آیا میدانید

کورکومین ماده ای شگفت انگیز برای افزایش مقاومت بدن

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

این روزها غنی‌سازی مواد غذایی به یکی از راه‌های اصلی تولید شرکت‌ها تبدیل شده است و بسیاری از افراد هم به این گزینه روی آورده‌اند.

در غنی‌سازی، یک یا چند ماده مغذی به غذاها اضافه می‌شوند تا کمبودهایی که ممکن است در آن‌ها وجود داشته باشد، جبران شود. این کار به منظور جلوگیری از کمبود مواد مغذی در جامعه یا گروه‌های خاص انجام می‌شود.

تحقیقات فراوانی در زمینه اثرات کورکومین، که یک ترکیب آنتی‌اکسیدان و ضد التهاب است، انجام شده و نشان داده‌اند که این ماده می‌تواند در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک کند.

برخی از مطالعات در هند نشان داده‌اند که افرادی که کورکومین مصرف می‌کنند، احتمال ابتلا به آلزایمر در آن‌ها کمتر است. همچنین مجله‌ای به نام آنکوژن نتیجه تحقیقاتی را منتشر کرده که نشان می‌دهد خواص ضد التهابی کورکومین از آسپرین و ایبوپروفن بیشتر است. تحقیقی که در آگوست ۲۰۰۹ در مجله alternative and complementary medicine منتشر شد، نشان داد که عصاره زردچوبه در درمان آرتروز زانو تأثیر مشابهی با داروهای ضد التهابی دارد.

کورکومین چه مزایایی دارد؟

ضد سرطان ارزان و در دسترس:

برای اولین بار در سال ۱۹۷۸، پژوهشگری به نام Kuttan نشان داد که کورکومین در افراد مبتلا به سرطان اثرات مثبت زیادی دارد. آن‌ها روی ۶۲ بیمار کار کردند و دریافتند که کورکومین می‌تواند در کاهش درد و بهبود وضعیت آن‌ها مؤثر باشد. جالب اینجاست که مؤسسه ملی سرطان نیز کورکومین را به عنوان یک ماده ضد سرطان تأیید کرده است.

دشمن میکروب‌ها و ویروس‌ها:

کورکومین برای تعدادی از میکروب‌ها مانند هلیکوباکتر پایلوئی (مربوط به معده) و استرپتوکوک (که عامل گلودرد و عفونت‌هاست) مؤثر است. همچنین باکتری استافیلوکوک و برخی میکروارگانیسم‌های دیگر نیز تحت تأثیر آن قرار می‌گیرند. علاوه بر این، کورکومین می‌تواند در برابر ویروس هپاتیت C و ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک عمل کند.

آنتی اکسیدانی قوی:

از سال ۱۹۷۵، مشخص شده که کورکومین می‌تواند رادیکال‌های آزاد را خنثی کند و اثرات مثبتی در درمان بیماری‌هایی مانند پارکینسون و بیماری‌های خودایمن داشته باشد. همچنین خواص آنتی‌اکسیدانی کورکومین بیشتر از ویتامین‌های E و C است.

دوست سلامتی:

تحقیقات آزمایشگاهی در سال ۲۰۰۷ نشان داد که کورکومین در درمان برخی اختلالات خودایمن مانند دیابت نوع ۱ و بیماری‌های روده مؤثر است.

از دیگر مزایای کورکومین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت سیستم ایمنی به دلیل خواص آنتی میکروبیال و آنتی ویروسی و همچنین آنتی‌اکسیدان قوی
  • کاهش احتمال ابتلا به سرطان با کاهش التهاب و مداخله در پیام رسانی سلولی
  • سلامت قلب به خاطر خواص ضدانعقادی و کاهش LDL خون
  • کاهش علائم آرتروز به دلیل خواص ضد التهابی قوی
  • بهبود عملکرد و سلامت مغز

به همین دلیل، متخصصین توصیه می‌کنند که کورکومین به‌طور روزانه مصرف شود.

کورکومین ماده ای شگفت انگیز برای افزایش مقاومت بدن

میزان مصرف کورکومین:

در هند، به‌عنوان بزرگترین مصرف کننده زردچوبه در دنیا، رژیم غذایی روزانه

“`

به‌طور متوسط، مقدار زردچوبه‌ای که استفاده می‌شود، بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ میلی‌گرم است که حدود ۶۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم آن کورکومین می‌باشد.

در عین حال، بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف روزانه ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم عصاره زردچوبه به‌عنوان مکمل یا برای مقاصد درمانی توصیه می‌شود. میزان کورکومین در این عصاره بین ۹۰ تا ۹۵ درصد است.

اگر شما از کورکومین به‌عنوان دارو استفاده می‌کنید، بهتر است به‌خصوص به نوع بیماری خود و دوز مجاز آن با پزشک مشورت کنید.

اما اگر هدف شما تنها بهره‌مندی از خواص فراوان کورکومین برای بهبود سلامتی است، سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه ۰.۳ میلی‌گرم کورکومین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن را پیشنهاد می‌کند.

چای کورکومین

کورکومین برای چه مواردی مفید است؟

  • کمک به جلوگیری و درمان سرطان (از جمله کبد، پانکراس، سینه، روده بزرگ، ریه، پروستات، مغز، لوسمی)
  • موثر در درمان آرتروز (ورم مفاصل)
  • بهبود سلامت مغز و کاهش خطر بیماری‌های ذهنی
  • مقابله با بیماری آلزایمر و مشکلات مربوط به رشد سلولی در مغز
  • جلوگیری از پیری و بیماری‌های ناشی از آن
  • محافظت در برابر استرس و افسردگی
  • کنترل وزن و تبدیل چربی‌های ناسالم به چربی‌های مفید
  • جلوگیری از بیماری‌های کبد و ریه
  • بهبود مشکلات پوستی و افزایش زیبایی پوست
  • کاهش خطر بیماری‌های قلبی
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
  • کاهش التهاب ناشی از خشکی چشم
  • کمک به درمان بیماری‌های التهابی روده‌ای

کورکومین به‌عنوان یک ضد التهاب و خنثی کننده رادیکال‌های آزاد شناخته شده و می‌تواند به درمان بیماری‌های مختلفی مانند بیماری پارکینسون، بیماری‌های خودایمنی و آرتروز کمک کند. تحقیقات نشان داده‌اند که خواص آنتی‌اکسیدانی کورکومین حتی بیشتر از ویتامین‌های E و C است.

در میان غذاهای متنوع، آدامس نیز از این قضیه مستثنی نیست و با ترکیبات مختلف به دنیای خوراکی‌ها پیوسته است.

این طعم‌دهنده محبوب شرقی یعنی کورکومین، اکنون به آدامس‌های داژه در دانمارک و آمریکا اضافه شده است و با درصدی از زردچوبه در آنها وجود دارد.

آدامس‌های ایرانی نیز به تازگی در این مسیر قرار گرفته و شرکت‌های دارویی موفق به تولید قرص‌های حاوی کورکومین شده‌اند. کورکومین ماده اصلی زردچوبه است که حدود ۲ تا ۳ درصد کل آن را شامل می‌شود و خواص فوق‌العاده‌ای دارد.

کورکومین ماده ای شگفت انگیز برای افزایش مقاومت بدن

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا