دانستنی های پزشکی

چگونه پیاز قرمز برای بیماری ها مفید واقع می شود؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

پیاز قرمز و سلامتی:امروزه مردم بیشتر به فوائد استفاده از مواد طبیعی برای درمان بیماری‌ها پی‌برده‌اند. یکی از این مواد طبیعی، پیاز است که در درمان بسیاری از بیماری‌ها تأثیرگذار است.

پیاز قرمز و سلامتی

عصاره پیاز قرمز پر از ترکیبات فنلی است که این ترکیبات دارای خواص ضدسرطانی می‌باشند. پیاز قرمز یکی از بهترین منابع فلاونوئیدها در رژیم غذایی ما است. یکی از ترکیبات مؤثر در این نوع فلاونوئید، ماده‌ای به نام کورستین است.

کورستین نوعی فلاونوئید است که پنج گروه هیدروکسیل دارد. در تحقیقات علمی، پیاز بالاترین میزان کورستین را در بین 28 نوع سبزی و 9 نوع میوه دارد. همچنین، در لایه‌های مختلف پیاز قرمز، ماده‌های فرولیک اسید و پروتوکاتکویک اسید شناسایی شده است.

فرولیک اسید یک آنتی‌اکسیدان است که در تولید ترکیبات معطر به کار می‌رود. علاوه بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی، خواص ضدباکتریایی آن نیز گزارش شده است.

پیاز قرمز و سلامتی

انواع مختلف پیازها در دو رنگ و عطر متفاوت وجود دارد و هر کدام دارای مقدار متفاوتی از ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها هستند.

عصاره اسانس پیاز قرمز که از تقطیر با بخار به‌دست می‌آید، نشان داده است که خاصیت ضدباکتریایی دارد و می‌تواند علیه دو باکتری استافیلوکوک اورئوس، که در عفونت‌های پوستی حضور دارد، و باکتری سالمونلا، که یکی از عواملی است که موجب مسمومیت‌های غذایی می‌شود، مؤثر باشد.

پوست پیاز قرمز مقدار زیادی فلاونوئید دارد که بیشتر از فلاونوئیدهای قسمت خوراکی این سبزی است. بنابراین جالب است که بدانیم پوست پیاز که معمولاً دور ریخته می‌شود، می‌تواند به عنوان یک منبع خاص از ترکیبات فنلی مورد استفاده قرار گیرد.

پیاز قرمز و سلامتی

تحقیقی انجام شده که در آن از پوست و قسمت‌های خوراکی پیاز قرمز به طور جداگانه عصاره تهیه شده است. هدف این تحقیق بررسی میزان ترکیبات فنلی و سنجش فعالیت آنتی‌اکسیدانی و قدرت مقابله با رادیکال‌های آزاد بوده است. در این آزمایش، فعالیت ضدمیکروبی عصاره استخراج شده از پوست و قسمت‌های داخلی پیاز قرمز با یکدیگر مقایسه شد.

مقادیر بالای ترکیبات فنولی و به‌خصوص کورستین که به عنوان عوامل ضدمیکروبی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی شناخته می‌شوند، در عصاره استخراج شده از بخش‌های خوراکی پیاز قابل توجه بود. اما میزان ترکیبات فنلی و کورستین استخراج شده از پوست پیاز حدود سه تا پنج برابر بیشتر از بخش‌های خوراکی پیاز بود.

چگونه پیاز قرمز برای بیماری ها مفید واقع می شود؟ (2 نکته مهم)

پیاز قرمز برای بیماری

خاصیت‌های ضدباکتریایی پوست پیاز و بخش خوراکی آن در برابر باکتری‌های مختلف مانند باسیلوس سرئوس، اشرشیاکولی و سودوموناس که باعث بیماری‌ها می‌شوند، مورد بررسی قرار گرفته است. به طور کلی، عصاره پوست پیاز اثرات قوی‌تری نسبت به عصاره قسمت‌های خوراکی در برابر این باکتری‌ها نشان داد.

در واقع باکتری‌ها در کنار عصاره‌ای که از پوست پیاز گرفته شده، بهتر از بین رفتند. وقتی اجزای فنولی که از پوست پیاز قرمز استخراج شده بررسی شد، مشخص شد که پوست پیاز قرمز شامل مقدار زیادی کورستین است.

اگرچه عصاره قسمت‌های خوراکی پیاز دارای آنتی‌اکسیدان‌های خوبی است، اما عصاره پوست پیاز از نظر وجود آنتی‌اکسیدان بسیار غنی‌تر است. بنابراین، پوست پیاز قرمز که معمولاً دور ریخته می‌شود، مملو از ترکیبات شیمیایی است که می‌تواند از بدن در برابر سرطان محافظت کند و همچنین می‌تواند به عنوان یک منبع ضدباکتری عمل کند. شاید در آینده شاهد استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های استخراج شده از پوست پیاز در صنایع مختلف باشیم.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا