چه کسانی شیره خرمالو بخورند؟ | مزیت شیره خرمالو (2 نکته مهم)

“`html
به طور کلی، خرمالو میوهای خوشمزه و مخصوص پاییز است که خواص زیادی برای درمان بیماریها دارد. شیره آن هم به دلیل داشتن ویتامینهای زیاد، طرفداران زیادی دارد.
آشنایی با خواص شیره خرمالو
میوه خرمالو، که محبوبیت زیادی دارد، تنها در فصل پاییز بهدست میآید. به همین خاطر، بعضی از مردم شیره خرمالو که به آن دوشاب هم میگویند، تهیه میکنند تا در طول سال از خواص آن استفاده کنند. شما میتوانید شیره خرمالو را بهجای شکر استفاده کنید و از آن بهعنوان جایگزینی برای شیرینکنندههای مصنوعی استفاده کنید.
این میوه در استان مازندران تهیه میشود و شیره آن نیز خواص مشابهی دارد. شیره خرمالو غنی از فسفر و آهن است و مصرف آن در صبحانه میتواند به فعال شدن سلولهای عصبی کمک کند و از ایجاد کمخونی جلوگیری کند.
خرمالو دارای ویتامین A و بتاکاروتن زیادی است و همچنین ویتامینهای B و C را نیز در خود دارد. این میوه خوشعطر و خوشرنگ دارای مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم است. این مواد معدنی برای سلامتی بدن بسیار مهم هستند و خرمالوی رسیده برای کودکان هم مفید است و میتواند به رشد و نمو آنها کمک کند.
دستورالعمل تهیه شیره خرمالو
برای تهیه شیره خرمالو، تنها به خرمالوهای رسیده، سالم و شیرین نیاز دارید. معمولاً تهیه شیره خرمالو چند روز طول میکشد. اگر خرمالوهای رسیده در دسترس ندارید، میتوانید آنها را چند روز در یک کیسه پلاستیکی بگذارید تا نرم شوند.
اگر خرمالوها خیلی شیرین نباشند و طعم گسی داشته باشند، شیره خوشمزهای نخواهید داشت. بعد از آماده شدن خرمالوها، مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا خرمالوها را بشویید و آبکشی کنید. نیازی نیست همه آب آن خارج شود و باید کمی آب بماند. سپس خرمالوها را در یک قابلمه بزرگ بریزید و با شعله متوسط به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا به حالت فرنی درآید.
سعی کنید هیچ آبی به خرمالوها اضافه نکنید و شعله کم باشد تا ته نگیرد. حالا یک آبکش روی قابلمه دیگری قرار دهید و روی آن یک پارچه نخی تمیز بگذارید.
خرمالوهای پخته شده را روی پارچه بریزید، پارچه را جمع کنید و سر آن را چند بار بپیچید. سپس با فشار کفگیر چوبی، تمام آب و شهد خرمالو را جدا کنید.
شهد آماده شده را روی اجاق با شعله کم بپزید و گاهی هم بزنید. زمانی که غلظت شیره شبیه شیره خرما شد، آن را از روی اجاق بردارید. وقتی شیره خرمالو سرد شد، آن را در ظرفی کاملاً خشک، تمیز و دربدار نگهداری کنید.
بهتر است بدانید که شیره خرمالو، یا همان دوشاب، همان خواص خرمالو را دارد که در ادامه به این خواص اشاره کردهایم:
فعال شدن سلولهای عصبی:
مصرف شیره خرمالو در صبحانه به فعال شدن سلولهای عصبی کمک کرده و از کمخونی جلوگیری میکند. توصیه میشود که هر روز شیره این میوه را برای فعال شدن سلولهای عصبی خود مصرف کنید.
افزایش انرژی:
شیره خرمالو به عنوان یک ماده غذایی انرژیزا شناخته میشود و در مواقعی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، بسیار مفید است. به همین دلیل، مصرف آن برای ورزشکاران بسیار خوب است.
تسکیندهنده دردهای رماتیسمی:
شما میتوانید با مصرف شیره خرمالو دردهای روماتیسمی و مشکلات شریانی و وریدی خود را کاهش دهید. زیرا این ماده سرشار از پتاسیم است که در تنظیم فشار خون و آرام کردن عضلات بدن نقش زیادی دارد. بیشتر داروها از پتاسیم بهعنوان یک ماده برای تسکین دردهای عضلانی استفاده میکنند.
افزایش
“`
لطافت پوست:
شیره خرمالو دارای ویتامینهای A و K است که میتواند به کاهش چین و چروکهای ناشی از پیری کمک کند. همچنین، ویتامینهای A و E موجود در خرمالو باعث نرمی و لطافت پوست میشوند.
جلوگیری از ریزش موها:
شیره خرمالو نیز مانند خود میوه، شامل ویتامینهای B1، B2 و B3 است که به سلامت موها کمک میکند و مانع ریزش موها میشود.
تقویت سیستم ایمنی بدن با شیره خرمالو:
ویتامین C موجود در شیره خرمالو به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و از ابتلا به سرماخوردگی در فصلهای سرد سال جلوگیری میکند.
کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی:
شیره خرمالو حاوی دو آنتیاکسیدان کاروتن و کیلوپن است که خطر ابتلا به بیماریهای قلب و عروق و برخی سرطانها را کاهش میدهد. همچنین ویتامین A و کاروتن موجود در آن به تقویت ماهیچههای قلب کمک میکند.
شیره خرمالو برای بهبود بینایی:
ویتامین A و کاروتن موجود در شیره خرمالو در بهبود بینایی موثرند. خرمالو مقدار زیادی ویتامین A، زیزانتین، لوتئین و لیکوپن دارد که همگی در حفظ سلامت چشم تأثیر دارند. لوتئین و زیزانتین با محافظت از شبکیه چشم از بیماریهایی مثل دژنراسیون ماکولا و آب مروارید جلوگیری میکنند، که این بیماریها از علل اصلی نابینایی هستند.
پیشگیری از سرطان:
شیره خرمالو حاوی بتاکاروتن و ویتامین A است که میتواند بدن را از رادیکالهای آزاد و سرطانها محافظت کند. مصرف شیره خرمالو به ویژه در پیشگیری از سرطان ریه موثر است.
کنترل فشار خون:
شیره خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است که با فشار خون بالا مقابله میکند. میزان سدیم در میوه خرمالو بسیار کم است و به همین دلیل مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون مفید است. اگر فشار خون بالایی دارید، نباید مصرف شیره خرمالو را فراموش کنید.
شیره خرمالو در بارداری:
خوردن شیره خرمالو در دوران بارداری میتواند به بهبود سلامت شما کمک کند و مواد مغذی خرمالو در رشد جنین موثر باشد. خرمالو حاوی کلسیم و فسفر است که در افزایش رشد استخوانهای جنین مؤثر بوده و عملکرد سیستم عصبی مرکزی را بهبود میبخشد. وجود آهن در شیره خرمالو خطر کم خونی در دوران بارداری را کاهش میدهد. همچنین ویتامین C موجود در شیره و میوه خرمالو به عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک میکند. لذا توصیه میشود قبل از افزودن خرمالو به رژیم غذایی در دوران بارداری با پزشک مشورت کنید.
مضرات مصرف شیره خرمالو:
با وجود مزایای شیره خرمالو، در صورتی که بیش از حد مصرف شود، ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. بهخصوص بیماران دیابتی باید بدون مشورت با پزشک به هیچ وجه از این ماده غذایی استفاده نکنند زیرا خرمالو قند نسبتاً بالایی دارد و شیره آن قند بیشتری خواهد داشت. همچنین، زیادهروی در مصرف شیره خرمالو میتواند به بروز یبوست و افزایش وزن منجر شود. افرادی که در حال کاهش وزن هستند نیز نباید بیش از حد از این ماده غذایی استفاده کنند.