آیا میدانید

چگونه می توان نمک را از شکر جدا کرد ؟

بهترین آپلیکیشن آشپزی

چگونه نمک و شکر را که با هم مخلوط شده‌اند از هم جدا کنیم؟

در این مطلب، ما روش‌های جداسازی شکر از نمک را به شما آموزش خواهیم داد. با ما در مجله اینترنتی رضیم همراه باشید.

روش جداسازی شکر از نمک

روش اول جداسازی شکر از نمک : شما می‌توانید مقداری الکل به مخلوط نمک و شکر اضافه کنید. الکل چون ترکیبی غیر قطبی دارد، شکر که هم چنین خاصیتی دارد را در خود حل می‌کند، اما نمک که یک ماده یونی است در الکل حل نمی‌شود.

بنابراین با استفاده از یک صافی می‌توانید بلورهای نمک را جدا کنید. بعد از مدتی، الکل بخار می‌شود و بلورهای شکر دوباره به دست می‌آیند.

روش جداسازی شکر از نمک

روش دوم جداسازی شکر از نمک : این روش به نام تبلور شناخته می‌شود و هر ماده اطراف یک هسته مشابه خود کریستالیزه می‌شود.

برای جدا کردن شکر و نمک به این روش، شما ابتدا مخلوط را در آب حل کرده و سپس آن را گرم کنید تا محلولی اشباع ایجاد کنید.

در این حین، دو نخ را در محلول آویزان کنید، یکی با تکه‌ای سنگ نمک و دیگری با تکه‌ای نبات. پس از مدتی، هر ماده به دور بلور هم آوایش خود متبلور می‌شود.

روش جداسازی شکر از نمک

روش سوم جداسازی شکر از نمک : از آنجایی که شکر در آب حل می‌شود و نمک نه، شما می‌توانید مخلوط را در آب حل کرده و از طریق ستون‌های تبادلگر یونی عبور دهید.

در این ستون، یون‌های مثبت (مانند Na) و منفی (مانند Cl) جدا می‌شوند و شما در سمت دیگر فقط محلول آب و شکر دارید که جدا کردن شکر از آب نیز کار سختی نیست. جدا کردن یون‌های کلر و سدیم هم با برگشت ستون انجام می‌شود.

روش جداسازی شکر از نمک

روش چهارم جداسازی شکر از نمک : با توجه به تفاوت وزن مولکولی شکر و نمک، می‌توان از سانتریفیوژ استفاده کرد که بر اساس اختلاف وزن مولکولی مواد را از یکدیگر جدا می‌کند.

روش جداسازی شکر از نمک

روش پنجم جداسازی شکر از نمک : به دلیل سایز متفاوت بلورهای شکر و نمک، می‌توان از صافی‌هایی با روزنه‌های ریز استفاده کرد، البته به شرطی که اندازه بلور بزرگتر را مشخص کرده باشید.

روش جداسازی شکر از نمک

روش ششم جداسازی شکر از نمک : یک روش جالب دیگر نیز وجود دارد که شامل ریختن شکر و نمک جلوی مورچه‌هاست. مورچه‌ها شکر را جمع کرده و نمک باقی می‌ماند.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا