چگونه تلخی روغن زیتون را بگیریم؟

روغن زیتون طعم و عطری عالی دارد، اما کمی تلخ است و این ممکن است باعث شود برخی افراد از آن در تهیه غذا یا مزهدار کردن سالاد بپرهیزند. حالا به چه صورت میتوانیم تلخی روغن زیتون را کاهش دهیم؟ در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ میتوانید با روشهای کاهش تلخی روغن زیتون آشنا شوید.
سریعترین روش برای کاهش تلخی روغن زیتون
روغن زیتون به طور طبیعی تلخ است و معمولاً روغن زیتون فرابکر تلخی بیشتری دارد. آنتیاکسیدانهای موجود در این روغن طعمی تلخ و گس ایجاد میکنند. هرچه میزان مواد مغذی و آنتیاکسیدانها بیشتر باشد، تلخی آن نیز افزایش مییابد.
برای کم کردن تلخی این روغن میتوانید از سبزیجات معطر، ادویهها و چاشنیهای مختلف استفاده کنید. در این روش، بهتر است روغن زیتون را مزهدار کرده و حداقل ۱ هفته صبر کنید تا عطرهای مختلف به خوبی ترکیب شوند.
حالا بیایید ببینیم چطور میتوانیم تلخی روغن زیتون را بگیریم؟ در ادامه به بهترین روشها اشاره خواهیم کرد.
۱- سیر
سیر یکی از گیاهان معطر است که میتواند تلخی روغن زیتون را کاهش دهد. برای این کار، چند حبه سیر را شسته و پوست آنها را جدا کنید. سپس سیرها را نصف کرده یا به شکل کامل در روغن زیتون قرار دهید. بهتر است چند روز صبر کنید و بعد از این سیر برای مزهدار کردن سسها، غذاها و سالاد استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ۴ خواص شگفتانگیز روغن زیتون برای واژن و رحم
۲- رزماری و برگ بو
رزماری و برگ بو عطر فوقالعادهای دارند و میتوانند تلخی و بوی تند روغن را کاهش دهند. میتوانید چند شاخه از این سبزیها را به روغن زیتون اضافه کنید. میتوانید از سبزیهای خشک یا تازه استفاده کنید. اگر از سبزیهای تازه استفاده میکنید، حتماً آنها را خوب خشک کرده و خیسی آنها را بگیرید پیش از افزودن به روغن.
بیشتر بخوانید: روغن زیتون یا روغن کانولا؛ کدام سالمتر است؟
۳- لیمو ترش
لیمو ترش یک چاشنی عالی برای مزهدار کردن غذاهاست. افزودن کمی آب لیمو ترش تازه به روغن زیتون میتواند عطر آن را بهتر کند و تلخی را کاهش دهد. بهتر است از لیمو با پوست استفاده کنید تا رنگ پوست لیمو را نیز به روغن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: ۶ خواص شگفتانگیز روغن زیتون برای نوزاد!
۴- دانههای فلفل
قرار دادن چند دانه فلفل در روغن زیتون هم میتواند تلخی آن را کاهش دهد. اگر از طعم تند لذت میبرید، میتوانید فلفلهای درسته را به روغن اضافه کنید. این کار هم باعث خوش عطر شدن روغن میشود و هم تلخی را کم میکند. البته این کار موجب تندتر شدن طعم روغن هم خواهد شد.
بیشتر بخوانید: مقایسه روغن زیتون و روغن کنجد؛ کدام بهتر است؟
۵- ترکیب کردن با روغنهای دیگر
در برخی رستورانها برای کم کردن تلخی روغن زیتون آن را با روغنهای گیاهی دیگر ترکیب میکنند. این کار هم طعم و عطر روغن را ملایمتر میکند و تلخی آن را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: ۷ روش طلایی برای نگهداری طولانیمدت روغن زیتون
۶- سرکه
اضافه کردن مقداری سرکه به روغن زیتون هم روشی است که میتواند تلخی و بوی تند این روغن را کم کند. این روش در بسیاری از رستورانهای بزرگ نیز استفاده میشود و طعم روغن زیتون را بهتر میکند.
در نهایت، تلخی روغن زیتون بسیار مفید است و هرچه تلخی بیشتر باشد، به معنای محتوای بالاتر آنتیاکسیدانهاست. بنابراین زیاد به تلخی این روغن حساس نباشید و با اضافه کردن سبزیجات و چاشنیهای مختلف، طعم آن را متعادلتر کنید. شما از چه روشی برای کاهش تلخی روغن زیتون استفاده میکنید؟ اگر تجربهای در این زمینه دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.