چگونه زغال اخته را خشک کنیم؟

“`html
زغال اخته خشک یکی از خوشمزهترین و سالمترین تنقلات است که به خاطر طعم ترش و لذیذ و فواید زیادی که دارد، خیلی محبوب شده است. اما چطور میتوان زغال اخته را در خانه خشک کرد؟ در این مقاله از مجله رضیم میتوانید با ۳ روش برای خشک کردن زغال اخته در خانه آشنا شوید.
روش خشک کردن زغال اخته در آفتاب
خشک کردن زغال اخته در خانه خیلی ساده است. فقط کافی است مقداری زغال اخته تازه و سالم تهیه کنید. این کار حدود ۳ روز زمان میبرد.
مواد لازم برای تهیه زغال اخته خشک
زغال اخته | ۱ کیلوگرم |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل خشک کردن زغال اخته
در اینجا مراحل خشک کردن زغال اخته را توضیح میدهیم.
مرحله اول: شستن زغال اختهها
ابتدا زغال اختههای تازه را با آب بشویید و چند بار آبکشی کنید. بعد زغال اختهها را آبکش کنید تا آب اضافی آنها خارج شود. همچنین میوههای خراب یا کهنه را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: ۲ دستور ترشی زغالاخته که همه به دنبال آن هستند
مرحله دوم: خشک کردن زغال اختهها
یک سینی یا سبد توری بردارید و زغال اختههای شسته شده را داخل آن بریزید و کمی نمک روی آنها بپاشید. سینی را در مقابله نور آفتاب قرار دهید تا زغال اختهها خشک شوند. هر از گاهی میوهها را بچرخانید تا همه قسمتهایشان خوب خشک شود.
مرحله سوم: نگهداری زغال اختهها
بعد از چند روز زغال اختهها به طور کامل خشک میشوند. برای نگهداری آنها میتوانید از یک بطری تمیز یا خشک استفاده کنید و در آشپزخانه بگذارید یا آنها را داخل کیسههای زیپ دار قرار داده و در فریزر بگذارید.
روش خشک کردن زغال اخته با دستگاه میوه خشک کن
یکی از بهترین راهها برای خشک کردن زغال اخته در خانه، استفاده از دستگاه میوه خشک کن است. اگر این دستگاه را دارید، میتوانید زغال اختهها را داخل آن خشک کنید.
در این روش زغال اختهها را بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافیاش خارج شود. سپس آنها را در سینی دستگاه میوه خشک کن بچینید و دستگاه را روی دما پایین تنظیم کنید تا زغال اختهها خشک شوند.
بیشتر بخوانید: با تهیه مربای زغال اخته، طعم تابستان را به خانه برگردانید
روش خشک کردن زغال اخته در فر
برای خشک کردن زغال اخته در فر، ابتدا آنها را بشویید. سپس فر را با کمترین دما روشن کنید، حدود ۶۰ درجه سانتیگراد. زغال اختهها را در سینی فر بچینید و سینی را داخل فر قرار دهید.
هر چند دقیقه یک بار زغال اختهها را بچرخانید تا همه جا به خوبی خشک شوند. همچنین بهتر است درب فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت داخل آن جمع نشود و میوهها سریعتر خشک شوند.
خشک کردن زغال اخته در فر حدود ۳ تا ۴ ساعت طول میکشد. پس از خشک شدن، درب فر را باز کنید و اجازه دهید سینی کمی در فر بماند. بعد از…
“““html
چند دقیقه پس از خارج کردن سینی از فر، میتوانید زغال اختهها را برای یک روز در دمای اتاق بگذارید.
نکات و فوت و فنهای رسپی زغال اخته خشک
- برای طعمدار کردن زغال اختهها میتوانید به دلخواه خود کمی نمک و پودر گلپر به آنها اضافه کنید.
- اضافه کردن نمک در خشک کردن زغال اخته اختیاری است و میتوانید بدون آن هم زغال اختهها را خشک کنید.
- برای راحتتر خشک شدن زغال اختهها، میتوانید یک قابلمه آب را روی حرارت بگذارید. وقتی آب جوش آمد، زغال اختهها را در آن بریزید تا کمی ترک بخورند، سپس آنها را آبکش کنید.
- برخی قبل از خشک کردن، زغال اختهها را با کمی آب و شکر میجوشانند تا طعمشان شیرینتر شود و بهتر به نظر برسند. اگر دوست ندارید شکر استفاده کنید، میتوانید با کمی آب و عسل آنها را بجوشانید.
- بعد از خشک کردن زغال اخته، مطمئن شوید که رطوبت آنها کاملاً از بین رفته باشد. باقی ماندن رطوبت باعث کپک زدگی میشود.
- زغال اخته خشک، سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامینهاست و یکی از بهترین تنقلات برای تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از سرطان و حفظ سلامت پوست است. همچنین خاصیت ضد التهابی دارد و از بروز بیماریها جلوگیری میکند.
- پس از خشک کردن، میتوانید زغال اختهها را چند دقیقه در آب بخیسانید تا نرم شوند.
- به خاطر اینکه زغال اخته طبع سرد و خشکی دارد، افرادی که طبع سرد دارند بهتر است آن را با گلپر و نمک مصرف کنند.
- برای جلوگیری از کثیف شدن زغال اختهها در زیر نور آفتاب، میتوانید روی آنها یک پارچه نازک و توری بکشید.
- هر چه آفتاب بیشتر باشد، زغال اختهها سریعتر خشک میشوند.
- اگر میخواهید زغال اختهها سریعتر خشک شوند، میتوانید با چاقوی تیز آنها را از وسط نصف کنید و سپس خشک کنید.
- برخی افراد قبل از خشک کردن، هسته زغال اخته را با چاقوی تیز خارج کرده و سپس آن را خشک میکنند.
خشک کردن زغال اخته یک راه عالی برای افزایش ماندگاری این میوه مفید است. در این مقاله سه روش خشک کردن زغال اخته در خانه معرفی شد. اگر تجربهای در این زمینه دارید، خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.