروید. علائم جدی مسمومیت غذایی عبارتند از:

  • وجود خون در مدفوع
  • درد شدید در شکم
  • دیده شدن تار
  • اسهال که بیشتر از سه روز طول بکشد.

اینها همه نشانه هایی هستند که باید به سرعت به پزشک مراجعه كرد. همچنین برای دانستن اطلاعات بیشتر درباره غذاهای مفید در این شرایط، با پزشک خود مشورت کنید.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند؟

نوزادان و کودکان

مسمومیت غذایی در کودکان معمولاً بیشتر از بزرگسالان رخ می دهد و این می تواند برای والدین نگران‌کننده باشد. کودکان زیر یک سال به ویژه ممکن است به بوتولیسم دچار شوند.

اگرچه بروز بوتولیسم نادر است، اما در صورت وقوع می‌تواند باعث فلج و حتی مرگ شود. همچنین کودکان نسبت به باکتری E. coli بیشتر در معرض خطر ابتلا به واکنش های جدی هستند.

هر نوزاد یا کودکی که علائم مسمومیت غذایی را نشان می دهد باید به پزشک متخصص کودکان مراجعه کند تا احتمال ابتلا به بوتولیسم و کم آبی بدن بررسی شود. بچه ها به راحتی از بزرگترها دچار کم آبی می شوند و به مراقبت بیشتری نیاز دارند.

بعد از مسمومیت غذایی چی بخوریم؟

زنان حامله

زنان باردار باید به طور خاص در صورت ابتلا به مسمومیت غذایی دقت کنند. تحقیقات نشان می دهند که مسمومیت با لیستریا می تواند برای نوزادان در رحم خطرناک باشد.

رعایت تغذیه صحیح در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید به این موضوع توجه کافی شود.

“`

زنان باردار برای رشد نوزادان بسیار مهم هستند. به همین دلیل، هر نشانه‌ای از مسمومیت غذایی باید حتماً توسط پزشک بررسی شود.

سالمندان

بزرگسالان سالمند نیز نسبت به عوارض مسمومیت غذایی حساسیت بیشتری دارند. به ویژه، برخی از نوع‌های خاص باکتری E. coli می‌توانند باعث خونریزی و مشکلات کلیوی شوند. اگر فردی بالای ۶۰ سال علائم مسمومیت غذایی داشته باشد، باید به پزشک متخصص مراجعه کند.

افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن

افرادی که به بیماری‌های مزمن مانند HIV یا AIDS، بیماری کبد یا دیابت مبتلا هستند، بیشتر در معرض عوارض جدی مسمومیت غذایی قرار دارند. همچنین، اگر درمان‌هایی مانند شیمی درمانی دریافت می‌کنید که سیستم ایمنی شما را ضعیف می‌کند، ریسک شما بیشتر می‌شود.

کی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

معمولاً علائم مسمومیت غذایی بیش از ۴۸ ساعت طول نمی‌کشد. اگر دو روز از بروز علائم گذشته و بهبودی حاصل نشده باشد، وقت آن است که با یک متخصص تماس بگیرید.

به یاد داشته باشید که علائم شدید مانند مدفوع خونی، سرگیجه، ضعف عضلانی و درد شدید شکم جدی هستند. بهتر است منتظر بهبود این علائم نمانید.

چگونه می‌توانیم از مسمومیت غذایی جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از مسمومیت غذایی، اولین قدم این است که در رستوران‌ها و غذاخوری‌های بهداشتی غذا بخورید. رستوران‌های محلی و بین‌شهری ممکن است باعث انتقال این بیماری به شما شوند.

همچنین باید دست‌های خود را به ویژه بعد از تماس با مواد غذایی خام، قبل و بعد از غذا خوردن و بعد از رفتن به دستشویی حتماً با آب و صابون بشویید.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا