تغذیه سالم

 کدام خوراکی ها باعث ایجاد تپش قلب می شوند ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

ارتباط غذا و تپش قلب

کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند ؟

تپش قلب بعد از غذا می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد؛ مثل:
استفاده از برخی مکمل‌های غذایی

برخی مواد غذایی و مکمل‌هایی که در کنار وعده‌های غذایی مصرف می‌شوند، ممکن است تپش قلب ایجاد کنند، از جمله:

نارنج. بعضی افراد از نارنج برای سوزش معده، کاهش وزن و مشکلات پوستی استفاده می‌کنند.
گیاه افدرا. برخی مردم از این گیاه برای درمان سرماخوردگی، سردرد و افزایش انرژی استفاده میکنند.
جینسنگ. برخی افراد از این گیاه برای افزایش انرژی ذهنی و جسمی استفاده می‌کنند.
زالزالک. این گیاه برای برخی بیماری‌های قلبی مثل آنژین مورد استفاده قرار می‌گیرد.
سنبل الطیب. این گیاه برای درمان اختلالات خواب، اضطراب و افسردگی به کار می‌رود.

تپش قلب نشانه چیست ؟

تپش قلب می‌تواند نشانه‌ای از برخی بیماری‌ها باشد، مانند:

  • کم خونی
  • کم آبی بدن
  • از دست دادن خون
  • پایین بودن سطح قند خون
  • پایین بودن میزان دی اکسید کربن در خون
  • پایین بودن میزان اکسیژن در خون
  • پایین بودن سطح پتاسیم
  • پرکاری غده تیروئید
  • شوکه شدن

رابطه تغذیه و بیماریهای قلبی

خوراکی هایی که باعث تپش قلب می شوند

گاهی تپش قلب بعد از خوردن غذا می‌تواند به خاطر خود غذا نباشد بلکه به خاطر عمل بلعیدن باشد.

گاهی بعد از غذا و زمانی که ایستاده‌اید، ممکن است احساس تپش قلب کنید. همچنین، احساسات مثل اضطراب یا استرس هنگام خوردن غذا هم می‌توانند باعث تپش قلب شوند.

مواد خوراکی سرد و‌ تر

مصرف مکرر مواد غذایی مانند اسفناج، آلو، انار، باقلا، بالنگ، بامیه، خرفه، پنیر، خیار، دوغ، زردآلو، کدو، کدو حلوایی، هلو، گلابی و هندوانه به خاطر مزاج سرد و تر، برای افرادی که دچار تپش قلب هستند، مضر است و می‌تواند این حالت را بدتر کند. برای کاهش تپش قلب خود، بهتر است از خوردن این مواد غذایی پرهیز کنید و در رژیم غذایی خود تعادل بین غذاهای گرم و سرد را رعایت کنید.

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

غذاهای مضر برای ضربان قلب

آیا قهوه باعث تپش قلب میشود ؟

مواد غذایی حاوی کافئین می‌توانند تعداد ضربان قلب را افزایش دهند. کافئین یک محرک است و می‌تواند سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند.

این وضعیت باعث می‌شود که ضربان قلب افزایش یابد. اگر به فشار خون بالا یا مشکلات تپش قلب مبتلا هستید، بهتر است از مصرف هر نوع خوراکی کافئین‌دار خودداری کنید یا مصرف آن را محدود کنید.

کافئین در قهوه، چای سیاه، چای سبز، برخی نوشابه‌های گازدار (به ویژه کولاها)، نوشیدنی‌های انرژی زا و شکلات وجود دارد.

 کدام خوراکی ها باعث ایجاد تپش قلب می شوند ؟ (2 نکته مهم)

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

غذاهای مضر برای تپش قلب

آیا شکلات تلخ تپش قلب را بالا میبرد ؟

تئوبرومین یکی دیگر از مواد محرک سیستم عصبی است که به طور طبیعی در شکلات و خوراکی‌هایی با طعم شکلات (مانند بستنی، کیک، آبنبات، شکلات داغ و شیر شکلاتی) وجود دارد.

بر اساس تحقیقاتی که در سال…“`html

در سال 2013، تئوبرومین بسته به مقداری که مصرف می‌شود، می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب شود؛ به این معنی که هرچه تئوبرومین بیشتری استفاده کنید، ضربان قلب شما بیشتر افزایش می‌یابد. بنابراین، اگر شما به تپش قلب بالا مبتلا هستید، بهتر است از خوردن شکلات تا جایی که ممکن است خودداری کنید.

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

چه غذاهایی مسبب تپش قلب هستند ؟

اسیدهای چرب امگا۳

برخی از مواد غذایی گیاهی مانند گردو و روغن‌های گیاهی حاوی نوعی اسید چرب به نام آلفا لینولنیک اسید «ALA» هستند که از خانواده امگا۳ها می‌باشند. همچنین، ماهی نیز دارای چند نوع اسید چرب امگا۳ است. با مصرف این نوع غذاها می‌توانید ضربان قلب خود را کاهش دهید.

این اسیدهای چرب امگا ۳ مستقیماً بر روی انقباضات قلب تأثیر دارند و می‌توانند باعث کاهش ضربان قلب شوند. ماهی‌هایی مانند قزل‌آلا، سالمون، تن، و همچنین انواع دیگر ماهی‌ها سرشار از این اسیدها هستند.

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

خوراکی‌هایی که ضربان قلب شما را بالا می‌برند

مصرف فیبر و تپش قلب

مقدار بالای تری گلیسرید در خون می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب شود. این چربی‌ها می‌توانند خطر بیماری‌های قلبی را بالا ببرند؛ اما مصرف غذاهایی که تری گلیسرید کمتری دارند، به همراه گندم کامل، برنج قهوه‌ای و جو دوسر می‌توانند به کاهش تری گلیسرید خون و بهبود ضربان قلب کمک کنند. فیبرهای غذایی مثل لوبیا، جو دوسر، دانه‌های کتان، سبوس برنج، میوه‌ها و سبزیجات به کاهش تری گلیسرید کمک می‌کنند.

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

افزایش ضربان قلب با مواد غذایی

مصرف مواد غذایی شیرین و بالا رفتن ضربان قلب

غذاهایی که قند خون را افزایش می‌دهند می‌توانند ضربان قلب را هم بالا ببرند. بر اساس تحقیقات، قند خون بالا می‌تواند در عملکرد مناسب رگ‌های خونی اختلال ایجاد کند و موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون شود.

مواد غذایی با کربوهیدرات بالا، به ویژه کربوهیدرات‌های ساده، نیز می‌توانند فشار خون را افزایش دهند.

نوشیدنی‌های پرشکر، آبنبات، دسرهای شیرین، غذاهای فوری، نان سفید، ماکارونی و برنج سفید از جمله این غذاها هستند که به سرعت قند خون را بالا می‌برند.

بهتر است این نوع غذاها را کمتر مصرف کنید و به جای آن از نان گندم کامل، سبزیجات و لوبیا استفاده نمایید چون اینها غالباً دارای کربوهیدرات‌های پیچیده‌تری هستند و قندهای ساده کمتری دارند.

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

شکر و تپش قلب

الکل و ضعیف شدن قلب

نوشیدنی‌های الکلی می‌توانند باعث ایجاد بی‌نظمی در ضربان قلب شوند. بی‌نظمی زمانی اتفاق می‌افتد که قلب یا سرعت تپش آن زیاد می‌شود یا خیلی کم می‌شود.

افرادی که الکل مصرف می‌کنند معمولاً دچار ضعف قلب هستند. وقتی قلب ضعیف باشد، ممکن است مشکلاتی مانند فیبریلاسیون دهلیزی، فلوتر دهلیزی و تندتپشی بطنی ایجاد شود.

قلب ممکن است وقتی فرد مصرف الکل را متوقف کند، به حالت طبیعی خود برگردد و خطر بی‌نظمی در ضربان آن کاهش یابد. الکل می‌تواند به سلول‌های قلب آسیب بزند.

“““html

زده و تپش قلب را بالا می برد.

برای داشتن یک ضربان قلب طبیعی، یکی از بهترین کارها خوردن غذاهایی است که مواد معدنی دارند.

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

آیا الکل می‌تواند ضربان قلب را بالا ببرد؟

برخی از گیاهان دارویی

برخی گیاهان دارویی مانند افدرا (که برای درمان سرماخوردگی و آلرژی استفاده می‌شود) می‌توانند باعث افزایش فشار خون و بی‌نظمی در تپش قلب شوند. این گیاه حتی ممکن است منجر به حملات قلبی، سکته و در بعضی موارد مرگ شود.

ارتباط غذا و قلب | کدام مواد غذایی تپش قلب را بالا میبرند | چرا بعد از خوردن غذا تپش قلب میگیریم

داروهای گیاهی برای تپش قلب

زمان مراجعه به پزشک

اگر تا حالا تپش قلب را تجربه نکرده‌اید ولی حالا به آن مبتلا شده‌اید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. این وضعیت می‌تواند بی‌خطر باشد، اما اگر با علائم زیر همراه بود، ممکن است نشانه یک بیماری باشد. علائمی مانند:

  • مشکل در تنفس
  • عرق کردن بیش از حد
  • احساس گیجی و سرگیجه
  • غش کردن
  • درد در قفسه سینه
  • احساس فشار یا تنگی در قفسه سینه، پشت کمر، بازوها، گردن یا فک

زمانی که ضربان قلب به حالت عادی برمی‌گردد، معمولاً تپش قلب بعد از چند ثانیه متوقف می‌شود. در بعضی موارد، قلب ممکن است به مدت چند دقیقه یا بیشتر به طور نامنظم تپش داشته باشد. در این شرایط، ممکن است احساس درد در قفسه سینه کنید و حتی غش کنید.

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا