کتلت تکیر ترکیه ای : سریع، راحت و خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
چگونه در منزل کتلت تکیر درست کنیم؟
به گزارش رضیم: کتلت یکی از غذاهایی است که همه ما از دوران کودکی با آن خاطره داریم و هر جا که باشیم، طعم و بوی کتلتهایی که در کودکی میخوردیم را فراموش نمیکنیم. این غذای خوشمزه و یادآور، معمولاً با نان خورده میشود.
مواد لازم برای ۶ نفر
- گوشت گوساله ۸۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد متوسط
- آب ¼ لیوان
- پودر نان خشک ۳ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
- جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری
- زیره سبز ۲ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه ۲ قاشق چایخوری
- پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
- نمک ۱٫۵ قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه سس کتلت
- سس فلفل ۱ قاشق چایخوری
- گوجه فرنگی ۲ عدد بزرگ
- فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
- پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه کتلت تکیر داغ ترکیهای
مرحله اول
برای تهیه کتلت تکیر داغ، ابتدا گوشت را میشوییم و چرخ میکنیم. سپس در کاسهای میریزیم و آب لیمو، فلفل سیاه، پاپریکا، جوش شیرین، زیره سبز و نمک را به آن اضافه میکنیم. حالا به مدت ۵ دقیقه خوب گوشت را ورز میدهیم.
مرحله دوم
سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۴ ساعت در یخچال میگذاریم. در این اثنا، پیاز و سیرها را پوست کنده و میشوییم و با رنده ریز رنده میکنیم. حالا گوشت را از یخچال خارج میکنیم.
مرحله سوم
سپس سیر و پیاز رنده شده را به مخلوط گوشت اضافه میکنیم، پودر نان خشک و آب را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز میدهیم تا مواد یکدست شوند (حدود ۳ تا ۴ دقیقه کافی است). بعد مقداری از مایه را برمیداریم و با دست به آن شکل میدهیم.
مرحله چهارم
میتوانیم به هر شکلی مایه کتلتها را شکل بدهیم؛ من آنها را به حالت دراز و مستطیلی درست میکنم. سپس آنها را در ظرفی میچینیم، رویشان سلفون میکشیم و به مدت ۴ ساعت دیگر در یخچال میگذاریم.
مرحله پنجم
پس از گذشت زمان، مایه کتلتها را از یخچال خارج میکنیم و در تابهای کمی روغن زیتون میریزیم و حرارت را کم میکنیم تا روغن به آرامی داغ شود. سپس کتلتها را در تابه قرار میدهیم و حرارت را افزایش میدهیم.
مرحله ششم
حال کتلتها را در تابه جابهجا میکنیم تا تفت بخورند و تمام نقاط آنها تغییر رنگ دهند. سپس در تابه را میگذاریم و حرارت را ملایم میکنیم و اجازه میدهیم تا کتلتها بپزند. هر ۳ تا ۴ دقیقه در تابه را برمیداریم و کتلتها را هم میزنیم.
مرحله هفتم
در آخر، گوجهفرنگیها را میشوییم و با رنده ریز رنده میکنیم. سپس سس فلفل به همراه پاپریکا و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و همه مواد را مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. سپس در یک تابه مناسب میریزیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، تابه را روی حرارت قرار میدهیم و مواد سس را کمی تفت میدهیم تا غلیظ شوند. در پایان، کتلتهای سرخ شده را در ظرفی میچینیم و سس آماده شده را در یک کاسه کوچک کنار کتلتها سرو میکنیم.