گوده بادمجان | دستور تهیه غذای سنتی و خوشمزه گیلانی + ارزش غذایی (مرحله به مرحله)

“`html
خورش بادمجان گوده گیلان
بادمجان گوده یک غذای خوشمزه از گیلان است که خیلیها آن را دوست دارند. این غذا گیاهی و بسیار خوشطعم است و از ترکیب مواد خاصی تهیه میشود که خواص زیادی دارند. با ما همراه باشید.
دستور تهیه بادمجان گوده گیلانی خوشمزه
مواد لازم جهت تهیه گوده بادمجان
- گردو ۱ و ۱/۲ لیوان
- بادمجان بزرگ ۲ عدد
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۵ حبه
- رب انار ۱/۴ لیوان
- تمر هندی ۱/۴ لیوان
- جعفری تازه ۱ دسته
- نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
دستور تهیه گوده بادمجان خوشمزه
- بادمجانها را پوست بکنید و یک برش طولی روی هر کدام ایجاد کنید.
- آنها را با نمک بپوشانید و بگذارید تا آماده شدن مواد پرکننده کنار باشند. سر گوجهها را مانند در قابلمه ببرید.
- داخل گوجهها را خالی کنید و هم سر آنها و هم محتویات را نگه دارید. گوجهها را کنار بگذارید.
- در مخلوطکن، پیاز، سیر، گردو، تمبر هندی، رب انار و جعفری را بریزید و خوب مخلوط کنید.
- میتوانید محتویات داخل گوجهها را هم به مخلوط اضافه کنید. ۱/۳ لیوان آب هم بریزید تا مخلوط خشکی نشود. سپس نمک و فلفل را اضافه کنید.
- مواد پرکننده را داخل بادمجانها و گوجهها بریزید. یک قابلمه بردارید و ۳ یا ۴ قاشق روغن در آن بریزید.
- بادمجانها و گوجهها را در قابلمه تفت دهید. سپس نصف لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و بگذارید کمی بجوشند و بپزند. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، میتوانید غذا را با برنج سرو کنید.
ارزش غذایی مواد تشکیل دهنده بادمجان گوده
بادمجان یکی از مواد غذایی مفید است که بهتر است در رژیم غذایی خود بگنجانید و از خواص خوب آن بهرهمند شوید.
بادمجان برای کسانی که میخواهند وزن خود را کاهش دهند مفید است، زیرا فیبر بالایی دارد و میتواند باعث احساس سیری شود و در عین حال انرژی بدن را تأمین کند. فیبر مدت بیشتری در سیستم گوارش باقی میماند و به همین خاطر فرد بیشتر احساس سیری میکند.
گردو یکی از مغذیترین خوراکیهاست که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. گردو سرشار از پروتئین، چربیهای سالم، فیبر، استرولهای گیاهی و انواع ویتامینها و مواد معدنی است.
حدود ۳۰ گرم گردو در روز (معادل ۷ عدد گردوی کامل) نیاز روزانه شما به امگا ۳ را تأمین میکند. علاوه بر این، گردو طعم خوبی دارد و میتوانید آن را به عنوان بخشی از یک صبحانه سالم برای کودکان، دانشآموزان و ورزشکاران یا در غذاهای خوشمزهای مثل گمج کباب گیلانی، خورش بوقلمون، خورش کدو سبز بدون گوشت و … استفاده کنید.
همچنین رب انار نه تنها بسیار خوشمزه است بلکه برای سلامتی هم فواید زیادی دارد. از مهمترین خواص رب انار میتوان به…
“`
رب انار شامل کالری کم، فیبر، پتاسیم، ویتامین C و مقداری آهن میباشد. البته رب انار دارای اسید الایژیک است که در برخی میوهها کمتر یافت میشود.
یکی دیگر از ویژگیهای رب انار وجود پنی فنولها است که میتواند باعث کاهش کلسترول بد در بدن شود. همچنین باید بدانید که رب انار سرشار از مواد مغذی، ویتامینها و ترکیبات مفید بوده و میتواند به سلامت شما کمک کند.
بیشتر بخوانید :
آبگوشت قنبید | طرز تهیه غذای سنتی شهر قم (آبگوشت کلم قمری)
خورش یخنی | خورش محلی درگز
طرز تهیه آش ترخینه، یک غذای سنتی و خوشمزه
طرز تهیه بریانی، غذایی اصیل از اصفهان