چگونه با تغذیه مناسب مانع پسوریازیس شویم؟ (2 نکته مهم)

“`html
خوراکیهای مفید و مضر برای پسوریازیس یا بیماری صدف
پسوریازیس یک بیماری مزمن در سیستم ایمنی بدن است که میتواند باعث قرمزی و خارش پوست شود. این علائم معمولاً در نواحی مانند آرنج، زانو، سر و دستها مشاهده میشود. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند ممکن است از نظر اجتماعی احساس ناتوانی کنند و در برخی موارد خاص ممکن است خطرات جدیتری را تجربه نمایند، اما جای نگرانی نیست زیرا این بیماری مسری نیست. پسوریازیس میتواند در هر سنی به وجود بیاید، اما بهطور کلی بیشتر در سنین ۱۶ تا ۲۲ سالگی شروع میشود.
از نظر علمی، هنوز رژیم غذایی خاصی که به بهبود این بیماری کمک کند، وجود ندارد. اما اگر یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و به مواد غذایی که میخورید دقت کنید، میتوانید غذاهایی که باعث تشدید التهاب میشوند را شناسایی کنید و از سوی دیگر، غذاهایی که به کاهش عوارض شما کمک میکنند را بیشتر مصرف کنید.
آیا رژیم بدون گلوتن به بهبود عوارض پسوریازیس کمک میکند؟
بسیاری از بیماران پسوریازیس میخواهند بدانند که آیا لبنیات باعث افزایش التهاب میشود یا اینکه قطع مصرف گلوتن به بهبود عوارض کمک میکند یا نه! گلوتن پروتئینی است که در غلاتی مانند گندم، جو و چاودار وجود دارد و در برخی غذاها مانند نان، پاستا، processed meats و انواع سسها نیز یافت میشود.
برخی تحقیقات نشان میدهند که حساسیت به گلوتن در افرادی که دچار نوع شدیدتری از پسوریازیس هستند وجود دارد. بنابراین برای این افراد، پیروی از یک رژیم غذایی بدون گلوتن ممکن است مفید باشد.
اگر فکر میکنید گلوتن برای شما مشکلاتی به وجود میآورد، بهتر است با پزشکتان در مورد انجام آزمایشات برای تشخیص بیماری سلیاک مشورت کنید.
محرکهای پسوریازیس چیست؟
علاوه بر گلوتن، برخی مواد غذایی دیگر نیز میتوانند التهاب پسوریازیس را تشدید کنند، از جمله الکل، لبنیات، شکر و گوجهفرنگی.
غذاهایی که کمتر ممکن است به پسوریازیس آسیب بزنند شامل تخممرغ، گوشت، غذاهای تند، غذاهای فرآوری شده و نان هستند.
رژیم غذایی موثر در بهبود عوارض پسوریازیس
رعایت یک رژیم غذایی بدون گلوتن، کمکربوهیدرات و پروتئین بالا، گیاهخواری، و رژیم مدیترانهای میتواند به بیماران کمک کند تا وضعیت خود را بهبود دهند و از عوارض پسوریازیس و التهاب و خارش ناشی از آن کاسته شود.
- ماهی
تحقیقات نشان میدهند که اسید چرب امگا (که در برخی از ماهیها وجود دارد) به کاهش التهاب کمک میکند. افرادی که حداقل دوبار در هفته ماهیهایی مثل سالمون، قزلآلا و تن مصرف میکنند، معمولاً در برابر بیماریهای قلبی و عروقی آسیبپذیری کمتری دارند.
- مصرف موادی با آنتیاکسیدان بالا
میوهها و سبزیجات، خشکبار و غلات کامل منابع عالی آنتیاکسیدان هستند. خوردن این مواد نه تنها به بهبود بیماری کمک میکند، بلکه سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماریهای مرتبط با پسوریازیس تقویت میکند، از جمله بیماریهای قلبی و انواع سرطان.
- مصرف ویتامین A
ویتامین A که در میوهها و سبزیجات یافت میشود، به بهبود وضعیت پوست و کاهش عوارض پسوریازیس کمک میکند. منابع خوب ویتامین A شامل کلم، هویج، انبه، گوجهفرنگی و هندوانه هستند.
منبع : کاله
سایت رضیم
“`