دارو های گیاهی

گیاه ریحان و طب سنتی آن (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

ریحان

ریحان به تسکین سردرد و میگرن کمک می‌کند و در درمان سرفه و تنگی نفس نیز مؤثر است. این گیاه یکساله است که می‌تواند تا ۶۰ سانتی‌متر رشد کند. برگ‌های جوان آن زیبا و خوشبو است. این گیاه طبیعت گرم و خشکی دارد و به قوی‌تر شدن بدن، تحریک هضم غذا و رفع نفخ کمک می‌کند. همچنین می‌تواند تب را پایین آورد و آرامش‌بخش است.

ریحان بوی بد ناشی از سیر و پیاز را از بین می‌برد و می‌تواند زخم‌های دهان را درمان کند. این گیاه به تقویت معده و بهبود اعصاب نیز کمک کرده و سردرد و میگرن را تسکین می‌دهد.

دیگر خواص ریحان

ریحان به خاطر ویتامین‌های A و C که دارد، خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و می‌تواند از آسیب به سلول‌ها جلوگیری کند. این گیاه آرامش‌بخش، تقویت‌کننده قلب و ضدعفونی‌کننده دهان و دستگاه گوارش است. دم‌کرده قوی ریحان می‌تواند برای افرادی که آفت دهان دارند، مفید باشد.

بوییدن یا جویدن برگ‌های تازه ریحان نیز می‌تواند به تسکین درد کمک کند. شیره برگ‌های آن برای درمان حالات نگران‌کننده عصب‌ها، به خصوص برای زنانی که به اختلالات روحی، بی‌خوابی شدید و اضطراب مبتلا هستند، مؤثر است. عصاره ریحان با شیر هم برای درمان سرماخوردگی و مشکلات ریوی و سرفه خوب است.

ریحان به خاطر وجود خواص مختلف، بوی سیر و پیاز را در دهان از بین می‌برد. تحقیقات نشان داده است که ریحان می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. این گیاه همچنین برای درمان روماتیسم و مشکلات پوستی نیز استفاده می‌شود.

ریحان یکی از گیاهان مفید است که حاوی ترکیبات ضدسرطانی است و آب آن برای مقابله با مارگزیدگی، تقویت بدن، سرماخوردگی و مشکلات پوستی و گوش درد توصیه می‌شود. همچنین بخاطر عطر خوبش، در غذاها به کار می‌رود. بر اساس تاریخ، ریحان گرم و خشک است.

گیاه ریحان و طب سنتی آن (2 نکته مهم)

گیاه ریحان و طب سنتی آن

طریقه مصرف دارویی

۱ ) دم‌کرده برگ ریحان اثر ضد تشنج و تقویت‌کننده دارد.

۲) دم‌کرده برگ ریحان برای سردردهای میگرنی و عصبی مناسب است.

۳) خوردن ریحان به تقویت دستگاه هاضمه کمک می‌کند.

۴) نوشیدن یک فنجان دم‌کرده ریحان می‌تواند نفخ و گاز معده را رفع کند.

۵) برگ ریحان برای درمان نیش حشرات مؤثر است؛ کافی است محل نیش را با برگ‌های ریحان ماساژ دهید تا خارش و درد کم شود.

۶) جویدن برگ ریحان برای زخم‌های دهان مفید است.

۷) جوشانده ریحان تب را پایین می‌آورد.

۸) دم‌کرده تخم ریحان مسکن است.

۹) اگر تخم ریحان را با صمغ عربی مخلوط کنید، داروی خوبی برای درمان اسهال می‌شود.

۱۰) تخم ریحان برای رفع دل‌درد نیز مؤثر است.

۱۱) برگ ریحان می‌تواند شیر را برای مادرانی که شیر می‌دهند، زیاد کند.

۱۲) دم‌کرده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و مشکلات داخلی زنان مفید است.

۱۳) دم‌کرده برگ ریحان به درمان سرگیجه کمک می‌کند.

۱۴) مصرف برگ ریحان در غذا به هضم بهتر غذا کمک می‌کند.

۱۵) اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید، می‌تواند حشرات و مگس‌ها را دور کند و آنها به داخل خانه نخواهند آمد.

گیاه ریحان و طب سنتی آن

ریحان از دیدگاه اسلام

ریحان گیاهی است که به داشتن خواص درمانی معروف است و اگر روزانه بعد از غذاهای سنگین یک فنجان دم‌کرده آن استفاده شود، می‌تواند غم و اندوه را برطرف کند. در احادیث آمده است که امام صادق (ع) فرموده: ریحان سبزی پیامبران است و دارای هشت خاصیت مهم است:

۱- غذا را گوارا می‌کند.

۲- منفذهای بدن را باز می‌کند.

۳ و ۴- دهان و گلوی فرد را خوشبو می‌سازد.

۵- appet>و غذا را افزایش می‌دهد.

۶- بیماری‌ها را از بین می‌برد.

۷- از بیماری جذام جلوگیری می‌کند.

۸- هنگامی که ریحان در معده قرار می‌گیرد، می‌تواند همه بیماری‌ها را ریشه‌کن کند.

گردآوری: مجله اینترنتی رضیم

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا