چگونگی کاشت بذر بائل فروت یا سیب چوبی هندی (2 نکته مهم)

“`html
روشهای پرورش درخت سیب چوبی
سیب چوبی، که میوهای به شکل گرد است، از درختی به نام ” آاِگل مارمِلُس” به دست میآید و سالهاست که در دشتهای خشک هندوستان و سیلان وجود دارد. این درخت دارای برگهای انبوهی است و شاخههای آن به شکل ستون فقرات قرار دارند. در ادامه، نحوه کاشت و رشد این میوه را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
درباره سیب چوبی
بائل فروت، که به نامهای سیب سنگی یا سیب چوبی نیز شناخته میشود، درختی بومی مناطق جنوب شرقی آسیا و هند است. ارتفاع درخت بالغ این میوه به ۴ تا ۱۳ متر میرسد. میوههای این درخت به شکل گرد و با پوستی سفت، قطر ۶ تا ۱۲ سانتیمتری دارند و در ابتدا سبز رنگ هستند، اما بعد از رسیدن به زرد تغییر رنگ میدهند. گوشت میوه بائل فروت بسیار خوشبو و شیرین است و حدود ۱۱ ماه زمان میبرد تا میوه کامل برسد و برای برداشت آماده شود.
نگهداری از این گیاه کار آسانی است و در مناطقی که در فصل زمستان دمای بالای -۷ درجه سانتیگراد دارند، میتوان آن را کاشت. سیب چوبی بیشتر در شهرهای “راج شاهی” و “کوشتیا” کشت میشود، اما به دلیل اینکه به عنوان درختی مناسب برای فضاهای خانگی شناخته شده، در تمام آسیای جنوب شرقی، شمال “مالایا” و جزیره “پنانگ” نیز کشت آن گسترش یافته است.
میوههای سیب چوبی که در شهرهای “گازی پور” و “راج شاهی” میرویند، نسبت به سایرین بزرگتر هستند. از پالپ آن برای تهیه بستنی میوهای و چاشنی غذا استفاده میشود و از صمغی که از تنه و شاخههایش به دست میآید، همچون آدامس استفاده میشود. همچنین، برگ و پوست این درخت خواص دارویی دارد.
چوب این درخت برای ساخت ابزار کشاورزی و دسته وسایل مختلف به کار میرود. یکی دیگر از انواع وابسته به این میوه، سیب فیلی است که مورد توجه مردم بوده و در سراسر بنگلادش رشد میکند.
کاشت بذر بائل فروت یا سیب چوبی هندی
برای شروع، سینی نشاکاری را با خاک نرم و با زهکشی مناسب پر کنید. بذر بائل فروت را در عمق نیم تا یک سانتیمتری از سطح خاک قرار دهید و آبیاری کنید تا خاک مرطوب شود. سینی نشا را در جایی با دمای ۲۵ تا ۳۲ درجه سانتیگراد و نور کافی قرار دهید. نیازی نیست نور خورشید به طور مستقیم بر روی سینی بتابد. تا زمان جوانه زدن بذرها، مراقب باشید خاک سینی خشک نشود.
همچنین از آبیاری بیش از حد خودداری کنید. اگر دمای محیط بین ۲۵ تا ۳۲ درجه باشد، بذرها در مدت ۱۵ تا ۳۰ روز جوانه خواهند زد، اما اگر دما کمتر یا بیشتر از این مقدار باشد، زمان بیشتری برای جوانهزنی نیاز خواهد بود.
زمانی که نهالها به اندازه کافی بزرگ شدند، میتوانید آنها را با فاصله ۴ تا ۷ متر از یکدیگر در زمین اصلی بکارید.
ارتفاع: بین ۴ تا ۱۳ متر.
فاصله کاشت بذر: بین ۴ تا ۷ متر .
عمق کاشت بذر: بین ۴ تا ۸ میلیمتر .
دمای مورد نیاز رشد: بین ۲۰ تا ۳۳ درجه سانتیگراد .
طعم میوه: ملس و ترش مزه
شرایط نگهداری از سیب چوبی
نور و آبیاری بائل فروت: بائل فروت برای رشد به نور کامل خورشید و آبیاری منظم نیاز دارد. در فصل رشد، خاک گیاه را همیشه مرطوب نگه دارید و در دیگر فصول، به آبیاری کمتری نیاز است.
کوددهی: این گیاه به کوددهی زیادی نیاز ندارد و تنها کافی است در ابتدای فصل رشد یک بار از کود حیوانی برای تقویت خاک استفاده کنید.
گلدهی: گلهای درخت بائل فروت در فصل بهار به وجود میآید و ۱۱ ماه بعد از آن میوهها قابل برداشت خواهند بود.
باردهی بائل فروت: این درخت معمولاً حدود دو سال پس از کاشت بذر به بار مینشیند.
تکثیر سیب چوبی: درخت سیب چوبی معمولاً از طریق کاشت بذرها تکثیر میشود، اما نهالهای بذری معمولاً کمتر از ۱۵ سال پس از کاشت میوه نمیدهند. همچنین میتوان از روشهای قلمه زدن، خوابانیدن هوایی یا پیوند جوانه روی نهالهای بذری برای تولید گیاهان کوچکتر و زودبارده استفاده کرد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی سیب چوبی
درخت سیب چوبی در هندوستان معمولاً در حاشیه
“`
میوهها و گیاهانی که در باغها، زمینهای کشاورزی، یا کنار خیابانهای روستایی کشت میشوند، گاهی دارای درختانی هستند که میوههای خوشمزهای تولید میکنند. این میوهها بهصورت خام یا با شکر خورده میشوند. از پالپ این میوه، شربت خوشمزهای هم درست میکنند. همچنین میتوان از آن برای تهیه ترشی و چاشنی غذا استفاده کرد و بهدلیل مواد مغذی موجود در آن، برای تهیه ژله بسیار مناسب است. علاوه بر این، درخت این میوه بهعنوان علوفه برای تغذیه دامها هم کاربرد دارد. چوب این درخت هم محکم است و میتوان از آن برای ساخت اشیا و لوازم مختلف استفاده کرد.
در برخی مناطق، میوه این درخت بهعنوان روشی برای تقویت بدن، افزایش انرژی، تقویت قلب و همچنین برای درمان کمبود ویتامین C مصرف میشود. تنه و شاخههای این درخت دارای نوعی صمغ هستند که خواص آن شبیه به صمغ عربی است و میتواند بهعنوان جایگزینی خوب برای آن عمل کند.
این صمغ پس از بارندگی به بیشترین مقدار خود میرسد و رنگهای آن میتواند از قهوهای مایل به قرمز تا زرد کمرنگ و حتی بیرنگ باشد. صمغ این درخت بهراحتی حل نمیشود و چسبندگی بیشتری نسبت به صمغ عربی دارد.
تحقیقات در مورد بخش خوراکی میوه نشان میدهد که هر 100 گرم از این قسمت، شامل 69.5 گرم آب، 2.3 گرم اسید، 7.3 گرم پروتئین، 3 تا 5 گرم پکتین، 1.9 گرم مواد معدنی، 5.2 گرم فیبر، 15.5 گرم کربوهیدرات، 0.13 گرم کلسیم، 0.11 گرم فسفر، 0.6 میلیگرم آهن، 170 میکروگرم ریبوفلاوین و 2 میلیگرم ویتامین C است.