چگونه اسفناج را به بهترین شکل بپزیم + ترفندهای نگهداری

“`html
اسفناج یکی از سبزیجات بسیار مفید است که میتوانید از آن در غذاها، سالادها و یا به عنوان تزئین استفاده کنید. یکی از خوبیهای اسفناج این است که سریع و آسان پخته میشود. میتوانید با توجه به هدف خود، اسفناج را به روشهای مختلفی بپزید. در این مقاله از مجله رضیم به شما روشهای پخت اسفناج خوشمزه را معرفی میکنیم و چند ترفند برای نگهداری طولانیمدت آن را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
بهترین روش پخت اسفناج
بهترین حالت برای مصرف اسفناج، خوردن آن به صورت خام در سالاد یا اسموتی است. اما در برخی از غذاها بهتر است از اسفناج پخته استفاده کنید. برای پختن اسفناج میتوانید از سه روش بخارپز، بلانچ و سرخ کردن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: نکات پخت شلغم در هواپز و قابلمه
در ادامه به توضیح هر یک از این روشها میپردازیم.
بیشتر بخوانید: مارچوبه چیست؟ سبزیای که باید آن را بشناسید
۱- بلانچ کردن
شاید کمتر با این اصطلاح آشنا باشید، اما بلانچ کردن یکی از بهترین روشها برای پخت و پز است، به ویژه اگر ظاهر غذا مهم باشد.
برای بلانچ کردن اسفناج، ابتدا آنها را بشویید و در آبکش بگذارید. سپس یک قابلمه را آب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. در همین حین یک کاسه آب و یخ هم آماده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی شلغم تنوری بدون آب و فر
وقتی آب قابلمه به جوش آمد، اسفناجها را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید به مدت ۲ دقیقه بجوشد. بعد از آن بلافاصله آنها را از قابلمه خارج کنید و در کاسه آب و یخ بگذارید تا پختن متوقف شود.
بعد از اینکه دمای اسفناج به حد معمول برگشت، آنها را آبکش کنید و روی دستمال حولهای قرار دهید تا آب اضافیشان خارج شود.
بیشتر بخوانید: رسپی پیاز جعفری رستورانی
۲- بخارپز کردن
بخارپز یکی از سالمترین روشهای پخت اسفناج است. بعد از شستن اسفناج، بدون اینکه آب اضافی آن خارج شود، آنها را در قابلمه قرار دهید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید. برای پخت اسفناج کافی است ۳ دقیقه آنها را روی گاز بگذارید.
این روش علاوه بر سلامت، رنگ سبز اسفناج را هم حفظ میکند. به یاد داشته باشید که نمک را بعد از پخت به اسفناج اضافه کنید تا کیفیت آن حفظ شود.
بیشتر بخوانید: روش نگهداری چغندر قند پخته برای مدت طولانی
بیشتر بخوانید: رسپی پیاز سوخاری بدون پودر سوخاری
۳- تفت دادن
تفت دادن اسفناج باعث میشود این سبزی طعم بهتری بگیرد. برای این روش ابتدا میتوانید پیاز یا سیر را کمی روغن در یک تابه تفت دهید و سپس اسفناج را به همراه ادویههایی که دوست دارید به آن اضافه کنید.
حرارت گاز باید متوسط باشد و اسفناجها باید به طور مداوم هم زده شوند تا به خوبی پخته و تفت داده شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی آب اسفناج
ترفندهای نگهداری اسفناج
بهترین زمان مصرف اسفناج به نوع نگهداری آن بستگی دارد. در ادامه به ترفندهایی برای نگهداری اسفناج در یخچال و فریزر خواهیم پرداخت:
بیشتر بخوانید: رسپی اسموتی پرتقال و اسفناج
“““html
بیشتر بخوانید: چند نوع روغن زیتون داریم؟ ویژگیها، کاربردها و تفاوتهای آنها
نگهداری اسفناج در یخچال
اسفناج خام را فقط میتوانید یک هفته در یخچال نگهدارید و در این مدت باید آن را مصرف کنید. اگر اسفناج را شسته باشید، باید سریعتر آن را استفاده کنید چون زودتر خراب میشود. اسفناج پخته شده را هم بیشتر از ۳ روز نمیتوان در یخچال نگهداشت چون خراب میشود.
برای نگهداری بهتر اسفناج خام در یخچال، آنها را در یک دستمال حولهای بگذارید. سپس دستمال را در یک کیسه زیپکیپ یا ظرف پلاستیکی بگذارید و هوای اضافی را خارج کنید. با این روش، اسفناجها تا ۱۰ روز تازه میمانند.
بیشتر بخوانید: فوت و فنهای خوشمزه شدن ترشی کلم قرمز
نگهداری اسفناج در فریزر
برای نگهداری اسفناج در فریزر، بهتر است اول آن را بپزید، زیرا اسفناج تازه کیفیت خود را در فریزر از دست میدهد. بعد از پخت، با بخار یا تفت دادن، بگذارید تا خنک شود، سپس آن را در یک کیسه زیپکیپ یا ظرف پلاستیکی قرار دهید و در فریزر بگذارید.
همچنین میتوانید اسفناجهای پخته شده را به صورت ریز خرد کنید و در قالبهای یخ بریزید، بعد آنها را در فریزر بگذارید. اسفناجهای فریز شده را تا ۶ ماه میتوانید نگهدارید و استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک قفقازی
در این مقاله از مجله رضیم، بهترین روش پخت اسفناج را به همراه ترفندهای نگهداری آن برای شما شرح دادیم. شما میتوانید با توجه به نوع غذا و نیاز خود، یکی از روشهای گفته شده را انتخاب کنید.