گوشت برزیلی چیست و کیلویی چند به فروش می رسد ؟

در روزهای اخیر استفاده از گوشتهای منجمد برزیلی به دلیل قیمت پایین آنها بیشتر شده است. اما خیلی از هموطنان ما در مورد مصرف این گوشتها تردید دارند و فکر میکنند چون این گوشتها منجمد شدهاند و مسافتی طولانی را برای رسیدن به کشور طی کردهاند، ممکن است ارزش غذایی نداشته باشند و حتی عقیده دارند که مصرف حبوبات به آنها بهتر است.
گوشت برزیلی چیست؟
در واقع، فرق گوشت منجمد با گوشت تازه در این است که پس از کشتار دام، گوشت به وسیله روشهای خاصی فریز میشود. این روش انجماد در فریزهای بزرگ و صنعتی انجام میگیرد که در آنها میتوان هم گوشت با استخوان و هم گوشت فیله شده را فریز کرد.
برای اینکه آب موجود در گوشت به طور کامل یخ بزند، این روشها بسیار مؤثرند تا بلورهای یخ خیلی ریز باشند و به بافت گوشت آسیب نرسانند بعد از اینکه یخ از روی آن برداشته میشود.
وقتی گوشت یا هر ماده غذایی دیگری منجمد میشود، مدت زمان نگهداری آن بیشتر میشود زیرا وقتی آب داخل مواد غذایی یخ میزند، میکروارگانیسمها نمیتوانند در آن رشد کنند و به این ترتیب، ماندگاری ماده غذایی افزایش مییابد. این اتفاق همچنین در فریزهای خانگی نیز میافتد، اما در فریزرهای خانگی روند یخ زدن به آرامی انجام میشود.
گوشت منجمد باید در دمای ۲۰- تا ۱۸- درجه سانتیگراد نگهداری شود تا این که مصرف شود. با این عمل میتوان گوشت را تا دو سال ذخیره کرد؛ البته به صورت صنعتی. از آنجا که فاصله ایران تا برزیل زیاد است، بنابراین چارهای جز فریز کردن گوشت وجود ندارد و نمیتوان گوشت تازه وارد کرد.
البته ارزش غذایی گوشت منجمد و تازه چندان تفاوتی ندارد؛ به شرطی که روش یخزدایی به درستی انجام شود و خونی که ممکن است به وجود بیاید، کاهش یابد. اگر گوشت با حرارت یخزدایی شود، خونابه ایجاد میشود و با این خونابه، ویتامینها و مواد معدنی نیز به مقدار زیادی از دست میروند.
به یاد داشته باشید که گوشت منجمد قبل از مصرف باید از فریزر به یخچال منتقل شود و به آرامی در عرض چند ساعت به حالت تازه برگردد. در این حالت، خونابه کمتری تشکیل میشود و اکثر مواد مغذی گوشت حفظ خواهند شد.
در واقع، در اثر نگهداری طولانیمدت، مقدار آهن کم نمیشود، اما ویتامینها تا حدی کاهش مییابند. اگر یخزدایی به درستی انجام نشود، احتمال کاهش آهن گوشت به میزان قابل توجهی زیاد خواهد بود؛ اما اگر یخزدایی به درستی صورت گیرد، مقدار آهن در گوشت منجمد در مقایسه با گوشت تازه تفاوت چندانی نخواهد داشت.
دلیل ارزانتر بودن این گوشتها نیز این است که در برزیل قیمت تمامشده گوشت و دیگر مواد غذایی نسبت به ایران پایینتر است، بنابراین مصرف آنها به سلامت مصرفکننده آسیبی نمیزند.
گوشت برزیلی کیلویی چند به فروش میرسد؟
مدیر کل تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت دلایل عرضه گوشت منجمد هر کیلوگرم ۲۹۰۰۰ تومانی را اعلام کرد.
آخرین قیمت گوشت برزیلی در بازار هر کیلوگرم ۲۹۰۰۰ تومان است و با کارت ملی توزیع میشود. در مورد دلیل اینکه چرا این گوشت منجمد وارداتی تنها با کارت ملی به فروش میرسد، مدیرکل تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت توضیح داد:
محمد رضا کلامی مدیرکل تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت در این باره گفت: با توجه به اینکه برای واردات گوشت منجمد برزیلی، ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان داده میشود و تولید داخلی پاسخگوی نیاز بازار نیست، بنابراین تقاضا برای این محصول در بازار بالا رفته است.
بیشتر بخوانید: