گچ خوراکی | یک خوراکی عجیب و غریب ! آیا واقعیت دارد؟

“`html
آیا تا به حال بزرگسالان و کودکانی را دیدهاید که بخواهند گچ بخورند؟ یا مهر نماز را بجوند؟ چرا بعضی از این افراد به خوردن گچ یا مهر تمایل دارند؟ اگر در اینستاگرام یا یوتیوب وقت گذراندهاید، در این مطلب از رضیم، به بررسی عواملی که باعث میشود افراد تمایل به خوردن گچ پیدا کنند، مزایا و معایب این کار، و همچنین معرفی گچ خوراکی و خصوصیات و روش خرید انواع آن میپردازیم.
چرا برخی افراد گچ میخورند؟
گاهی اوقات، بزرگسالان و کودکان ممکن است هوس خوردن گچ کنند. اگر شما هم نسبت به خوردن گچ تمایل دارید، ممکن است به بیماریای به نام «پیکا» مبتلا باشید. این بیماری اختلال تغذیهای است که به ولع مصرف مواد غیرخوراکی و بیارزش شناخته میشود.
افراد مبتلا به پیکا معمولاً دوست دارند چیزهایی مانند نشاسته خام، خاک، یخ و گچ بخورند. خوردن گچ یکی از نشانههای پیکا است. این بیماری ممکن است با بارداری، کمبود مواد مغذی در بدن و همچنین اختلالات وسواس فکری مرتبط باشد.
هرچند که علت دقیق تمایل به خوردن گچ مشخص نیست، محققان مدتهاست که فکر میکنند این موضوع به کمبود روی و آهن در بدن مربوط میشود.
پژوهشی در سال ۲۰۱۵ روی بیش از ۶۰۰۰ نفر با علائم پیکا نشان داد که این اختلال با کمبود گلبولهای قرمز خون و سطح پایین روی در خون مرتبط است.
مغز ما میداند که گچ (کربنات کلسیم) غذای واقعی نیست، اما ممکن است بدن در تلاش باشد تا با مصرف آن، کمبود مواد مغذی را جبران کند، که این باعث ایجاد ولع به خوردن گچ میشود.
برای بعضی زنان باردار و شیرده، تمایل به خوردن گچ میتواند واقعاً چالش برانگیز باشد؛ زیرا بدن آنها در دوران بارداری و شیردهی به مقدار زیادی کلسیم نیاز دارد و باید سریعاً کمبودهای خود را برطرف کند.
همچنین، برخی کودکان که در حال رشد سریع هستند ممکن است به کمبود مواد مغذی و معدنی مانند کلسیم دچار شوند. تحقیقات نشان میدهند که برخی افراد مبتلا به اضطراب یا OCD، تمایل به خوردن گچ دارند و جویدن آن به آنها احساس آرامش میدهد.
تشخیص کمبود تغذیهای در بدن
با توجه به مطالب پیشین، کمبود برخی مواد مغذی در بدن میتواند علت اصلی ابتلا به پیکا و تمایل به خوردن مواد غیر غذایی و حتی مضر باشد. اگر میل به خوردن گچ برای شما به یک عادت تبدیل شده است، بهتر است به یک پزشک متخصص تغذیه مراجعه کنید. پزشک سعی خواهد کرد بفهمد که از چه زمانی این تمایل آغاز شده و چقدر وقت یک بار به خوردن گچ هوس میکنید، همچنین بررسی میکند که آیا این موضوع به عوامل دیگر مانند بارداری یا OCD مرتبط است یا خیر.
گاهی اوقات، تمایل به خوردن گچ ممکن است به کمبود آهن در بدن مربوط باشد. این کمبود میتواند با یک آزمایش خون ساده بررسی شود. کمخونی ناشی از کمبود آهن (سطح پایین هموگلوبین) معمولاً با تمایل به خوردن گچ ارتباط دارد و با تغذیه مناسب و افزایش سطح هموگلوبین، میتوان به بهبود این وضعیت کمک کرد.
خطرات خوردن گچ چیست؟
گچ (کربنات کلسیم) آثار سمّی بسیار کمی دارد و معمولاً خوردن آن به شما آسیب نمیزند، اما این کار هرگز توصیه نمیشود. خوردن گچ میتواند باعث اختلال در سیستم گوارش و آسیب به اندامهای داخلی شما شود. همچنین ممکن است مشکلاتی مانند درد شکم، حالت تهوع، استفراغ، یبوست و اسهال ایجاد کند. گچ ناشی از گرد و غبار میتواند چشمها را تحریک کند و برای ریهها خطرناک است.
تمایل به خوردن گچ چگونه درمان میشود؟
برنامه درمانی برای حل مشکل خوردن گچ به دلیل اصلی آن بستگی دارد. اگر آزمایش خون نشاندهنده یک کمبود تغذیهای باشد، پزشک مکملهایی تجویز خواهد کرد. اغلب اوقات، این مکملها که برای برطرف کردن کمبود تغذیهای تجویز میشوند، درمان مؤثری برای این اختلال هستند. اگر مصرف گچ به شرایط خاصی مرتبط باشد، درمانهای دیگری نیز ممکن است لازم باشد.
“`
اگر فردی دچار اختلال وسواس فکری است، بهتر است به روانپزشک مراجعه کند و دارویی دریافت کند. یک روش خوب برای کنار گذاشتن عادت خوردن گچ، استفاده از گچ خوراکی است. امروزه برخی افراد، از جمله زنان باردار یا کودکانی که عادت خوردن گچ دارند و بعد از درمان کمبودهای تغذیهای به گچ خوراکی روی میآورند، این گچ را مصرف میکنند تا از فواید کلسیم و مواد معدنی طبیعی بهرهمند شوند.
گچ خوراکی چیست؟
گچ خوراکی ترکیبی از نشاسته ذرت، طعم دهندهها و رنگهای خوراکی با کمی کربنات کلسیم و کربنات منیزیم و ویتامین C است. این گچ طعمی شبیه گچ طبیعی دارد و افرادی که مایل به مصرف گچ یا خاک رس هستند، آن را دوست دارند. برخی گچها ترد و برخی نرم هستند و به راحتی خرد میشوند و آسیبی به دندانها نمیزنند.
گچ خوراکی چه طعمی دارد؟
طعم گچ خوراکی برای هر فرد متفاوت است، اما به طور کلی، افرادی که عاشق گچ خوراکی و خاک رس هستند، این طعم را میپسندند. گچ خوراکی طعم خوشایند و کمی شیرین دارد و بسته به نوع آن، ممکن است ترد یا نرم باشد.
فواید خوردن گچ خوراکی
بدن انسان نمیتواند کلسیم تولید کند، بنابراین لازم است که آن را از غذاها یا مکملهای کلسیم دریافت کنیم. گچ خوراکی دارای مقادیر کلسیم است و اگر به اندازه متعادل مصرف شود، میتواند مفید باشد.
مصرف کلسیم به استحکام استخوانها کمک کرده و از بروز مشکلات اسکلتی مانند آرتروز و پوکی استخوان جلوگیری میکند. همچنین، کلسیم میتواند در حفظ وزن مناسب بدن و کاهش وزن موثر باشد.
این ماده به کاهش علائم پیش از قاعدگی مانند سرگیجه، نوسانات خلقی و افت فشار خون کمک کرده و از دندانها و سلامت استخوان فک محافظت میکند.
همچنین میتوان از گچ خوراکی برای کاهش علائم ورم معده، در کنار درمانهای پزشک استفاده کرد و مقدار کمی از آن را ۳۰ دقیقه قبل از غذا مصرف کرد.