بیماری ها و درمان آنها

کلسیفیکاسیون در سینه(Calcification)چیست؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

کلسیفیکاسیون پستانی یا كلسيفيكاسيون در سينه چیست؟

کلسیفیکاسیون (به انگلیسی: Calcification) به معنی
جمع شدن کلسیم در یکی از بافت‌های بدن

است. این وضعیت در بافت استخوانی به طور طبیعی رخ می‌دهد و باعث تشکیل استخوان می‌شود. اما در برخی موارد، ممکن است در بافت‌های نرم مانند مفاصل یا تاندون‌ها هم اتفاق بیفتد.

با ما همراه باشید تا با کلسیفیکاسیون پستانی و نحوه درمان این مشکل آشنا شوید.

کلسیفیکاسیون پستان

به طور کلی، کلسیفیکاسیون پستان به معنی
رسوب کلسیم در بافت پستانی

است. در ماموگرافی، این رسوب‌ها به شکل نقاط یا خطوط سفید دیده می‌شوند و معمولاً خیلی کوچک هستند و نمی‌توان آنها را احساس کرد. این کلسیفیکاسیون‌ها معمولاً در ماموگرافی قابل مشاهده هستند و بعد از دوران یائسگی راحت‌تر تشخیص داده می‌شوند. اگرچه بیشتر این کلسیفیکاسیون‌ها بیماری‌زا نیستند، اما برخی الگوهای خاص می‌توانند نشان‌دهنده وجود سرطان سینه باشند.

کلسیفیکاسیون‌ها در ماموگرافی به شکل زیر دیده می‌شوند:

ماکرو کلسیفیکاسیون‌ها به شکل
خطوط بزرگ سفید رنگ

ظاهر می‌شوند. در اکثر موارد، ماکرو کلسیفیکاسیون‌ها غیر سرطانی هستند و نیازی به آزمایش یا درمان اضافی ندارند. میکرو کلسیفیکاسیون‌ها به شکل نقاط یا لکه‌های سفید کوچکی دیده می‌شوند که شباهتی به دانه‌های نمک دارند. این‌ها نیز عموماً خوش‌خیم هستند، اما برخی الگوهای آنها می‌توانند نشانه‌ای از سرطان باشند.

کلسیفیکاسیون پستانی، كلسيفيكاسيون در سينه چیست؟

اگر الگوی کلسیفیکاسیون مشکوک به نظر برسد، رادیولوژیست ممکن است انجام آزمایش‌های بیشتری مثل ماموگرافی مجدد با تصاویر بزرگ‌نمایی یا نمونه‌برداری از سینه را پیشنهاد کند.
همچنین ممکن است از شما بخواهد که تصاویر قدیمی ماموگرافی خود را همراه داشته باشید تا بتواند ببیند آیا کلسیفیکاسیون‌ها تازگی پیدا کرده‌اند یا تغییراتی داشته‌اند. در برخی موارد، ممکن است رادیولوژیست توصیه کند که پس از ۶ ماه ماموگرافی دیگری انجام دهید تا تغییرات را بررسی کند.

کلسیفیکاسیون

کلسیم را در سنین بالا با احتیاط مصرف کنید تا دچار کلسیفیکاسیون نشوید!


کلسیفیکاسیون پستانی، كلسيفيكاسيون در سينه چیست؟

کلسیفیکاسیون در سینه(Calcification)چیست؟ (2 نکته مهم)

طبق تحقیقی که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده، مشخص شده است که قلب به کلسیم نیاز ندارد. در این مطالعه که به مدت طولانی انجام شده، حدود ۱۵۰۰ نفر فرد بالغ بررسی شدند. سن این افراد بین ۴۵ تا ۸۴ سال بود و هیچ‌کدام سابقه کلسیفیکاسیون نداشتند.

“`رسوب کلسیم) در عروق کرونر یا CAC دیده نمی‌شود.

این مشکل یکی از دلایل ابتلا به آترواسکلروزیس یا تصلب شرایین است. افرادی که در این تحقیق شرکت کردند، حداقل ۱۰ سال با دانشمندان همکاری کردند تا اطلاعات لازم به دست آید. دانشمندان متوجه شدند که افرادی که روزانه کلسیم بیشتری از غذاهای خود دریافت می‌کنند، در این ده سال کمتر دچار مشکل تصلب شرایین می‌شوند. اما وضعیت کسانی که کلسیم را از طریق مکمل‌ها دریافت می‌کردند کاملاً برعکس بود! با بررسی تمام منابع کلسیم و عوامل دیگر، مشخص شد که مصرف مکمل‌های کلسیم خطر کلسیفیکاسیون عروق کرونر را ۲۲٪ افزایش می‌دهد.

دکتر ارین میکوس، نویسنده اصلی این مطالعه و استاد پزشکی در مرکز پیشگیری از بیماری‌های قلبی در دانشگاه جان هاپکینز، گفت: وقتی صحبت از مکمل‌های ویتامینی و مواد معدنی می‌شود، بسیاری از مردم فکر می‌کنند هر چه بیشتر بخورند، بهتر است. اما این درست نیست، چون استفاده از آنها می‌تواند سلامت قلب و عروق و حتی سایر اعضا را به علت رسوب کلسیم به خطر بیندازد.

بر اساس گفته‌های جان اندرسن، استاد تغذیه در دانشگاه کارولینای شمالی، انواع مختلف کلسیم به شکل‌های متفاوتی در بدن جذب می‌شوند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف مکمل‌های کلسیم در افراد سالمند، باعث جذب کلسیم در استخوان‌ها نمی‌شود و اضافات آن از ادرار دفع نمی‌شود و در بافت‌های نرم بدن رسوب می‌کند که همین مسئله فرآیند کلسیفیکاسیون را ایجاد می‌کند.

کلسیفیکاسیون پستانی، كلسيفيكاسيون در سينه چیست؟

راه‌حلی که برای این مشکل پیشنهاد می‌شود استفاده از ویتامین K2-7 به همراه کلسیم و ویتامین D است. ویتامین K₂ به طور شگفت‌انگیزی باعث می‌شود که کلسیم از خون و رگ‌ها خارج شده و در بافت استخوانی ذخیره شود. همچنین این ویتامین با فعال کردن پروتئین استئوکلسین (پروتئینی که وابسته به ویتامین K₂ است) شرایط مناسب برای نگهداری کلسیم در استخوان‌ها را فراهم می‌آورد. ویتامین D₃ نیز جذب کلسیم و فسفر را افزایش می‌دهد و تولید استئوکلسین توسط سلول‌های استخوانی را بیشتر می‌کند.

بررسی‌ها و مطالعات نشان داده‌اند که ویتامین K2-7 به بهبود تراکم استخوان و کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند. در مطالعه‌ای که در ژورنال BGN در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، تأثیر مثبت ویتامین K2-7 در افزایش فعالیت استئوکلسین و بهبود سلامت استخوان‌ها تأیید شد.

همچنین، نتایج مطالعه روتردام که در مدت ده سال روی ۴۸۰۷ نفر بالای ۵۵ سال انجام شده، نشان داد که مصرف ویتامین K2-7 به ۵۰% کاهش کلسیفیکاسیون عروق، ۵۰% کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های عروقی و ۲۵% کاهش کل مرگ و میر نسبت به کسانی که این ویتامین را مصرف نمی‌کردند، منجر شده است.

با توجه به نتایج سال‌ها مطالعه، می‌توان نتیجه گرفت که گرچه کلسیم برای تقویت استخوان و دندان‌ها ضروری است، اما هدایت صحیح آن به مکان مناسب اهمیت بیشتری دارد. مصرف کلسیم بدون همراهی ویتامین K2-7 تنها منجر به تجمع آن در بافت‌های نرم و به ویژه عروق می‌شود و نه در استخوان‌ها، که در واقع جای اصلی آن است.

با توجه به یافته‌های پژوهشگران درباره نقش ویتامین K2-7 در پیشگیری از پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی، فراموش نکنید که این ویتامین را در رژیم غذایی خود قرار دهید تا از فواید آن بهره‌مند شوید. برای دستیابی به این سه ماده مهم و حفظ سلامت استخوان‌ها در دوران مختلف زندگی، می‌توانید از مکمل استئوکینون استفاده کنید.

اگر سوال یا نکته‌ای درباره موضوع کلسیفیکاسیون پستانی

منبع:ویکی پدیا

کلسیفیکاسیون

مجله اینترنتی رضیم

مرجان امینی

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا