کاهش کلسترول همراه با تغذیه مناسب و داروهای گیاهی (2 نکته مهم)

کاهش کلسترول با تغذیه سالم و داروهای گیاهی
با کمی تغییر در رژیم غذاییتان و اضافه کردن فعالیت بدنی و عادات خوب، میتوانید کلسترول خونتان را پایین بیاورید و قلبی سالمتر داشته باشید.
۱. غذاهای غنی از فیبر: مانند سبوس و بلغور جوی دوسر که فیبر محلول دارند و به کاهش کلسترول بد کمک میکنند. فیبر محلول همچنین در خوراکیهای دیگر نظیر جو، لوبیا قرمز، سیب، گلابی و آلو نیز وجود دارد.
۲. ماهی: مصرف ماهیهای چرب میتواند برای سلامت قلب مفید باشد. این ماهیها سرشار از امگا ۳ هستند که به کاهش فشار خون و خطر لخته شدن خون کمک میکند. انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که
حداقل هفتهای ۲ بار ماهی بخورید. ماهیهای دارای امگا ۳ بالا شامل ماهی خالمخالی، شاهماهی، قزلآلا، ساردین و سالمون هستند. فقط فراموش نکنید که برای بهرهمندی از فواید ضدکلسترول ماهی، بهتر است آن را سرخ نکنید و بهجای آن به صورت تنوری یا بخارپز میل کنید.
۳. آجیل: گردو، بادام و دیگر مغزها میتوانند کلسترول خون را کاهش دهند. مصرف روزانه یک مشت آجیل مانند بادام، فندق، بادامزمینی، گردو و پسته به سلامت قلب کمک میکند؛ اما باید از آجیلهای شور پرهیز کرد.
۴.روغنزیتون: روغنزیتون دارای ترکیبات آنتیاکسیدانی است که به کاهش کلسترول بد کمک میکند. مصرف روزانه ۲ قاشق غذاخوری روغنزیتون برای سلامت قلب و عروق مفید است. میتوانید به جای سس سالاد از روغنزیتون و سرکه یا آب لیموترش تازه استفاده کنید. روغنزیتون فرابکر و بکر از انواع دیگر فرآوریشده بیشتر خاصیت آنتیاکسیدانی دارند.
۵. تغییرات دیگر: اگر میخواهید کلسترول خونتان کاهش یابد، باید مقدار کل چربیهای مصرفیتان، بهویژه چربیهای اشباع و ترانس را که در گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، کیکها، شیرینیها و بیسکویتهای بسته-b بندیشده وجود دارند، به حداقل برسانید.
با فلفل سیاه چربیها را شکست دهید
فلفل سیاه به خاطر وجود مادهای به نام «پپرین» که باعث تندی آن میشود، میتواند تشکیل سلولهای جدید چربی را متوقف کند و از تجمع چربی در بدن جلوگیری کند. تحقیقات گذشته نشان میدهد
که فلفل سیاه به جز مزایای زیادی که برای سلامتی دارد، باعث کاهش چربی موجود در خون نیز میشود.در حال حاضر، پژوهشگران در آزمایشگاه و با استفاده از مدلهای کامپیوتری مشخص کردهاند که «پپرین»
در فعالیت ژنی که مسئول کنترل تولید سلولهای جدید چربی است، نقش دارد. همچنین، «پپرین» ممکن است بر فرآیندهای متابولیکی که به کنترل چربی کمک میکند، تاثیر بگذارد.
محققان باور دارند که این یافته میتواند باعث استفاده گستردهتری از عصاره پپرین یا فلفل سیاه در مبارزه با چربی و بیماریهای مرتبط با آن شود.
فواید خرفه
کاهش چربی خون با کمک خرفه
مرتضی صفوی، متخصص تغذیه، میگوید مصرف خرفه به صورت خام یا پخته میتواند به کاهش چربی خون و رفع التهاب در بدن کمک کند. در پزشکی سنتی ایران، از خرفه برای درمان لاغری،
کاهش تشنگی و تقویت بدن استفاده میشود. او میافزاید که خرفه خون را تصفیه کرده، تب را کاهش میدهد و به عنوان یک ادرارآور عمل میکند. همچنین این گیاه میتواند جلوی کمبود ویتامین C را بگیرد.
صفوی ادامه داد: از خرفه میتوان به طور موضعی برای درمان سوختگی، میخچه، دمل و جوش استفاده کرد. او همچنین بیان کرد که میتوان روزانه 5 تا 100 گرم از خرفه تازه را در سه وعده مصرف کرد که تاثیرات خوبی بر بدن دارد.
گردآوری: مجله اینترنتی رضیم