کاربرد پودر پوست لیمو ترش در آشپزی و روش تهیه آن (2 نکته مهم)

پودر پوست لیمو ترش یکی از طعمدهندههای طبیعی و پرکاربرد در آشپزی است که علاوه بر عطر فوقالعادهاش، فواید تغذیهای نیز دارد. این پودر از خشککردن و آسیابکردن قسمت زرد و معطر پوست لیمو بهدست میآید و میتواند جایگزین مناسبی برای اسانسهای مصنوعی در پختوپز باشد.
روش تهیه پودر پوست لیمو ترش
بعضی میوهها فقط خودشان خاصیت ندارند، بلکه پوست آنها نیز پر از فواید است و میتوانند به عنوان چاشنی در پخت غذاها استفاده شوند. لیمو ترش یکی از این میوههاست که پوست آن، چه تازه باشد و چه خشک، برای ما مزایای زیادی دارد و طعم غذا را بسیار لذیذ میکند. برای تهیه این پودر خوشمزه، کافی است یک کیلو لیمو ترش بخرید و مراحل زیر را دنبال کنید.
1. شستن لیموها و جدا کردن پوست
اولین کار این است که تمام لیموهای ترش را به خوبی شسته و سپس خشک کنید. بعد با استفاده از یک چاقو یا پوستکن میوه، پوست زرد لیموها را جدا کنید. خوب دقت کنید که پوستهای سفیدی که موقع کندن پوست اصلی لیمو به جا میماند، تلخی به آن میدهد؛ پس این کار را باید با احتیاط و آرامی انجام دهید تا هیچ پوسته سفیدی نماند.
2. خشک کردن پوستهای لیمو
برای خشک کردن پوست لیموها، میتوانید از هر روشی که به نظرتان میرسد استفاده کنید. بعضیها از دستگاههای خشککن میوه و بعضی دیگر از گرما مانند نور خورشید، شوفاژ و … برای این کار بهره میبرند. اگر از دستگاه خشککن استفاده میکنید، آن را روی دمای ۹۵ تنظیم کنید، و یادتان باشد که این کار بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت طول میکشد!
3. پودر کردن پوستهای خشک شده
میتوانید از دستان خود برای پودر کردن پوستهای خشک شده استفاده کنید یا آنها را در دستگاههای آسیاب بریزید. فرقی نمیکند چه روشی برای پودر کردن استفاده کنید، تنها نکته مهم این است که پودر شما کاملاً یکدست باشد تا به خوبی با بقیه مواد غذایی مخلوط شود.
نکات مهم در تهیه پودر لیمو ترش
در طرز تهیه پودر پوست لیمو ترش، چند نکته مهم وجود دارد که باید رعایت کنید تا پودر به خوبی تهیه شود و طعمش حفظ گردد:
- از لیمو ترشهای کهنه استفاده نکنید. بهتر است لیمو ترش تازه بخرید و پوست آن را خشک کنید. اینطوری طعم نهایی پودر بهتر خواهد بود.
- هنگام پوستگیری، دقت کنید که قسمتهای سفید را جدا کنید.
- هرگز بدون شستن لیمو، آن را پوست نکنید.
- قبل از پودر کردن پوستها، حتماً بررسی کنید که رطوبتی در آنها باقی نمانده باشد.
۴۱ خاصیت باورنکردنی لیمو ترش برای سلامتی
کاربرد پودر پوست لیمو ترش در طبخ غذاها و دسرها
این پودر میتواند به عنوان یک چاشنی خوشمزه عمل کند و طعم غذاهایتان را فوقالعاده کند. ترکیب این پودر با یک قاشق غذاخوری فلفل و نمک میتواند یک ادویه عالی برای غذاها و سالادهای شما باشد. میتوانید آن را در سس سالاد خود بریزید یا به تنهایی استفاده کنید.
همچنین، این پودر در تهیه دسرها هم خیلی کاربرد دارد. میتوانید آن را همراه کمی شکر مخلوط کنید و انواع کوکیها یا کیکهای لیمویی بپزید. برای آن دسته از افرادی که به بوی تخممرغ در غذاها یا دسرها حساس هستند، استفاده از پودر پوست لیمو ترش برای از بین بردن بو توصیه میشود.
کلام آخر
همانطور که دیدید، تهیه پودر پوست لیمو ترش بسیار ساده و سریع است. کافی است صبر کنید تا همه پوستها به طور یکنواخت خشک شوند و بعد تهیه پودر را آغاز کنید. تنها نکتهای که در طرز تهیه پودر پوست لیمو ترش باید به آن دقت کنید، نحوه پودر کردن پوستهاست که باید کاملاً و یکدست انجام شود.