چگونه در خانه یک تارت گیلاس خوشمزه درست کنیم ؟ (مرحله به مرحله)

“`html
تارت چیست ؟
تارت یک نوع شیرینی است که در تمام دنیا محبوبیت دارد و کمتر کسی پیدا میشود که علاقهای به آن نداشته باشد.
این شیرینی از خمیر بریزه درست میشود.
خمیر بریزه شامل آرد و کره است.
این خمیر باید چند ساعت در یخچال بماند و سپس در فر پخته میشود.
بعد از پخت، میتوان روی نان تارت را با انواع مواد خوشمزه پر کرد.
اگر در خمیر تارت شکر باشد، برای تهیه شیرینیجات استفاده میشود و اگر نباشد، برای درست کردن غذاها به کار میرود.
امروزه اکثر تارتها با میوه درست میشوند یا داخل آنها از کاستارد استفاده میشود.
تارتهای مربایی نیز طرفداران زیادی دارند.
همانطور که گفتیم، تارت یک شیرینی بینالمللی است، به طوری که برخی کشورها مدلهای خاص تارت خود را دارند.
در ادامه، سه نوع تارت گیلاس را به شما معرفی میکنیم:
1. تارت گیلاس
مواد لازم برای تهیه خمیر تارت گیلاس :
- آرد سفید: 200 گرم (حدود یک و یک سوم لیوان)
- پودر قند: 30 گرم (تقریبا 2 قاشق غذاخوری)
- کره سرد: 100 گرم
- زرده تخممرغ: 1 عدد
- نمک: کمی
- آب: 3 قاشق غذاخوری
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه مواد داخل تارت گیلاس :
- گیلاس: 500 گرم
- ژلاتین: 1 تا 2 قاشق غذاخوری (میتوانید از نشاسته ذرت هم استفاده کنید)
- آب سرد: یک سوم لیوان
- شکر: 100 گرم (حدودا نصف لیوان)
روش تهیه خمیر تارت :
ابتدا آرد، پودر قند و نمک را الک میکنیم. سپس کره سرد (کرهای که در یخچال هست) را با کارد کمی خرد میکنیم و به مواد اضافه میکنیم.
کره را با مواد آردی مخلوط میکنیم و بعد زرده تخممرغ و آب را اضافه میکنیم.
برای طعم بهتر میتوانید کمی وانیل یا رنده پوست لیموترش اضافه کنید تا بوی کره اذیتتان نکند.
با نوک انگشتان خمیر را کمی ورز میدهیم تا یکدست شود. (اگر دوست دارید، میتوانید از غذاساز هم استفاده کنید).
خمیر نیاز به ورز دادن زیاد ندارد و اگر زیاد ورز دهید، روغنی میشود. بعد، خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و به مدت نیم ساعت استراحت دهید.
پس از نیم ساعت، خمیر را با وردنه به قطر 3 میلیمتر باز کنید و آن را در قالب تارت به قطر 24 سانتیمتر قرار دهید.
چون خمیر به اندازه کافی کره دارد، نیازی به چرب کردن قالب نیست.
روی خمیر را با چنگال زخم کنید تا در فر پف نکند. همچنین میتوانید روی خمیر یک کاغذ روغنی بگذارید و کمی حبوبات روی آن بریزید تا خمیر بالا نرود.
فر را 15 دقیقه قبل روشن کنید.
خمیر را در فر با دمای 180 درجه به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار دهید.
سپس از فر خارج کنید و بعد از خنک شدن، از قالب بیرون بیاورید.
روش تهیه مواد داخل تارت گیلاس :
پس از شستن گیلاسها، آنها را نصف کرده و هستههایشان را خارج کنید.
گیلاسها را در قابلمهای بریزید و روی آنها شکر بپاشید. سپس حدود یک ساعت در یخچال بگذارید تا آب بیندازند.
پس از یک ساعت، قابلمه را روی حرارت بگذارید (بدون اضافه کردن آب).
بگذارید تا مواد داخل قابلمه به غلظت مورد نظر برسند.
برای غلیظتر شدن میتوانید از ژلاتین یا نشاسته استفاده کنید:
- یک قاشق نشاسته را در آب سرد حل کنید و به مخلوط اضافه کنید.
- ژلاتین را در آب سرد بریزید و روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا حل شود و سپس به مخلوط اضافه کنید.
پس از نیم ساعت قابلمه حاوی گیلاس را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
“““html
در یخچال هم بگذارید)
سپس مواد را داخل نون تارت میریزیم و در یخچال میگذاریم.
در انتها هم با بادام پرک تزیین میکنیم.
نکته : داخل تارتها را با هر چیزی که دوست دارید میتوانید پر کنید.
نوش جان!
2. تارت گیلاس و بادام
مواد لازم برای تهیه خمیر تارت گیلاس و بادام :
- کره: ۱۲۵ گرم
- قند پرتقال طلایی: ۱۲۵ گرم
- آرد معمولی: ۲۲۵ گرم
- نصف تخممرغ یا یک زرده تخممرغ
مواد لازم برای تهیه مواد داخل تارت گیلاس و بادام :
- کره: ۱۲۵ گرم
- قند پرتقال طلایی: ۱۲۵ گرم
- تخممرغ متوسط: ۳ عدد
- یک عدد لیمو
- بادام زمینی یا آرد بادام: ۱۲۵ گرم
- گیلاس: ۱۲۰ گرم
- پودر قند برای تزئین
روش آماده سازی تارت گیلاس و بادام:
گام اول
یک ظرف نسبتاً بزرگ تهیه کرده و مقدار شکر، آرد، تخممرغ، نمک و کره را درونش ریخته و هم میزنیم. اگر دستگاه میکسر دارید، میتوانید این کار را با آن انجام دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند.
مواد بهدستآمده را درون یخچال قرار میدهیم و ۳۰ دقیقه زمان میگذاریم تا کمی خودش را بگیرد.
در این دستور تهیه، خمیر باید سرد باشد تا به دست نچسبد و قوام کافی داشته باشد.
گام دوم
این زمان ۳۰ دقیقهای زمان مناسبی برای آماده کردن مواد تارت است.
کره مورد نیاز را درون یک ماهیتابه ریخته و اجازه میدهیم ذوب شود. سپس ماهیتابه را از حرارت جدا کرده و اجازه میدهیم کره کمی سرد شود.
قند را با تخممرغها و پوست رندهشده لیمو در یک کاسه هم میزنیم تا یکدست شود.
حال کره ذوبشده و بادام خردشده یا پودر بادام را اضافه کرده و خوب هم میزنیم.
فر را روشن کرده و روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار میدهیم.
گام سوم
یک ظرف مناسب آماده کنید و خمیر را با قاشق به مقدار مساوی درونش پخش کنید.
دانههای گیلاسها را خارج کرده و گیلاسهای بدون هسته را درون مخلوطکن کاملاً خرد میکنیم.
سپس مایع بهدستآمده را روی تارت پخش کرده تا یک لایه نازک از گیلاس روی آن جمع شود.
قابل توجه است که اگر شما مزه ترش بیشتر دوست دارید، میتوانید از آلبالو به جای گیلاس استفاده کنید (بسته به سلیقه).
گام چهارم
خمیر را درون فر قرار میدهیم و حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان میدهیم تا پخته شود و سطح تارت به قهوهای تغییر پیدا کند. با یک چنگال امتحان میکنیم تا بفهمیم پخته است یا خیر.
پس از پخت، به مدت نیمساعت تا یک ساعت در جای سرد قرار دهید.
سپس به شکل پیتزا برش دهید و هر تکه از آن را روی یک بشقاب گذاشته و تزئین کنید.
3. تارت گیلاس و شکلات
مواد لازم برای تهیه خمیر تارت شکلات و گیلاس:
- بیسکوییت پتیبور: ۱۲۵ گرم
- کره: ۷۰ گرم
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو: ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه مواد داخل تارت شکلات و گیلاس:
- شیر: ۲ پیمانه
- آرد ذرت: ۳ قاشق سوپخوری
- پودر ژلاتین: ۱.۵ قاشق غذاخوری
- شکلات شیری: ۱۰۰ گرم
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- کره: ۵ گرم
- گیلاس هستهگرفته: ۱ پیمانه (بستگی به قالبتان دارد)
- ژله
- گیلاس یا آلبالو : ۲/۱ بسته
- آب جوش : ۲/۱ پیمانه
“““html
روش آماده سازی تارت گیلاس و شکلات:
ابتدا قالب (۸ اینچ) را با فویل بپوشانید به طوری که از لبهها بیشتر بیفتد. اگر قالب کمربندی دارید، این کار لازم نیست!
بیسکوییتها را پودر کنید، ولی مراقب باشید که به آرد تبدیل نشوند!
سپس آنها را با کره و شکر و کاکائو مخلوط کنید و تمام کف و دیوارههای قالب را بپوشانید. یک دیواره بسازید!
بعد قالب را برای مدتی در یخچال بگذارید!
شکلات را خرد کنید و کنار بگذارید.
ژلاتین را روی ۴/۱ پیمانه آب سرد بپاشید و بعد از اینکه کمی نرم شد، آن را روی بخار آب بگذارید تا یکدست شود!
شیر، آرد ذرت و شکر را مخلوط و روی حرارت بگذارید. مدام هم بزنید تا کمی غلیظ شود و آرد بپزد.
حالا شکلات خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود.
بعد از اینکه از روی حرارت بردید، ژلاتین مایع و کره را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
وقتی کمی خنک شد، این مخلوط را روی خمیر تارت بریزید و بگذارید ۵ تا ۶ ساعت تا خودش را بگیرد.
برای روی تارت، ژله گیلاس را با آب جوش حل کنید. وقتی شفاف و کاملاً خنک شد (در دمای آشپزخانه)، گیلاسها را روی تارت بچینید و آرام ژله را روی آن بریزید.
سپس یک ساعت دیگر در یخچال قرار دهید!
بیشتر بخوانید:
دستور تهیه ۷ بستنی میوهای خانگی با طعمهای فوقالعاده
نکات مهم و اساسی برای دمآوری قهوه