رسپی
کله گنجشکی | ۲ روش متفاوت برای تهیه خوراک سر گنجشکی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه خوراک کله گنجشکی
در این مطلب، طرز تهیه کله گنجشکی که یکی از خوشمزهترین و سریعترین غذاها است، برای شما میگذارم. اسم این غذا سرگنجشکی یا کله گنجیشکی است. امیدوارم آن را درست کنید و از طعمش لذت ببرید. با رضیم همراه باشید.
دستور تهیه خوراک سنتی کله گنجشکی
روش اول: کله گنجشکی با نخود
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: 400 گرم
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- گوجه فرنگی: 4 تا 5 عدد
- سبزی خشک (ترخون، مرزه و ریحان): 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- نخود: 1 پیمانه
- ادویه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مراحل پخت
- ابتدا نخود و گوشت را در هاون ساییده، سپس این مخلوط را با سبزیجات معطر و ادویهها ترکیب کرده و به شکل گلولههایی به اندازه گردو درآورید.
- سپس در یک ظرف دیگر، پیاز را با کمی روغن تفت دهید و کوفتهها را به آن اضافه کنید و گوجه فرنگی رنده شده و کمی آب بریزید.
- در نهایت، بگذارید تا مواد به خوبی بپزند و آب کمی در ظرف باقی بماند.
روش دوم: کله گنجشکی با سیبزمینی
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: 150 گرم (300 کالری)
- سیبزمینی: 1 عدد کوچک (70 کالری)
- پیاز کوچک: 1 عدد (5 کالری)
- رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری (5 کالری)
- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
دستور تهیه
- ابتدا پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
- گوشت چرخ کرده را با نصف پیاز رنده شده ورز دهید.
- سپس با دست، گلولههای کوچکی (کوفته) درست کنید.
- در یک قابلمه، رب گوجهفرنگی و نصف دیگر پیاز رنده شده را بریزید.
- سیبزمینی را خرد کنید و به مواد اضافه کنید. کمی آب بریزید و کوفتهها را داخل قابلمه قرار دهید.
- اجازه دهید خورشت شما خوب جا بیفتد و گوشت پخته شود.
نکات تکمیلی در مورد کوفته سرگنجشکی
- کوفته سرگنجشکی در دسته دلمه و کوفتهها قرار میگیرد.
- زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود 30 دقیقه است.
- زمان پخت و انتظار نیز حدود 30 دقیقه میباشد.
- کوفته سرگنجشکی را میتوانید در وعده نهار یا شام سرو کنید.
- همچنین میتوانید در ماه رمضان به عنوان سحری یا افطار میل کنید.
- توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب است.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه آبگوشت کشک | غذای محلی
دستور تهیه آب ترشی غذای محلی چهارمحال و بختیاری
قیساوا | دستور تهیه یک غذای محلی به نام قیساوا
آبگوشت بامیه | دستور تهیه آبگوشت با بامیه غذای محلی ایلام