گراتن مرغ و سیب زمینی؛ طعمی که شما را به وجد میآورد

“`html
آیا دنبال یک غذای ساده و خوشمزه برای شام یا ناهار هستید؟ گراتن مرغ و سیبزمینی با لایههای پنیر طلایی و مرغ نرم، طعمی فراموش نشدنی به شما میدهد. در این مطلب از مجله رضیم، طرز تهیه این غذای خوشمزه را برایتان شرح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه گراتن مرغ و سیبزمینی
برای تهیه گراتن مرغ و سیبزمینی به مواد زیر نیاز دارید:
سینه مرغ | نصف یک عدد (بزرگ) |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
ذرت کنسروی | ۳ قاشق غذاخوری |
پیاز خرد شده | ۱ عدد |
فلفل دلمهای خرد شده | ۳ قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | به مقدار لازم |
سیبزمینی | ۳-۴ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه و آویشن | به مقدار لازم |
مواد لازم برای تهیه سس بشامل مخصوص
برای سس بشامل مخصوص به مواد زیر نیاز دارید:
آرد سفید | ۲۰ گرم |
کره | ۲۰ گرم |
شیر | ۳/۴ پیمانه |
برگ بو | ۲ عدد |
میخک | ۲ عدد |
پیاز | نصف یک عدد |
نمک و فلفل سفید و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
مراحل تهیه گراتن مرغ و سیبزمینی
برای تهیه این غذای خوشمزه با مرغ کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: تفت دادن سینه مرغ
سینه مرغ را همراه با پیاز خرد شده، نمک و ادویههای دلخواه تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
سپس به این ترکیب آب جوش اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. اجازه دهید خوب بپزد و بعد از پخت و خنک شدن، مرغ را ریشریش یا تکهتکه کنید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
یک عدد پیاز متوسط را به شکل نگینی خرد کنید و با دو قاشق روغن در ماهیتابه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس سینه مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید.
“““html
و تفت دهید.
سپس نمک، آویشن و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را به مرغ اضافه کرده و مخلوط کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن سبزیجات
ذرت، فلفل دلمهای خرد شده و قارچ پخته را به مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. (اگر قارچ پخته ندارید، میتوانید قارچهای ورقهای را کمی در تابه با روغن و نمک و آبلیمو تفت دهید و سپس به مرغ اضافه کنید.)
اجازه دهید مواد کمی تفت بخورند تا طعم آنها با هم ترکیب شود و بعد از روی حرارت بردارید.
بیشتر بخوانید: رسپی چیپس پیاز و جعفری خانگی؛ خوشمزهتر از آماده
مرحله چهارم: تفت دادن کره و آرد
کره و آرد را داخل یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود و با آرد مخلوط گردد.
به آرامی این مواد را تفت دهید تا طعم خامی آرد گرفته شود، اما رنگش تغییر نکند.
مرحله پنجم: ریختن مواد در شیر
شیر را در یک ظرف بریزید. روی نصف یک عدد پیاز برش بزنید و برگ بو را درون آن قرار دهید. سپس دو عدد میخک را به پیاز فرو کنید.
پیاز را داخل شیر بیندازید و ظرف شیر را روی حرارت کم قرار دهید تا شیر گرم شود؛ فقط باید گرم شود و نباید بجوشد! (همین که شیر گرم شود کافی است و بین این مدت شیر را با قاشق روی پیاز بریزید تا طعم آنها به شیر منتقل شود.)
وقتی شیر گرم شد، پیاز را خارج کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: رسپی غذای کریسمسی
مرحله ششم: ریختن شیر در مخلوط آرد و کره
شیر گرم را کمکم به مخلوط کره و آرد تفت خورده اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
نکته: حتماً شیر را کمکم اضافه کنید. اگر شیر را یکجا بریزید، خوب مخلوط نمیشود و گلولههای آرد در آن باقی میماند. اگر سس شما یکدست نشد، میتوانید آن را از یک صافی ریز عبور دهید تا کاملاً صاف شود.
به مواد کمی نمک، فلفل سفید و فلفل قرمز اضافه کنید و مخلوط کنید. تابه را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود. اگر هم نزنید، ته میگیرد و سس به طور یکدست غلیظ نمیشود.
بیشتر بخوانید: رسپی سیب زمینی رتتویی
مرحله هفتم: اضافه کردن خامه و پنیر
در آخر، وقتی میخواهید سس را از روی حرارت بردارید، میتوانید یک قاشق خامه صبحانه و یک قاشق پنیر پارمزان رنده شده به آن اضافه کنید تا طعم بهتری به سس بشامل و گراتن بدهد.
اضافه کردن خامه و پنیر پارمزان اختیاری است و در دستور اصلی سس بشامل نیست. اگر لطف کنید و اضافه کنید، طعم سس خیلی بهتر میشود.
مرحله هشتم: ترکیب سس با مرغ
حالا سس بشامل شما آماده است. سس را به مخلوط مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه چیز با هم ترکیب شود و سپس ظرف را کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوکو مرغ به روش فرانسوی
مرحله نهم: جوشاندن سیب زمینیها
سیب زمینیها را به دلخواه میتوانید به صورت خلالی درشت یا ریز یا ورقهای (به حالت چیپس) خرد کنید.
یک ظرف آب را پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا جوش بیاید. سپس سیب زمینیها را در آب جوش بریزید و بسته به سایز آنها، حدود ۵ تا ۷ دقیقه بگذارید تا بپزد. (سیبزمینیها نباید نرم شوند.)
سپس آنها را آبکش کنید و روی آنها آب سرد بریزید تا خنک شوند و بگذارید کمی بمانند تا آب اضافی آنها خارج شود.
سیبزمینیها را با کمی روغن سرخ کنید و در حین سرخ کردن کمی نمک و زردچوبه به آنها اضافه کنید.
“““html
هم به آن اضافه کنید. بعد از سرخ شدن، سیبزمینیها را داخل آبکش بریزید تا روغن اضافیشان خارج شود.
نکته: اگر دوست دارید کمی کالری غذا را کم کنید به جای سرخ کردن سیبزمینیها، میتوانید سیبزمینیهای آبکش شده را با یک قاشق روغن مایع، نمک و ادویههای دلخواه مخلوط کنید و داخل فر بگذارید تا کاملا بپزد و سرخ شود و یا این که میتوانید کلا از سیبزمینی آبپز شده استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کوکو سیبزمینی با شیر
مرحله دهم: ریختن مواد در ظرف
داخل ظرف مناسب، اول یک لایه سیبزمینی بچینید تا کف ظرف کاملا پر شود. (میتوانید از ظرفهای تک نفره یا ظرفهای پیرکس یا سرامیکی بزرگ استفاده کنید)
روی سیبزمینیها را با یک لایه از مایه مرغ آماده پر کنید و با پشت قاشق صاف کنید.
روی مایه مرغ، کمی پنیر پیتزا بریزید و همین مراحل را تکرار کنید. سپس روی ظرف را کاملا با پنیر پر کنید.
مرحله یازدهم: انتقال ظرف به فر
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود؛ بعد ظرفها را داخل فر بگذارید تا پنیرها آب شوند و روی گراتن طلایی شود.
- در فر برقی: برای فر برقی از دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد استفاده کنید.
- در فر گازی: اگر فر شما گازی است، اول شعله پایین را روشن کنید؛ وقتی که پنیرها آب شدند و کمی حجم مواد داخل ظرف کم شد، به علت آب شدن پنیرها گریل را روشن کنید و اجازه دهید روی گراتن به خوبی سرخ و طلایی شود. بعد ظرف را از فر خارج و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی پنکیک سیبزمینی (کارتوفل)
رسپی گراتن مرغ بدون فر و در تابه
کسانی که فر ندارند هم به راحتی میتوانند گراتن را در منزل تهیه کنند. برای تهیه گراتن روی گاز مراحل زیر را دنبال کنید:
- ماهیتابه را کمی چرب کنید و بعد درست مثل دستور لایههای مواد را داخل ماهیتابه قرار دهید و روی آنها پنیر پیتزا بریزید.
- سپس روی حرارت کم قرار دهید تا پنیر آب شود. (حدود ده الی پانزده دقیقه کافی است)
- در این روش پخت روی گراتن طلایی نمیشود و سفید باقی میماند. اگر این حالت را دوست نداشتید قبل از ریختن پنیر پیتزا روی لایه آخر پنیر رنده شده را با مقدار کمی زعفران دمکرده غلیظ مخلوط کنید تا رنگ بگیرد و بعد روی لایه رویی بریزید تا موقع آب شدن رنگ طلایی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: رسپی گراتن پاستا با سس بشامل
نکات مهم در تهیه گراتن مرغ و سیبزمینی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه این غذای ساده با سیبزمینی و مرغ اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
- سس بشامل که در لازانیا هم استفاده میشود، طعم بسیار خوبی به گراتن مرغ میدهد؛ اما در صورتی که مایل به استفاده از سس بشامل نبودید، میتوانید داخل مواد مرغ به جای سس بشامل سس کچاپ بریزید.
- به جز ادویههای ذکر شده، به دلخواه میتوانید از انواع ادویهها بسته به ذائقه و سلیقهتان استفاده کنید.
- گراتن باید گرم سرو شود تا موقع خوردن، پنیر آن کش بیاید و لذیذتر شود.
- در صورتی که گراتن را برای مهمانی یا دورهمی آماده میکنید، میتوانید مواد را داخل ظرف به صورت لایهای قرار دهید و آماده کنید و کمی قبل از سرو داخل فر قرار دهید.
- آماده شدن گراتن داخل فر زمان زیادی طول نمیکشد؛ چون همه مواد پخته و آماده هستند و فقط در حد آب شدن و طلایی شدن پنیر زمان نیاز است.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم رسپی گراتن مرغ و سیبزمینی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.