سلامت و پزشکی

کیسه‌های برنج دارای کدرهگیری می‌شوند (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

دکتر هدایت حسینی بر اهمیت نظارت واحد بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در کل کشور تاکید کرد و گفت: در سال جاری تمرکز بر نظارت بر محصولات لبنی به دلیل استفاده از روغن پالم و روغن‌های گیاهی افزایش یافت. این اقدام باعث شد که وزارت بهداشت، با عملکرد یکپارچه، تاثیر بیشتری بر این موضوع بگذارد.

او گفت: در این زمینه 200 نمونه از محصولات لبنی پرچرب از تمام نقاط کشور بررسی شد و 31 محصول که با چربی گیاهی تولید شده و مجوز نداشتند و برچسب هم نداشتند، شناسایی و به مراجع مربوطه ارجاع شدند.

بیشترین تخلفات و تولیدات لبنی در هشت استان

حسینی از برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی، به ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، قدردانی کرد و افزود: باید به برخورد با این تخلفات ادامه داد. در هشت استان کشور که بیشترین تخلفات و تولیدات لبنی را داشتند، تیم‌های مشترکی تشکیل شد و بازرسی‌ها توسط این تیم‌ها انجام شد.

مدیرکل نظارت و ارزیابی مواد غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو ادامه داد: 40 واحد به عنوان متخلف شناسایی شدند، برخی از آن‌ها با وجود تذکر قبلی نیز تخلف داشتند. در کنار نظارت‌ها، ما به آموزش نیز توجه داشته‌ایم و این روال را ادامه خواهیم داد.

الزام درج کد رهگیری در کیسه‌های برنج

حسینی در مورد واردات برنج نیز گفت: این موضوع از سال 92 پیگیری شده و نیاز به درج کد رهگیری روی کیسه‌های برنج تصویب شده است. نظارت‌ها در سه سطح، شامل مبدا ورودی، گمرکات و بازار انجام می‌شود.

کیسه‌های برنج دارای کدرهگیری می‌شوند

مدیرکل نظارت و ارزیابی مواد غذایی و آرایشی وزارت بهداشت با اشاره به نتایج این نظارت‌ها گفت: مشکل آلودگی سرب در برنج‌های وارداتی تا حد استاندارد کاهش یافته است. هنوز در مبدا ورودی بوشهر مشکلاتی وجود دارد که به زودی حل می‌شود و برنج‌هایی با کیفیت بهتر از دیگر مبادی وارد کشور شده‌اند.

پایش کشوری 44 محصول غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی

او همچنین گفت: در نیمه دوم سال جاری و نیمه اول سال آینده، 44 نوع محصول غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به صورت کشوری تحت نظارت قرار خواهند گرفت که 35 نوع آن خوراکی و 9 نوع آرایشی و بهداشتی است.

حسینی همچنین خبر داد که سه محصول بومی در استان‌ها به طور ویژه نظارت خواهند شد و برخی آزمایش‌ها باید به صورت خاص و ویژه انجام گیرد.

او در مورد گزارش ایمنی مواد غذایی در کشور گفت: این طرح حتماً در سال جاری اجرایی می‌شود. در سال گذشته نقاط ایمنی مشخص شدند و از دانشگاه‌های علوم پزشکی خواسته‌ شده که گزارش‌هایی مبتنی بر این نقاط ارائه دهند. تاکنون 14 دانشگاه گزارش کاملی ارائه کردند و 17 دانشگاه هنوز گزارشی نفرستاده‌اند.

طبق اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، او خواستار سرعت بخشیدن به ارائه این گزارش‌ها شد و ابراز امیدواری کرد که با جمع‌بندی نهایی این گزارش‌ها، تصویری از وضعیت ایمنی غذا در کشور به دست آید.

حسینی همچنین از تهیه فهرستی از کالاهای خطرناک برای سلامت خبر داد و گفت: این فهرست به وزارت بهداشت ارسال شده و از این پس بر روی کالاها برچسب قرار خواهد گرفت تا مردم بتوانند با توجه به میزان استفاده از این کالاها، مصرف آنها را کنترل کنند.

کیسه‌های برنج دارای کدرهگیری می‌شوند (2 نکته مهم)

منبع:ایسنا

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا