رسپی

گشنیز پلو لیمویی : پلویی خوش عطر برای همراهی با غذاهای دریایی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه گشنیز پلو و دستور تهیه کامل درست کردن آن

گشنیز پلو به دلیل داشتن گشنیز از برنج‌های معطر محسوب می‌شود. این سبزی خوش‌عطر همیشه در کنار ماهی قرار دارد. مانند قلیه ماهی و میگو پلو سبزی که در آن از گشنیز استفاده می‌شود، زیرا عطر آن بوی ماهی و میگو را می‌پوشاند.

گشنیز پلو در اصل یک پلوی ساده مکزیکی است که می‌توان آن را با انواع غذاها مثل گوشت سرخ شده، کباب مرغ یا کوفته قلقلی سرو کرد، اما بهترین ترکیب آن با غذاهای دریایی است.

گشنیز پلو با طعم لیمو

همه‌ی ما ایرانی‌ها به برنج علاقه داریم و این ماده مغذی بخش مهمی از سفره‌های ماست. در واقع گاهی ترک برنج از وعده‌های غذایی‌مان غیرممکن به نظر می‌رسد و ما هم این را انکار نمی‌کنیم.

برنج ساده معمولاً باید با یک غذای رنگی دیگر مثل خورش سرو شود و در غیر این صورت باید به برنج عطر و طعم بدهیم. گشنیز پلو به خودی خود خوشمزه و معطر است و می‌توان آن را تنها با یک سالاد نیز سرو کرد تا رضایت‌تان جلب شود.

شما می‌توانید مرغ برشته، ماهی کبابی، کوفته قلقلی یا خورش گوشت ساده را در کنارش سرو کنید.

مواد تشکیل دهنده گشنیز پلو چه هستند؟

  1. برنج سفید دانه بلند: بهتر است برنج را آبکش کنید، اما من معمولاً از برنج عنبربو بدون آبکش کردن استفاده می‌کنم.
  2. روغن زیتون: برای سرخ کردن سیر و پیاز، روغن زیتون بهترین انتخاب است. این روغن سبک بوده و باعث می‌شود برنج شما سبک‌تر شود.
  3. پیازچه: من پیازچه را به پیاز قرمز ترجیح می‌دهم چون طعم ملایم‌تری دارد و عطر خوبی می‌دهد.
  4. سیر: سیر طعم برنج را بهتر می‌کند، مانند چلوگوشت هویج که به واسطه سیر طعمی خوشمزه می‌گیرد. اما اگر سیر دوست ندارید، می‌توانید آن را حذف کنید.
  5. لیمو تازه: برای طعم عالی، از لیموی تازه استفاده کنید.
  6. گشنیز: برای تهیه پلوی گشنیز، فقط از گشنیز تازه استفاده کنید. گشنیز خشک طعم آن را تغییر می‌دهد.

برای تهیه گشنیز پلو می‌توان از برنج قهوه‌ای استفاده کرد؟

برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید خواص بیشتری دارد. پخت این نوع برنج زمان بیشتری می‌برد. بنابراین باید زمان پخت را به ۴۵ تا ۵۰ دقیقه افزایش دهید، میزان آب را به ۳ پیمانه برسانید و مرحله آبکشی را حذف کنید.

چه مقدار گشنیز کافی است؟

من از ۱/۳ پیمانه گشنیز استفاده کردم و این مقدار کافی است، اما اگر می‌خواهید برنج معطرتر شود و رنگ سبز بیشتری داشته باشد، می‌توانید از ۱/۲ پیمانه گشنیز خرد شده استفاده کنید.

مواد لازم برای گشنیز پلو

  1. ۱ و ۱/۲ پیمانه برنج سفید دانه بلند
  2. ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  3. ۱/۳ پیمانه پیازچه خرد شده
  4. ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری سیر رنده شده (۱ حبه بزرگ)
  5. ۲ و ۳/۴ پیمانه آب داغ
  6. ۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
  7. ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
  8. ۱/۳ پیمانه گشنیز خرد شده (زیاد ریز نکنید)

دستور تهیه :

برنج را در یک کاسه بریزید و چند بار با آب بشویید. می‌توانید آن را در یک آبکش بسیار ریز بریزید و زیر آب بگیرید تا خوب شسته و تمیز شود.

روغن را در قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید. پیازچه و سیر را اضافه کرده و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید.

آب را در قابلمه ریخته، ۱ قاشق غذاخوری آب…

“““html

گشنیز پلو لیمویی : پلویی خوش عطر برای همراهی با غذاهای دریایی (مرحله به مرحله)

لیمو و نمک را اضافه کنید. این مخلوط را روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید تا آب آن به جوش بیاید.

برنج را اضافه کنید و به طور یکنواخت در قابلمه پخش کنید. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و بگذارید برنج به آرامی بجوشد تا آب آن جذب شود، یعنی حدود ۱۸ تا ۲۰ دقیقه. سپس برنج را به آرامی زیر و رو کنید و اجازه دهید دم بکشد.

بعد از اینکه گاز را خاموش کردید، اجاز دهید برنج به مدت ۱۰ تا حداکثر ۳۰ دقیقه بماند.

گشنیز و باقی‌مانده آب لیمو را به برنج اضافه کنید و آن را گرم سرو کنید.

این پلو را می‌توانید با انواع غذاهای دریایی، مرغ سرخ شده، کوفته قلقلی و سایر غذاهای گوشتی میل کنید.

همچنین برای خوشمزه‌تر کردن برنج، می‌توانید در هنگام سرخ کردن پیاز، مقداری فلفل سبز هم اضافه کنید.

بیشتر بخوانید :

دستور تهیه پخت گشنیز پلو با گوشت یا مرغ

۲ روش سنتی برای پخت زیره پلو: زیره پلو با گوشت و ساده

دستور تهیه شوید پلو با مرغ شیک و مجلسی

خواص بی‌نظیر گشنیز

گشنیز گیاهی است که بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است و در بیشتر نقاط ایران نیز رشد می‌کند. این گیاه از دیرباز وجود داشته و حتی مصری‌ها هم از آن استفاده می‌کردند.

بقراط این گیاه را می‌شناخت و برای درمان بیماری‌های مختلف از آن استفاده می‌کرد. در قرون وسطی هم برای درمان ضعف جنسی از گشنیز استفاده می‌کردند.

پزشکان قدیمی اعتقاد داشتند که گشنیز می‌تواند از سرایت بیماری‌ها جلوگیری کند و به افرادی که آبله داشتند، توصیه می‌کردند که آب گشنیز را به دور چشم‌هایشان بمالند تا میکروب آبله به چشم‌ها سرایت نکند.

گشنیز گیاهی علفی و یک‌ساله است که رنگ آن سبز است و می‌تواند تا 80 سانتی‌متر هم بلند شود. برگ‌های آن به دو شکل ظاهر می‌شوند: یکی دندانه‌دار در قاعده ساقه و دیگری باریک و نخی در طول ساقه.

قسمت‌های مورد استفاده گیاه شامل ساقه، برگ و میوه آن است. میوه گشنیز گرد و رنگش زرد است. بوی تازه آن معمولاً خوشایند نیست، اما وقتی خشک می‌شود، بوی خوشی پیدا می‌کند.

موارد استفاده گشنیز

گشنیز تازه گیاهی معطر است که در کوکو و آش استفاده می‌شود. همچنین تخم آن را تفت داده و پودر می‌کنند و به عنوان ادویه، خصوصاً در غذاهای هندی، در ادویه گرام ماسالا به کار می‌رود.

Mخلوط پودر تخم گشنیز و زیره سبز در غذاهای ایرانی مثل خورش‌ها، عدسی و عدس‌پلو استفاده می‌شود.

خواص دارویی گشنیز

گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران خاصیت سرد و خشک دارند.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا