کرپ ژامبون | یک عصرانه خوب با دستور تهیه آسان (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه کرپ ژامبون (رولت ژامبون – رول کرپ ژامبون)
کرپ نوعی نان یا پنکیک نازک و لطیف فرانسوی است که با آرد گندم، تخممرغ و شیر درست میشود. معمولاً مایه کرپ را در یک تابه نچسب میریزند و بعد از سرخ شدن یک طرفش، طرف دیگرش را هم سرخ میکنند.
کرپها انواع مختلفی دارند و از جمله محبوبترین آنها میتوان به کرپ نوتلا، کرپ گوشت، کرپ مرغ و کرپ ژامبون اشاره کرد.
این کرپها معمولاً برای صبحانه، عصرانه یا حتی شام استفاده میشوند. ما در اینجا طرز تهیه کرپ ژامبون را توضیح میدهیم که گزینهای ساده، خوشمزه و زیبا برای مهمانیها است و میتوانید آن را به صورت رول کرپ یا رولت ژامبون برش بزنید و سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه کرپ ژامبون:
آرد 1 پیمانه
تخممرغ 5 عدد
شیر 1 پیمانه
روغن نصف پیمانه
نمک و پودر سیر به میزان لازم
ژامبون 8-10 ورق
سس مایونز 2-3 قاشق غذاخوری
جعفری خردشده 3 قاشق غذاخوری
پنیر ورقهای 10 عدد
خیارشور (اختیاری) 150-200 گرم
دستور تهیه کرپ ژامبون:
برای تهیه کرپ ژامبون، ابتدا خمیر کرپ را آماده میکنیم و به تعداد مورد نیاز، کرپ ساده درست میکنیم. اول، تخممرغها را در یک کاسه بشکنید.
برای جلوگیری از گلوله شدن آرد، تخممرغها را ۴-۵ ثانیه با همزن برقی بزنید. سپس، آرد را یکجا به تخممرغها اضافه کنید.
اول با همزن خاموش و سپس با دور کند همزن، تخممرغها و آرد را ۲-۳ دقیقه هم بزنید.
وقتی که مایه یکدست شد و گلولههای آرد دیده نشد، نمک و پودر سیر یا هر سبزی معطر دلخواه را اضافه کنید.
سپس روغن را اضافه کرده و ۱ دقیقه هم بزنید.
شیر را هم اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا مایه یکدست شود. حالا مایهای با حبابهای ریز دارید که باید حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه در یخچال یا بیرون استراحت کند تا حباب ها از بین برود.
برای سرخ کردن کرپها، ابتدا تابه نچسب را بدون روغن به مدت ۵ دقیقه روی شعله ملایم گرم کنید.
سپس با اسپری روغن یا قلمو، کف و دیوارههای تابه را به روغن آغشته کنید. باید مراقب باشید که روغن زیاد نریزید چون باعث خراب شدن کرپ میشود.
وقتی تابه داغ شد، مقداری از مایه کرپ را در تابه بریزید و آن را با چرخاندن تابه به صورت یکنواخت پخش کنید.
وقتی یک طرف کرپ سرخ شد، آن را برگردانید و طرف دیگرش را هم سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن دو طرف، کرپ را روی سطح صافی بگذارید و بگذارید چند دقیقه خنک شود.
وقتی کرپ خنک شد، با کمک قاشق یا قلمو سس مایونز را روی آن پخش کنید تا کل سطح را بپوشاند.
سپس ورقههای ژامبون را به صورت یکنواخت روی کرپ قرار دهید. در صورت تمایل، خیارشورها را رنده یا خرد کرده و یک سمت کرپ را با خیارشورها بپوشانید و سمت دیگر را با ورقههای پنیر.
در نهایت، کرپ را به آرامی رول کنید. رول را در یک کیسه فریزری گذاشته یا با سلفون بپوشانید و حدود ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا راحتتر برش بزنید.
بعد از این مدت، با فاصله حدود ۲ سانتیمتر با یک چاقوی تیز رول را برش بزنید.
چند نکته درباره دستور تهیه انواع کرپ:
به خاطر اینکه تعداد تخممرغهای کار رفته در مایه کرپ زیاد است، ممکن است بعد از سرد شدن بوی تخممرغ احساس شود. بنابراین بهتر است حتماً از یک ادویه یا سبزی معطر مثل آویشن یا شنبلیله استفاده کنید.
شما میتوانید هر نوع مایهای را در وسط کرپ قرار داده و آن را رول کنید یا به صورت رول کامل تکنفره سرو کنید.
اگر از مایه گوشتی استفاده میکنید، خوب است مایه گوشتی کم آب و بدون رب یا با حداقل رب آماده شود.
اگر میخواهید کرپ را برای صبحانه درست کنید، مقدار نمک را کم کنید و به آن کمی پودر هل یا وانیل اضافه کنید تا بوی تخممرغ احساس نشود.