بیماری ها و درمان آنها

کمبود چه ویتامین ها و مواد معدنی شما را بی حال می کند؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

کمبود چه ویتامین‌ها و مواد معدنی شما را خسته می‌کند؟

یک استاد دانشگاه در زمینه تحقیقات تغذیه گفت که ضعف و بی‌حالی می‌تواند به دلیل مشکلات غذایی باشد و افزود:

«آهن مهم‌ترین ماده معدنی است و کمبود آن همیشه به شکل کم‌خونی ظهور نمی‌کند. بلکه از نشانه‌های ابتدایی کمبود آهن، احساس ضعف و بی‌حالی، خستگی بیش از حد و کاهش تمرکز و توانایی کار است.»
دکتر تیرنگ نیستانی گفت:«ضعف و بی‌حالی ممکن است به خاطر کمبود مواد غذایی باشد، به ویژه اکنون که کمبودهای تغذیه‌ای اغلب به‌طور واضح کنترل شده‌اند. اما کمبودهای نهفته یا نامحسوس می‌توانند نشانه‌های مبهمی داشته باشند و در بعضی موارد با ضعف و بی‌حالی خود را نشان دهند.
همچنین فراموش نکنید که انرژی و نشاط به توده‌ ماهیچه‌ای بدن مربوط می‌شود و کسانی که توده‌ ماهیچه‌ای کمتری دارند، رغم اینکه وزن مناسبی دارند، ممکن است دچار ضعف و بی‌حالی شوند.»
وی ادامه داد:

«آهن مهم‌ترین ماده معدنی است و کمبود آن همیشه به کم‌خونی نمی‌انجامد. از علائم اولیه کمبود آهن، ضعف و خستگی و کاهش تمرکز است، به خصوص در زنان باردار یا در دوره قاعدگی. اگر این علامت‌ها را تجربه کردید باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.»
این کارشناس تغذیه همچنین اضافه کرد:

«کمبود برخی ویتامین‌ها نیز می‌تواند باعث ضعف و بی‌حالی شود، مانند ویتامین‌های گروه B، به‌خصوص B2 و B6 و نیاسین. کمبود این ویتامین‌ها می‌تواند منجر به تحریک‌پذیری و اضطراب شود. افراد با رژیم غذایی نامناسب احساس ضعف و بی‌حالی می‌کنند و باید بدانید که رژیم غذایی نامناسب می‌تواند به ضعف و بی‌حالی منجر شود.»
این استاد دانشگاه ادامه داد:

«کمبود ویتامین D که معمولاً به عنوان ویتامینی برای استخوان‌ها شناخته می‌شود، همچنین می‌تواند باعث ضعف و بی‌حالی شود. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که در سالمندان، کمبود این ویتامین می‌تواند با افزایش تعداد دفعات افتادن و شکستگی‌ها ارتباط داشته باشد. هر چه ویتامین D کمتر باشد، احتمال افتادن بیشتر است و انقباض عضلات نیز با کمبود ویتامین D ارتباط دارد و باعث ضعف و بی‌حالی می‌شود.»
دکتر تیرنگ نیستانی افزوده است: «آفتاب یکی از مهم‌ترین منابع ویتامین D است. همچنین این ویتامین در روغن کبد ماهی که معمولاً در رژیم غذایی مردم ما نیست، وجود دارد و زرده تخم‌مرغ و قارچ نیز تا حدی حاوی این ویتامین هستند. اخیراً روش‌هایی ابداع شده است که قارچ‌ها را در معرض UV قرار می‌دهند تا میزان ویتامین D موجود در آنها افزایش یابد.»
منبع : salamatnews.com

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا