گلوتن چیست و در چه مواد غذایی یافت میشود ؟ (2 نکته مهم)

“`html
گلوتن چیست ؟
گلوتن چیست و چرا بعضی از افراد به آن حساسیت دارند؟ ممکن است برخی افراد نام گلوتن را نشنیده باشند. گلوتن نامی است که برای پروتئینهای موجود در گندم، چاودار و جو استفاده میشود.
مواد غذایی دارای ترکیبات خاص و متنوعی هستند که بسیار برای سلامتی بدن انسان مفیدند.
همه ما از خوردن انواع غذاها لذت میبریم، زیرا نه تنها گرسنگی ما را برطرف میکند، بلکه ویتامینها و پروتئینهای لازم برای بدن را نیز تأمین میکند و به حفظ سلامتی کمک میکند.
برخی مواد غذایی از نظر مغذی و اثرگذاری قویتر هستند، در حالی که ممکن است بعضی دیگر از مواد موجود در غذاها در برخی از افراد ایجاد حساسیت و واکنش کنند. به همین دلیل، لازم است اطلاعات کافی درباره مواد غذایی داشته باشیم.
حساسیت به گلوتن (حساسیت غیر سلیاکی)
تعداد افرادی که حساسیت غیر سلیاکی به گلوتن دارند، در حال افزایش است. افراد زیادی هستند که سلیاک ندارند اما بدنشان به گلوتن واکنش میدهد.
علائم این حساسیت معمولاً شامل اسهال، درد معده، نفخ و خستگی است. هنوز آمار دقیقی از تعداد افرادی که این حساسیت را دارند در دسترس نیست.
این به این دلیل است که تشخیص اینکه این علائم ناشی از حساسیت به گلوتن است یا خیر، ساده نیست و ممکن است مربوط به حساسیت به غذاهای دیگر باشد.
به عنوان مثال، یک ماده در گندم وجود دارد که از زنجیرههای کربوهیدرات تشکیل شده و بعضی افراد نمیتوانند آن را هضم کنند و علائم آن مشابه حساسیت به گلوتن است. برای فهمیدن این موضوع، بهتر است:
یک رژیم غذایی بدون گلوتن را دنبال کنید و چند هفته از مصرف گلوتن خودداری کنید. سپس علائم حساسیت خود را زیر نظر بگیرید که آیا بهبود مییابند یا نه.
پس از چند هفته، دوباره گلوتن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اگر علائم حساسیت بازگشتند، به احتمال زیاد شما به گلوتن حساسیت دارید.
گلوتن در چه موادی یافت میشود؟
برخی مواد غذایی هم هستند که به طور طبیعی گلوتن ندارند، اما در فرآیند پخت و آمادهسازی ممکن است حاوی گلوتن شوند، مانند سسها، چاشنیها، غذاهای دریایی، ترشیجات، آبنبات و سس سویا.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نباید گلوتن مصرف کنید، نگران رژیم غذاییتان نباشید. ما مجموعهای از محصولات بدون گلوتن را برای شما تهیه کردهایم که میتوانید در رژیم غذایی خود بگنجانید.
به علاوه، برنج، ذرت، ارزن، سیبزمینی و نشاسته هندی گلوتن ندارند.
گلوتن در مواد زیر یافت میشود
- نان
- محصولات پخته شده
- سوپها
- ماکارونی
- غلات
- سسها
- مالت (آرد ذرت، شیر و آرد شیرینیپزی، عصاره مالت، شربت مالت، طعم مالت، سرکه مالت)
- رنگ خوراکی
- مخمر آبجو
- نان چاودار
گلوتن میتواند تنوع غذایی را افزایش دهد و فواید تغذیهای بالایی داشته باشد. اما بعضی افراد به این ماده حساسیت دارند و مجبورند از خوردن نان، برنج و سایر موادی که در آنها گلوتن هست، خودداری کنند.
این مشکل ممکن است به علت یک یا چند عامل دیگر باشد، از جمله عدم تحمل به فیبر، عدم تحمل گلوتن یا واکنش سیستم ایمنی به پروتئین جو، ناشی از این ماده باشد.
موادغذایی حاوی گلوتن
شکلات
بله، شکلات. فرقی نمیکند شکلات سیاه، سفید یا شیری باشد. اگر عاشق شکلات هستید، از این به بعد کمی محتاطتر باشید و هنگام خرید ترکیبات آن را با دقت بخوانید.
با وجود اینکه بعضی از شکلاتها فاقد گلوتن هستند اما با
“““html
در این میانه، بیشتر آنها دارای آرد گندم هستند و گلوتن هم به مقدار زیادی در این آرد وجود دارد.
به همین دلیل، به شما توصیه میکنیم قبل از خرید هر نوع شکلاتی، دقت کنید و ترکیبات آن را بخوانید و از خرید شکلاتهای حاوی آرد گندم و گلوتن خودداری کنید.
سوپ
اگر خودتان سوپ درست میکنید، نگران نباشید. ولی اگر از سوپهای آماده استفاده میکنید، حواستان باشد چون ممکن است حاوی آرد گندم یا گلوتن باشند.
خوشبختانه این روزها میتوانید هر نوع سبزی را در طول سال پیدا کنید، پس خودتان دست به کار شوید و سوپ مورد علاقهتان را درست کنید و از آن لذت ببرید.
سسهای سالاد
معمولاً سسها حاوی آرد گندم هستند. آرد گندم به سس قوام میدهد و طعم بهتری به آن میدهد. برای مطمئن شدن از این که سسها بدون گلوتن هستند، بهتر است خودتان آنها را درست کنید.
روغن آووکادو، آب لیمو و سرکه سیب گزینههای خوبی برای تهیه سس سالاد خوشمزه هستند.
گلوتن در برنج
گلوتن نه تنها در گندم و جو بلکه در برنج هم وجود دارد. بعضی از افرادی که به گلوتن حساسیت دارند نمیتوانند برنج بخورند و این موضوع ممکن است برای آنها سخت باشد.
این افراد با خوردن برنج ممکن است دچار مشکلات گوارشی شوند و احساس ناراحتی کنند.
پس به جای برنج و محصولات حاوی گلوتن، باید مواد غذایی دیگری را انتخاب کرده و از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنند.
افرادی که به گلوتن در برنج حساسیت دارند به دلیل یک بیماری خودایمنی نمیتوانند مواد مغذی آن را جذب کنند و در هضم آن به مشکل میخورند.
این ماده در برنج به راحتی جذب پروتئینها را تسهیل میکند و افرادی که حساسیت ندارند میتوانند به راحتی برنج و دیگر محصولات حاوی گلوتن را مصرف کنند.
گلوتن در کنجد
کنجد نیز یکی دیگر از موادی است که گلوتن دارد. معمولاً از کنجد در پخت نانها و دیگر غذاها استفاده میشود.
نانهای حاوی کنجد معمولاً گلوتن بیشتری دارند و بنابراین، علیرغم خواص مفید کنجد برای کودکان و بزرگترها، افراد و کودکان حساس به گلوتن باید در مصرف آن احتیاط کنند.
چه کسانی نباید گلوتن بخورند؟
به طور کلی، گلوتن مادهای است که میتواند برای بدن مضر باشد، اما بعضی افراد نمیتوانند گلوتن را مصرف کنند.
این افراد کسانی هستند که به دلایلی نسبت به گلوتن حساسیت دارند و بدن آنها به آن واکنش نشان میدهد. این افراد شامل:
- افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند.
- افرادی که به گلوتن حساسیت دارند.
- افرادی که سندروم روده تحریکپذیر دارند.
- افرادی که به گندم حساسیت نشان میدهند.
رژیم غذایی بدون گلوتن
وقتی به رژیم غذایی بدون گلوتن فکر میکنید، ممکن است بپرسید که یک فرد بدون نان، ماکارونی، گندم و مهمتر از همه پیتزا چه طور باید زندگی کند؟
“`
اما موضوع این است که اگر شما نمیتوانید گلوتن بخورید، این به این معنا نیست که تمام مواد غذایی از رژیم شما حذف میشوند. در سراسر جهان، صنعتهای غذایی مدرن در حال تولید غذاهای بدون گلوتن هستند که نیاز شما را برطرف میکنند.
ما انواع مختلفی از محصولات بدون گلوتن را برای افرادی که نمیتوانند گلوتن بخورند، در بهترین و پیشرفتهترین شرایط در کارخانه تولید میکنیم. علاوه بر این، مجموعهای از دستورهای آشپزی بدون گلوتن را برای شما آماده کردهایم که خیلی راحت میتوانید از آنها استفاده کنید.
محصولات سلینوی کاله شامل نانهای بدون گلوتن، کیکها و مافینهای بدون گلوتن و همچنین پیتزاهای خوشمزه بدون گلوتن است تا اگر شما مشکل گلوتن دارید، بتوانید مانند باقی افراد از چیزهایی که دوست دارید، لذت ببرید.
اگر شما هم به پختن نان در خانه علاقه دارید، به شما پیشنهاد میکنیم با پودر مخلوط نان سلینو که بدون گلوتن است، لذت آشپزی در خانه و خوردن نان تازه و سالم را تجربه کنید.
بیشتر بخوانید :