کربوهیدرات موجود در یک عدد موز چقدر است ؟ (2 نکته مهم)

کربوهیدرات موجود در موز
موز دارای کربوهیدراتهای پیچیده است.
اگر دنبال یک میان وعده سالم و مغذی هستید که گرسنگیتان را برطرف کند، موز گزینه خوبی است. موز سرشار از ویتامین A، نیاسین، ویتامین B6، تیامین، ریبوفلاوین و اسید فولیک است. همچنین موز منبع خوبی از پتاسیم و مواد معدنی دیگر است که به حفظ سلامت و تناسب اندام کمک میکنند.
بیشتر کالری موز از کربوهیدراتهای موجود در آن تأمین میشود. این کربوهیدراتها ترکیبی از قندهای ساده و نشاسته هستند. با این حال، بیشتر کربوهیدراتهای موز به شکل پیچیده وجود دارند.
محتویات کربوهیدرات موز با رسیدن آن تغییر میکند. هر چه موز بیشتر رسیده باشد، مقدار قند آن افزایش مییابد و این تأثیری روی کالری آن دارد. همچنین بهتر است موز را زمانی بخورید که به طور کامل رسیده و پوست آن زرد شده است. به عنوان مثال، یک موز کوچک حدود 23 گرم کربوهیدرات دارد، در حالی که یک موز متوسط و بزرگ به ترتیب 27 و 31 گرم کربوهیدرات دارند.
شاخص قند روشی برای تعیین تأثیر خوراکیها بر سطح قند خون است.
این شاخص سرعت ورود کربوهیدراتها به جریان خون را اندازهگیری میکند و مشخص میکند که چقدر این کربوهیدراتها میتوانند قند خون را افزایش دهند. موز کاملاً رسیده در مقیاس 1 تا 100 مقدار 51 را دارد. دامنهی مناسب برای شاخص قند این میوه بین 42 تا 51 است. هضم موز زرد و رسیده نیز راحتتر است. مقدار کربوهیدرات موز به اندازه آن بستگی دارد.
کربوهیدرات چیست؟
کربوهیدراتها منبع اصلی انرژی برای بدن ما هستند. بدن ما راحتتر کربوهیدراتها را هضم میکند، زیرا آنها به سرعت به گلوکز تبدیل میشوند، که نوعی قند است که سلولها برای تأمین انرژی از آن استفاده میکنند. پروتئینها و چربیها به این سادگی هضم نمیشوند.
البته، داشتن رژیم غذایی با کربوهیدرات زیاد ممکن است باعث مشکلاتی مانند عدم تعادل در سطح قند خون و اختلال در عملکرد بدن شود. اگر قند خون تنظیم نشود، ممکن است احساس نوسانات خلق و خو، تحریکپذیری و خستگی کنید. برای عملکرد درست بدن باید از رژیم غذایی شامل پروتئین، چربی، فیبر و کربوهیدرات به میزان کافی استفاده کنید.
سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که 55 تا 75 درصد از رژیم غذایی باید از کربوهیدراتها تشکیل شود. از این مقدار، تقریباً 10 درصد باید از کربوهیدراتهای ساده و بقیه باید از کربوهیدراتهای پیچیده تأمین گردد. کربوهیدراتها عمدتاً به دو دسته تقسیم میشوند: کربوهیدراتهای ساده و کربوهیدراتهای پیچیده. کربوهیدراتهای پیچیده نیز شامل نشاسته و فیبر هستند.
از منابع غذایی حاوی نشاسته میتوان به سیبزمینی، برنج، نان و ماکارونی اشاره کرد. غلات کامل، سبزیجات و آجیل نیز منابع خوبی از فیبر هستند.
منبع : راسخون