رژیم درمانی

چه نوع رژیم کاهش وزن بگیریم که هیچگونه آسیب به بدن وارد نشود؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

بسیاری از ما وقتی نزدیک عید و مجالس خاص هستیم، تلاش می‌کنیم به سرعت وزن خود را کم کنیم. اما این کار می‌تواند آسیب‌های زیادی به بدنمان برساند و نه‌تنها به کاهش وزن نخواهد انجامید، بلکه ممکن است باعث بروز بیماری‌هایی مانند دیابت یا مشکلات تیروئید شود. بنابراین انتخاب نوع رژیم غذایی برای کاهش وزن بسیار مهم است. چون در یک رژیم غذایی سالم باید از مواد مغذی، ویتامین‌ها، مواد معدنی و هر آنچه که بدن به آن نیاز دارد به مقدار کافی برخوردار شویم، اما باید مراقب باشیم که مقدار این مواد متناسب و چربی آن‌ها در کمترین حد ممکن باشد.

همانطور که می‌دانید، روغن‌های خوراکی و دانه‌های روغنی از مهم‌ترین منابع تامین انرژی و چربی برای بدن هستند. به همین دلیل نباید چربی را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید؛ زیرا با کمک آن، ویتامین‌های محلول در چربی به بدن جذب می‌شوند.

فواید استفاده از روغن‌های گیاهی

یکی از کارهای مهمی که با مصرف روغن‌های گیاهی انجام می‌دهید، تأمین چربی لازم برای بدن و کمک به جذب ویتامین‌های محلول در چربی همچون ویتامین‌های A، D، E و K است. کیفیت روغن مایع گیاهی که برای تهیه غذا استفاده می‌کنید به طور قابل توجهی بر روی سلامتی رژیم غذایی شما تاثیر دارد. برخی روغن‌های گیاهی ممکن است دارای چربی‌های ترانس و اشباع بالا باشند که می‌توانند باعث افزایش کلسترول بد خون، انسداد عروق و بیماری‌های قلبی شوند. اما روغن‌های خوراکی گیاهی دیگری وجود دارند که فاقد چربی ترانس و کلسترول هستند و از نظر اسیدهای چرب اشباع به اندازه خیلی کمی نسبت به اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ دارند.

در بسیاری از دوره‌های آموزشی آشپزی رژیمی توصیه می‌شود که به جای سرخ کردن عمیق غذاها یا سرخ کردن طولانی مدت، سعی کنید غذاها را در فر بپزید یا گریل کنید تا از روغن کمتری استفاده کنید. به این ترتیب، شما چربی و کالری مورد نیاز بدن خود را تأمین کرده‌اید. با این روش می‌توانید به راحتی غذاهای کم‌کالری را با خرید روغن سالم و بدون چربی ترانس به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

همانطور که گفته شد، مصرف روغن‌های گیاهی برای بدن لازم است، بنابراین سعی کنید مطابق توصیه پزشک مقدار متوازنی از روغن زیتون، ذرت، آفتابگردان یا کنجد را برای پخت غذا و تهیه سالاد استفاده کنید. با این کار به آهستگی به هدف اصلی خود که کاهش وزن است، خواهید رسید و در عین حال به بدن شما آسیبی نخواهد رسید.

آیا می‌دانید کدام روغن‌ها برای رژیم غذایی مناسب هستند؟ با فواید مصرف روغن‌های گیاهی برای سلامت بدن آشنا هستید؟ آیا برای کاهش وزن به روشی اصولی به آموزش آشپزی رژیمی نیاز دارید؟

انواع روغن‌های مایع گیاهی

اگر شما به دنبال کاهش وزن سالم هستید و به رژیم غذایی خود اهمیت می‌دهید، نوع روغن مایع گیاهی که استفاده می‌کنید خیلی مهم است. کیفیت بالای روغن و مواد مغذی موجود در آن می‌تواند کیفیت غذایی که آماده می‌کنید را بالا ببرد. اما اگر روغن شما دارای چربی‌های اشباع بالایی باشد، نه‌تنها ارزش غذایی وعده غذایی شما کاهش می‌یابد، بلکه ممکن است باعث افزایش وزن و بیماری‌های مرتبط با آن شود.

به طور کلی می‌توان گفت که روغنی که برای آشپزی رژیمی انتخاب می‌کنید باید فاقد چربی‌های اشباع باشد، اما در عوض باید سطح بالایی از چربی‌های تک‌غیراشباع و چندغیراشباع داشته باشد. چربی‌های تک‌غیراشباع و چندغیراشباع شامل امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ هستند و روغن زیتون بیشترین مقدار از آن‌ها را داراست. بعد از روغن زیتون، شما می‌توانید از روغن ذرت و آفتابگردان نیز بهره‌مند شوید. روغن ذرت در مقایسه با سایر روغن‌های گیاهی به طور زیادی در برابر اکسیداسیون مقاوم بوده و منجر به ماندگاری بیشتری خواهد شد. همچنین، وجود فیتواسترول‌ها به عنوان یک ضدالتهاب طبیعی قوی و ویتامین E به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی می‌تواند اثر رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده و ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد. روغن آفتابگردان نیز حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین E است که برای حفظ سلامت پوست و مو و مقابله با بیماری‌هایی مانند سرطان مفید است.

چه نوع رژیم کاهش وزن بگیریم که هیچگونه آسیب به بدن وارد نشود؟

نکاتی تحت عنوان آموزش آشپزی رژیمی

اگر به دنبال یک رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن هستید که به بدن آسیب نرساند، باید از تمام انواع مواد غذایی به اندازه نیاز استفاده کنید. در اینجا نباید هیچ ماده غذایی را کاملاً از رژیم خود حذف کنید. همچنین برای سرخ کردن و پخت غذا، باید از روغن‌های گیاهی که فاقد ترانس و کلسترول هستند، استفاده کنید. مهم است که در هر وعده غذایی، مصرف روغن مایع گیاهی را به یک قاشق غذاخوری محدود کنید. بنابراین بهتر است روش‌های دیگری برای پخت غذا را امتحان کنید. مانند گریل کردن یا پخت در فر که در این روش‌ها به مقدار بسیار کمی روغن نیاز است.

با توجه به نکاتی که گفته شد و اهمیت مصرف روغن‌های گیاهی، پیشنهاد می‌کنیم این بار که به فروشگاه برای خرید روغن می‌روید، ترکیبات روی بسته‌بندی را با دقت بخوانید. محصولی را انتخاب کنید که فاقد ترانس و کلسترول بوده و حاوی ویتامین E، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری مانند امگا۳، امگا۶ و امگا۹ باشد.

سایت رضیم

چه نوع رژیم کاهش وزن بگیریم که هیچگونه آسیب به بدن وارد نشود؟ (2 نکته مهم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا