گل و گیاهان

چگونه در خانه سیر بکاریم؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

روش کاشت سیر در گلدان

سیر یک سبزی از خانواده لاله‌ها به نام LiLiaceae و نام علمی آن Allium sativum است. سیر شکل پیاز مانند دارد که مانند تخم مرغ است و معمولاً برآمدگی‌هایی روی سطح آن دیده می‌شود. این گیاه می‌تواند ارتفاعی بین 30 تا 100 سانتی‌متر داشته باشد. هر حبه سیر از چندین حبه کوچک‌تر به نام سیرچه تشکیل شده است.

کاشت سیر در گلدان و داخل خانه بسیار آسان است، به طوری که حتی افراد مبتدی هم می‌توانند آن را بکارند و مراقبت کنند. فصل پاییز بهترین زمان برای کاشت سیر است. در طول فصل زمستان و تا تابستان بعدی می‌توانید از این گیاه پرخاصیت برداشت کنید. شما می‌توانید سیر را در یک گلدان کوچک در خانه یا روی پنجره‌ ای که نور آفتاب دارد، پرورش دهید.

برای شروع، به یک گلدان بزرگ با عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر نیاز دارید. مطمئن شوید که در ته گلدان سوراخ‌های بزرگ برای زهکشی وجود دارد. اگر تصمیم دارید بیشتر از یک حبه سیر بکارید، فاصله بین هر حبه سیر باید حدود ۱۰ سانتی‌متر باشد.

خاک مناسب برای کاشت سیر

گلدان را با خاکی که مواد غذایی ارگانیک داشته باشد، پر کنید. خاک باید به خوبی زهکشی و نفوذپذیر باشد. ترکیب ایده‌آل برای کاشت سیر شامل پیت یا کوکوپیت با کمپوست و پرلیت یا ورمیکولیت به نسبت‌های مساوی است.

نحوه کاشت سیر

برای کاشت سیر، ابتدا حبه‌ها را از بوته جدا کرده و آن‌ها را در عمق 5 تا 7 سانتی‌متری خاک بکارید. دقت کنید که انتهای صاف حبه که ریشه‌ها از آن خارج می‌شوند، به سمت پایین باشد و قسمت تیز آن به سمت بالا.

مکان قرار دادن گلدان سیر

حالا وقت آن است که گلدان سیر را در جای مناسب قرار دهید. گلدان را می‌توانید در برابر پنجره‌ای که به سمت جنوب یا غرب است بگذارید تا 6 ساعت آفتاب مستقیم به آن بتابد. همچنین می‌توانید برای رشد بهتر گیاه از نورهای مصنوعی بهره ببرید.

آبیاری سیر کاشته شده

خاک گلدان سیر باید همیشه مرطوب باشد. اگر گلدان را داخل خانه نگه می‌دارید، به آبیاری آن توجه کنید و بر اساس شرایط خانه‌تان مانند میزان نور و دما آن را آبیاری کنید. آبیاری باید منظم باشد تا خاک همیشه مرطوب بماند.

کاشت سیر

کود دهی برای کاشت سیر

برای اینکه سیر به خوبی رشد کند، در فصل‌های گرم باید از کودهای ارگانیک استفاده کنید. این کودها باید حاوی همه عناصر لازم برای گیاه باشند و شما باید هر دو هفته یک بار گیاه را کوددهی کنید.

برداشت ساقه‌های سبز سیر

برگ‌های سبز سیر بعد از یک هفته یا بیشتر، بسته به شرایط جوی، خاک مناسب و نور خورشید، از خاک بیرون می‌آیند. شما می‌توانید برداشت سیر را زمانی آغاز کنید که ساقه‌ها به ارتفاع 8 تا 12 سانتی‌متر برسند. برای اینکه گیاه دوباره رشد کند، هنگام برداشت چند سانتی‌متر از ساقه را روی گیاه بگذارید.

برداشت حبه‌های سیر

بعد از 8 تا 10 ماه، وقتی که برگ‌های سبز سیر شروع به قهوه‌ای شدن و خشک شدن کردند، می‌توانید حبه‌های سیر را برداشت کنید.

در این زمان می‌توانید بوته‌های سیر را از زمین درآورید و به آن‌ها چند هفته زمان بدهید تا کاملاً خشک شوند. حالا می‌توانید از این سیرها در غذاهایتان استفاده کنید یا برای تهیه ترشی آن‌ها را به کار ببرید.

نکات مهم برای کاشت سیر

  • اگر در منطقه‌ای با آب و هوای سرد زندگی می‌کنید، بهتر است سیرها را در عمق بیشتری بکارید.
  • اگر فواصل بین ردیف‌های سیر بیشتر باشد، سیرها می‌توانند نور خورشید بیشتری دریافت کنند.
  • سیرچه‌ها باید پوسته‌ی کمی داشته باشند.
  • برای کاشت، حتماً از سیرچه‌های سالم استفاده کنید تا محصول بهتری بگیرید.
  • در فصل زمستان به سیرچه‌هایی که یخ زده‌اند توجه کنید تا از آفت‌زدگی جلوگیری شود.
  • تا زمان کاشت، سیرچه‌ها را از هم جدا نکنید تا خشک نشوند.
  • برای کاشت، بهتر است از سیرچه‌های کوچک یا نرم استفاده کنید.

separator line

بیشتر بخوانید:

چگونه در خانه سیر بکاریم؟ (2 نکته مهم)

separator line

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا