رسپی
گوندی : دستور تهیه ی گوندی یک غذای پر از فایده و خاصیت در منزل (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه غذای سنتی به نام “گوندی”
گوندی یک غذای سنتی خوشمزه است که از آرد تهیه میشود، اما این آرد مخصوص است و از حبوبات درست میشود. برای آشنایی بیشتر با دستور تهیه آن با ما همراه باشید.
دستور تهیه غذایی مفید به نام گوندی
مواد لازم برای تهیه گوندی
- گندم
- ذرت
- عدس
- ماش
- انواع لوبیا
- نخود
- باقالا
- تمام مواد به میزان مساوی یک لیوان
دستور تهیه آرد گوندی خوشمزه
- ابتدا تمام مواد را از شب قبل خیس میکنیم تا نفخ آن از بین برود.
- سپس همه مواد را کمی بو میدهیم تا کمی ترد شود، اما آنها را سرخ نمیکنیم؛ فقط بوی خامی آنها را بگیریم.
- در مرحله بعد، تمام حبوبات بو داده شده را آسیاب میکنیم تا به شکل پودر درآید.
- این پودر یا همان آرد گوندی را کنار میگذاریم و به مرحله بعدی میرویم.
دستور تهیه غذای سنتی و مغذی گوندی
- ابتدا پیاز را سرخ کرده و کمی نمک و ادویه به آن اضافه میکنیم.
- سپس مقداری تره یا نعناع تازه را شسته و خرد کرده و به پیازها اضافه میکنیم.
- در یک قابلمه دو لیوان آب میریزیم و میگذاریم به جوش بیاید.
- وقتی آب جوش آمد، دو لیوان آب سرد را به پیازهای سرخ شده اضافه میکنیم.
- سپس آرد گوندی آماده شده را روی آن میریزیم و خوب ورز میدهیم.
- وقتی خمیر نرم و یکدستی به دست آمد که به دست نچسبید، آن را به شکل کباب شامی یا کتلت درآورده و در آب جوش میاندازیم و شعله را کم میکنیم.
- زمانی که خمیر مغزپخت شد، غذای ما آماده است. نوش جان!
روش دیگری برای پخت گوندی
میتوانید این آرد گوندی را مانند کباب شامی درست کنید، یعنی به آن مقداری گوشت هم اضافه کنید تا خاصیت آن دو برابر شود.
خواص موجود در آرد گوندی
- این آرد سرشار از ویتامینهای A، C، D و E است.
- این آرد حاوی مقادیر زیادی کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن و پروتئین است.
- این آرد به مقابله با کمخونی کمک میکند.
- ضد فشار خون، قند و تقویتکننده معده است.
- ضد یبوست و پوکی استخوان است.
- میتوانید سنگ صفرا را با گوندی درمان کنید.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه کتلت ماهی سالم و خوشمزه
کتلت تن ماهی
دستور تهیه کتلت عدس لذیذ و خوشطعم
گردآوری شده مجله رضیم
مریم امینی